Hvordan overvinder man feber efter DPT-vaccination?

, Jakarta - Sygdomme kan angribe alle, især babyer med et svagt immunsystem. Derfor skal alle nyfødte modtage vaccinationer, så farlige og dødelige sygdomme kan forebygges, før de angriber.

En af de vacciner, som enhver baby skal modtage, er DPT-immuniseringen. Denne vaccine kan forebygge tre sygdomme på én gang, såsom difteri, kighoste og stivkrampe. Efter at have modtaget immuniseringen vil barnet generelt have feber. Så hvordan løser man det? Her er diskussionen!

Læs også: Årsager til børns feber efter vaccination

Hvordan man overvinder feber efter DPT-vaccination

DPT-immunisering er en af ​​de vacciner, som enhver baby skal modtage. Årsagen er, at injektionen kan forhindre tre dødeligt farlige sygdomme, nemlig difteri, kighoste og stivkrampe. Denne lidelse er forårsaget af bakterier, så denne vaccination bør ikke gå glip af.

Vaccination til børn gives ca. 5 gange, da moderens barn er 2 måneder, indtil det fylder 6 år. Når barnet er 2 til 4 måneder gammelt, vil der blive givet tre injektioner i etaper hver måned. Derefter vil vaccinationen blive givet igen, når barnet er 18 måneder og 5 år.

Et barn, der modtager denne immunisering, vil opleve nogle bivirkninger. En af virkningerne, der opstår efter at have fået DPT-vaccination, er at opleve feber et par timer senere. Feberen kan forekomme i omkring en til tre dage, hvilket gør barnets krop utilpas og ofte græder.

Hvis du har spørgsmål vedrørende feber, der opstår efter DPT-vaccination, kan lægen fra klar til at svare. Det er nemt, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone Brugt! Derudover kan du også købe medicin uden at forlade huset med denne ansøgning.

Læs også: Barnet har feber efter vaccination, dette er årsagen

Hvordan skal man så håndtere den feber, der opstår? Feber opstår, når barnets krop injiceres med en godartet vaccine. Derefter vil kroppen lave et immunrespons på årsagen til den godartede sygdom. Dette giver kroppen mulighed for at håndtere det, hvis den samme sygdom kommer ind i kroppen og forhindrer sygdommen i at forværre lidelsen.

Feber opstår, når et barns krop producerer et immunrespons, der reagerer på sygdommen. Hans krop vil skabe et nyt immunsystem, og dermed få feber til at opstå. Ikke alle immuniseringer vil forårsage feber, men DPT-immunisering vil højst sandsynligt gøre det.

Her er nogle måder at behandle feber forårsaget af DPT-immunisering på:

Kontrol af barnets kropstemperatur

Feber, der opstår, er en almindelig reaktion, efter at børn har modtaget DPT-immunisering. Det første du kan gøre er at tjekke dit barns kropstemperatur. Tricket er at bruge et termometer, der placeres i munden, armhulen eller endetarmen. Prøv at tjekke det hver 4. time.

Læs også: Feber kan forårsage anfald, ved disse 3 ting

Behandling af feber

Feber, der opstår, kan opdeles i flere typer. Her er nogle typer feber, der vil blive behandlet på forskellige måder:

  1. Lav feber (37,4-38 grader Celsius)

  • Prøv at tage det meste af tøjet af eller tag let tøj på.

  • Pak ikke barnet ind i et tæppe.

  • Hold rummet køligt ved at bruge en ventilator.

  • Giv dit barn mere væske at drikke, især modermælk.

  1. Moderat feber (over 38-38,9 grader Celsius)

  • Prøv at give febermedicin, såsom acetaminophen eller ibuprofen, som anvist af din læge.

  • Fjern det meste af tøjet eller klæde dig let på.

  • Hold rummet køligt, så hans kropstemperatur kan falde.

  • Øg forbruget af væske, som børn kan drikke.

  • Dæk ikke barnet til med noget tykt.

  1. Høj feber (over 39 grader celsius)

Hvis dit barn har højere feber end 39 grader celsius, er det en god idé at søge læge med det samme. Alligevel kan du inden da give ham febermedicin og tage hans tøj af, så hans kropstemperatur kan tilpasse sig luften omkring ham.

Reference:
Vancouver Coastal Health. Tilgået i 2019. Pasning af dit barn efter vaccination
Forældres første græd. Hentet i 2019. Feber efter vaccination hos babyer