Myte eller kendsgerning, olivenolie er sikker for Miss V Lubricant

, Jakarta - Smøremidler kan gøre seksuel aktivitet mere behagelig og behagelig, fordi det kan reducere friktionen. Nogle gange kan kvinder ikke producere naturlige smøremidler inde fra vagina eller vagina. I en sådan situation kan det være en udvej at bruge et alternativt smøremiddel. Det er dog vigtigt at vælge et sikkert smøremiddel.

Der er en myte om, at olivenolie kan bruges som glidecreme til skeden. Olivenolie har sundhedsmæssige fordele, men undgå at bruge det som smøremiddel. Dette bør undgås, især hvis partneren bruger kondom. Olivenolie har potentialet til at opløse latexkondomer, hvilket kan føre til infektioner og uønskede graviditeter. Her er forklaringen.

Læs også: Kone har vaginisme, dette er hvad ægtemænd gør

Årsager til at du ikke bør bruge olivenolie som smøremiddel

Der er tre hovedtyper af smøremidler, nemlig vandbaserede, oliebaserede og silikonebaserede. Olivenolie kan passe ind i den oliebaserede kategori. Oliebaserede smøremidler, såsom olivenolie, er ofte tykkere og mindre holdbare end andre typer.

Vandbaserede glidecremer holder ikke særlig længe og tørrer hurtigt, men de er sikre at bruge med kondomer. I mellemtiden kan silikonebaserede smøremidler holde længere end vandbaserede smøremidler, men kan beskadige silikonebaserede dildoer (hvis du bruger en dildo).

Det største problem ved at bruge olivenolie som vaginalt smøremiddel er, at det kan beskadige kondomets latexmateriale. Hvis du bruger latexkondom eller anden latexbarriere, kan olien få latexen til at gå i stykker. Faktisk kan der ske skade på blot et minut. Dette sætter dig i fare for at overføre seksuelt overførte infektioner eller uønskede graviditeter.

Du kan dog bruge et oliebaseret produkt sammen med et syntetisk kondom, såsom et polyurethankondom. Et andet problem er, at olivenolie er en tung olie og ikke let absorberes i huden.

Hvis du er tilbøjelig til at få akne, bør du undgå at bruge olivenolie under sex. Dette kan tilstoppe porerne og gøre akne værre, især hvis du ikke vasker det af bagefter.

Læs også: 6 symptomer på vaginisme at passe på

Tilstoppede porer kan forårsage irritation og derefter føre til infektion. En undersøgelse viste, at olivenolie kan svække hudbarrieren og forårsage mild irritation af sund hud. Olien kan fange bakterier i skeden og anus og kan forårsage infektion.

De fleste mennesker har en lille chance for at være allergiske over for olivenolie. Før du bruger olivenolie som vaginalt smøremiddel, skal du lave en lappetest ved at påføre en lille mængde olivenolie på huden på armen. Hvis du har udslæt eller kløe, betyder det, at du er allergisk over for olivenolie og ikke bør bruge det som vaginalt smøremiddel.

En lille undersøgelse viste også, at brug af vaginal olie kunne øge en kvindes risiko for at udvikle en gærinfektion, men undersøgelsen specificerede ikke, hvilken type olie der blev brugt. Hvis du er tilbøjelig til gærinfektioner, så skal du tænke dig om to gange, før du bruger olivenolie som smøremiddel.

Læs også : 3 seksuelle dysfunktioner, som kvinder er sårbare over for

Andre smøremidler, der skal undgås

Generelt bør kunstige smøremidler undgås. Men hvis der er et naturprodukt med et højt vandindhold, såsom aloe vera gel, kan det bruges som et alternativt vaginalt smøremiddel. Hvis du har sex med et latexkondom, skal du undgå at bruge oliebaserede smøremidler, herunder olivenolie.

Ud over olivenolie skal du også undgå at bruge smøremidler til skeden med nogle af disse ingredienser, såsom:

  • Vaseline;
  • Madolie;
  • Kokosolie;
  • babyolie;
  • Kærnemælk og afkortning;
  • Ansigtscreme og bodylotion.

Det er det, du skal vide om farerne ved at bruge olivenolie som vaginalt smøremiddel. Hvis du har problemer relateret til sex, er det bedst at spørge din læge via appen for at finde den rigtige løsning. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Kan jeg bruge olivenolie som glidecreme?
Medicinske nyheder i dag. Fået adgang i 2021. Er olivenolie sikkert at bruge som et seksuelt smøremiddel?