3 måder at fjerne permanente tatoveringer på kroppen

, Jakarta - Der er forskellige grunde til, at nogen tatoverer sin krop. Startende fra kulturelle årsager, personlige, eller bare fordi de kan lide designet. Ligesom der er mange grunde til, at folk får tatoveringer, er der mange grunde til, at folk måske ønsker at få fjernet deres tatoveringer fra deres hud.

Selvom permanente tatoveringer er permanente, kan de med den nuværende medicinske teknologi fjernes fra kroppens hud. Spørgsmålet er, hvordan man slipper af med en permanent tatovering?

Læs også: Genkend 5 bivirkninger af permanente tatoveringer på hænder for sundhed

1. Brug af lasere (laser fjernelse)

De fleste eksperter anser laserfjernelse for at være den mest succesrige og omkostningseffektive måde at fjerne permanente tatoveringer på kroppen. I dag fjernes de fleste tatoveringer med en Q-switched laser. Denne laser transmitterer energi i én kraftig puls. Denne energipuls opvarmer blækket på huden for at opløse det.

Til at fjerne tatovering med laser fjernelse, en person skal modtage en række laserbehandlinger over en periode på flere uger eller mere. Men i nogle tilfælde fjerner laseren ikke tatoveringen helt. I stedet kan de lysne eller falme det, så det er mindre mærkbart.

Ifølge eksperter er den bedste kandidat til laser fjernelse er dem med lysere hud. Årsagen er, at laserbehandling kan ændre farven på huden til at blive mørkere.

Hvad med omkostningerne? Prisen afhænger af tatoveringens størrelse, farve og alder. I USA er de nationale gennemsnitlige omkostninger ifølge American Society for Aesthetic Plastic Surgery pr laser fjernelse var 463 USD (6,7 millioner Rp).

2. Driftsprocedure (kirurgisk fjernelse)

Den kirurgiske procedure til fjernelse af tatoveringer er også kendt som fjernelse af excision tatoveringer (fjernelse af excision tatovering). Denne tatoveringsfjernelsesprocedure involverer at skære den tatoverede hud af og sy den resterende hud tilbage.

Kirurgisk fjernelse er den mest invasive metode til fjernelse af tatoveringer. Det kirurgiske indgreb er dog en ret effektiv metode til at fjerne tatoveringen helt. Tatoveringsfjernelseskirurgi er effektiv til at fjerne uønskede tatoveringer.

Læs også: 4 typer hudsygdomme at holde øje med

Ofte er den kirurgiske procedure billigere end nogle af de andre muligheder. Kirurgisk fjernelse vil dog efterlade et ar, så denne metode foretrækkes normalt til små tatoveringer.

Så hvad er den kirurgiske procedure for at fjerne tatoveringer? Under proceduren vil kirurgen injicere en lokalbedøvelse i huden for at reducere smerte. Lægen vil bruge en skalpel til at skære den tatoverede hud over. Derefter syr de det resterende skind tilbage.

3. Dermabrasion

Dermabrasion involverer at bruge et 'slibeværktøj' til at fjerne et hudlag for at tillade tatoveringsblæk at blive fjernet fra huden. Faktisk er dermabrasion en mindre almindelig mulighed for fjernelse af tatoveringer. Dens effektivitet varierer meget fra person til person.

Dermabrasion anbefales ikke til personer med følsom hud eller hudsygdomme såsom eksem. Derudover kan de med mørkere hud have større risiko for hudpigmenteringsændringer.

Under en dermabrasion session vil lægen afkøle eller bedøve huden med en lokalbedøvelse for at reducere smerte. Lægen vil bruge en roterende slibeanordning ved høj hastighed, som sliber det øverste lag af huden for at lade tatoveringsblækket ud.

Dermabrasion udføres normalt i en enkelt procedure på en kosmetisk kirurgs kontor. Den tid, der kræves for denne procedure, afhænger af tatoveringens størrelse og farve.

Læs også: 8 skønhedsbehandlinger for at slippe af med acnear

Nå, for dem af jer, der ønsker at vide mere om, hvordan man slipper af med tatoveringer, kan du spørge din læge direkte eller gå til det hospital efter eget valg gennem applikationen. . Praktisk, ikke?



Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Alt hvad du behøver at vide om fjernelse af tatoveringer
Forældres første græd. 10 måder at fjerne din permanente tatovering på, der er super effektive