Årsager til farlige pletter, når du er gravid 6 måneder

, Jakarta - Fostersundhed hos gravide kvinder bør virkelig opretholdes. Årsagen er, at mange uønskede forstyrrelser kan opstå og kan forårsage abort. Et af de tegn, der straks bør få en undersøgelse, hvis du oplever pletblødninger under graviditeten, især når svangerskabsalderen er nået 6 måneder.

Årsagen til pletblødning ved 6. måned gravid kan skyldes en mere alvorlig lidelse, fordi det kan være tegn på problemer relateret til livmoderen. Alligevel behøver du ikke at være ked af det, lidt pletblødninger under graviditeten er almindelige. Mor skal passe på, hvis blodet der kommer ud er ret meget. Her er nogle årsager til pletblødning, der skal kendes!

Læs også: Pletter under graviditet, farlige eller normale?

Årsager til pletter, når du er gravid 6 måneder

Let blødning eller pletblødning, når graviditetsalderen når 6 måneder, er ret almindeligt. Dette kan være forårsaget af irritation, der opstår i livmoderhalsen, normalt efter sex eller undersøgelse i området. Hvis dette sker, behøver du ikke at bekymre dig.

En anden årsag til pletblødning, der kan opstå i andet trimester, er cervikale polypper. Hvis denne lidelse opstår, behøver moderen ikke at bekymre sig om de farer, der kan opstå. Denne lidelse kan opstå på grund af en stigning i antallet af blodkar i vævet omkring livmoderhalsen.

Mødre bør være bekymrede, hvis blødningen, der kommer ud, er ret stor, såsom under menstruation. Hvis dette sker, skal du sørge for at tjekke med din læge, så farlige lidelser kan forebygges. Kraftig blødning, der opstår ved 6 måneders svangerskab, er et tegn på en medicinsk nødsituation. Følgende er nogle af årsagerne til pletblødning hos gravide kvinder, der kan være farlige:

  1. Placenta Previa

Lidelser, der kan være årsag til pletblødninger og anses for farlige, er placenta previa. Moderkagen er et væv, der forbinder barnet med livmodervæggen, og kan helt eller delvist lukke livmoderhalsåbningen, så der kommer blod ud af den kvindelige del. Nogle af de risikofaktorer, der kan få en person til at opleve placenta previa er:

  • Flerfoldsgraviditet.
  • Har oplevet denne lidelse før.
  • Havde tidligere kejsersnit.

Læs også: Blodpletter Tegn på graviditet, du bør kende

  1. Placenta opløsning

Placentaabruption er også en af ​​de lidelser, der kan forårsage pletblødninger på kroppen og være farlige, når de opstår. Dette sker, når den normale moderkage adskilles fra livmodervæggen for tidligt, hvilket får blod til at samle sig mellem moderkagen og livmoderen. Men årsagen til denne lidelse er ikke kendt. Nogle af de risikofaktorer, der kan forårsage placentaabruption, omfatter:

  • Højt blodtryk.
  • Oplever traumer.
  • Forbrug af kokain eller tobak.
  • Har oplevet denne lidelse før.

Hvis moderen har spørgsmål vedrørende årsagen til pletblødninger hos gravide, kan lægen fra kan løse disse bekymringer. Det er meget nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning i smartphone via App Store eller Play Store.

  1. Blødning i livmoderen

En anden lidelse, der kan være farlig med symptomer på pletblødning hos gravide kvinder, er blødning i livmoderen. Dette sker på grund af den unormale åbning af livmoderen, så barnet kommer helt eller delvist ud i maven. Alligevel er denne lidelse ret sjælden og kan være meget farlig, når den angribes. Så er nogle andre risikofaktorer, der kan forårsage dette:

  • Har mere end fire graviditeter.
  • Oplever traumer.
  • Overdreven brug af oxytocin, som er et lægemiddel, der hjælper med at styrke veerne.
  • Barnets skulder sætter sig fast i skambenet under fødslen.
  1. Brud på føtale blodkar

Barnets blodkar fra navlestrengen kan hæfte sig ikke til moderkagen, men til membranerne. Dette kan være årsagen til vedvarende pletter hos gravide kvinder. Disse blodkar passerer gennem indgangen til fødselskanalen, som også er kendt som vasa previa.

Læs også: Blødning efter at have haft sex under graviditeten, er det farligt?

Det er nogle ting, der skal betragtes som årsagen til pletter hos gravide kvinder. Hvis blodet, der kommer ud, er ganske lidt, skal du ikke være bekymret. Når blodet, der kommer ud en masse, straks at gøre et sundhedstjek i graviditeten.

Reference:
E Medicin Sundhed. Tilgået 2020. Blødning under graviditet (lette, tunge) årsager, symptomer og billeder
Healthline. Tilgået 2020. Hvad forårsager pletblødning under graviditet?