3 bedste frugter til 6 måneders babymad

Jakarta - Indtil en alder af 6 måneder er den eneste mad til babyer modermælk. Derefter, efter 6 måneder, skal babyer have supplerende fødevarer til modermælk (MPASI), for at opfylde deres voksende ernæringsbehov. En af de bedste 6 måneders babymad er frugt.

Det kan varmt anbefales at give frugt som babymad 6 måneder, for der er mange vitaminer og mineraler i det. Det er dog ikke alle typer frugt, der egner sig til 6 måneders babymad, du ved.

Læs også: WHO anbefalede MPASI-opskrifter til babyer 8-10 måneder

Frugter, der kan være mad til 6 måneder baby

I en alder af 6 måneder er babyer generelt i stand til og klar til at få mad. Men fordi evnen til at sluge og fordøjelsesfunktionen ikke er perfekt, bør den mad, der gives, være blød konsistens, såsom filtreret grød eller puré.

Til frugt er det vigtigt at vælge den bedste type frugt og male den, før den gives som 6 måneders babymad. Her er nogle frugtvalg, som mødre kan give til babyer:

1. Banan

Bananer er en af ​​de bedste frugter, som en 6 måneders baby kan spise, på grund af deres glatte og bløde tekstur. Dette kan gøre det lettere for barnet at sluge og fordøje det. Derudover er næringsindholdet i bananer også meget rigt, nemlig folat, fibre, vitamin A, B6, B12 og kalium.

2.Avocadoer

Dens lækre smag og bløde tekstur gør avocado til en af ​​de frugter, der kan gives til en 6 måneder gammel baby. Denne frugt er også en meget god kilde til umættede fedtstoffer til at støtte babyens vækst.

Læs også: Tips til at forberede den første MPASI-menu til dit lille barn

3. Apple

Æbler har mange af de essentielle næringsstoffer, din baby har brug for, herunder vitamin C og K, fibre, kalium og forskellige mineraler. Mødre kan lave æbler som mad til 6 måneder baby ved at mose og filtrere dem, eller blande dem med andre fødevareingredienser som en smagsforstærker. Sørg for at vælge æbler, der er søde og ikke sure, ja.

Tips til at tilberede frugt til 6 måneders babymad

At forberede frugt som mad til en 6 måneder gammel baby er faktisk ret let, men mødre skal være opmærksomme på følgende ting:

  • Sørg for at vaske og skræl frugten grundigt.
  • Glem ikke altid at vaske dine hænder, før du tilbereder babymad, og hold det brugte udstyr rent.
  • Undgå at forarbejde frugt ved stegning. Hvis du vil lave mad, er det bedre at koge eller dampe frugten et stykke tid.
  • Purér frugten i en blender eller foodprocessor.
  • Mødre kan tilføje modermælk eller modermælkserstatning til frugtkødet.
  • Introducer forskellige typer frugt én efter én, og observer, om der opstår allergiske reaktioner inden for et par dage.
  • Giv baby frugt i små portioner, for 6 måneder gamle babyer kan normalt ikke spise for meget.

Læs også: Disse er de gode fordele ved avocado som babykomplementær

Mødre kan prøve flere typer frugt, der er nævnt tidligere som babymad i 6 måneder. Frugter er virkelig gode at forberede til komplementær mad til 6 måneders baby. Men den ting at bemærke, undgå at give en enkelt menu med frugt i 14 på hinanden følgende dage, fordi det kan forårsage ernæringsmæssige mangler. Men afbalancer næringsstofferne med andre fødekilder.

Hvis moderen er i tvivl om, hvorvidt barnet er klar til at spise eller ej, eller ønsker at vide, hvilke supplerende fødevarer der skal gives i forhold til barnets alder, så tøv ikke med at konsultere en læge.

For at gøre det nemt og hurtigt kan mødre spørge lægen om 6 måneders babymad i ansøgningen . Læger vil normalt give de bedste råd til at introducere mad til babyer, alt efter den lilles alder og tilstand. Hvis der er et problem med babyens helbredstilstand, skal du bruge applikationen også at bestille tid hos børnelægen på hospitalet, ja.

Reference:
Baby Center. Tilgået i 2021. Faste stoffer efter alder: Ved seks måneder.
Baby Center. Tilgået i 2021. Æble- og pæresauce.
Healthline. Tilgået i 2021. 10 imponerende sundhedsmæssige fordele ved æbler.
Healthline. Tilgået i 2021. 21 hjemmelavede babymadsopskrifter.
Bumpene. Tilgået i 2021. En trin-for-trin guide til tilberedning af avocado-babymad.
Forældre. Fået adgang i 2021. Bedste supermad til baby.
Meget godt Familie. Tilgået i 2021. Bananernæring til babyer.
WebMD. Tilgået 2021. Babyernæring i det første år: Hvad skal du fodre din baby nu.