Kvalme på grund af mavesyre, kan jeg drikke varm te?

Jakarta – Når kvalme på grund af mavesyre stiger, vil de fleste forsøge at slappe af og lede efter varme drikke såsom te. Men faktisk, er det okay at drikke varm te, når mavesyren stiger? Svaret er, du kan. Så længe den varme te du drikker ikke indeholder koffein. Fordi koffeinindholdet i te eller andre drikkevarer faktisk kan forværre tilstanden af ​​mavesyrestigninger.

Som det er kendt, i Indonesien, selv i verden, er der mange typer te. For at lindre symptomer på kvalme på grund af mavesyre kan du prøve at drikke koffeinfri urtete, såsom kamille- og lakridste. Begge typer te kan øge slimlaget i spiserøret, så du bliver beskyttet mod irritation på grund af mavesyre, der stiger op i svælget. I mellemtiden er den type te, der skal undgås, pebermyntete, fordi den kan udløse mavesyrerefluks for mennesker med følsomme fordøjelsessystemer.

Læs også: Symptomer på mavesyresygdom hos mænd og kvinder

Andre drikkemuligheder til at lindre kvalme på grund af mavesyre

Ud over koffeinfri urtete er der faktisk flere andre drikkemuligheder, som du kan prøve, for at behandle kvalme på grund af mavesyre, du ved. Her er nogle af drinksvalgene:

1. Fedtfattig mælk eller skummetmælk

Normalt anbefales personer med mavesyre ikke at indtage komælk på grund af dets høje fedtindhold, hvilket gør det svært at fordøje. Derudover kan fedtindholdet i komælk også blødgøre ventilen eller lukkemusklen i spiserøret og derved åbne vejen for mavesyren til at bevæge sig op i spiserøret.

Personer med mavesyre kan dog stadig indtage mælk. Så længe du vælger typen af ​​letmælk eller skummetmælk, for at gøre det lettere at fordøje. På den måde vil spiserørsklappen forblive sikker og fungere optimalt til at modstå stigningen af ​​mavesyre.

2. Frugtjuice

Den næste drik, der kan være en mulighed for folk med mavesyre, er frugtjuice. Undgå dog frugter med en sur smag, såsom appelsiner, ananas eller æbler, da de kan øge mavesyreproduktionen. Vælg frugter som vandmelon, bananer, rødbeder og pærer. Som en sund variant kan du også lave frugtjuice med grøntsager som spinat, gulerødder, agurk eller aloe vera.

Læs også: Fastekur mavesyre, virkelig?

3. Varm ingefær

Ingefær har en gastrobeskyttende effekt, som kan hæmme syre og undertrykke bakterien Helicobacter pylori, årsagen til fordøjelsesbesvær. Ikke nok med det, så kan ingefær også stimulere produktionen af ​​spyt og rense syren i spiserøret. Så virker phenolindholdet i ingefær også som en antioxidant og antiinflammatorisk, som hjælper med at reducere og neutralisere mavesyreniveauet.

Det anbefales også stærkt at indtage varmt ingefærvand, når kvalme er forårsaget af mavesyre, fordi dette krydderi er kendt for at kunne overvinde kvalme. Hvordan man laver denne sunde drik er at blande revet ingefær i varmt vand og tilføje honning. Hvis du indtager varm ingefær på regelmæssig basis, vil du ikke længere føle kvalme på grund af mavesyresygdom. Men overdriv det ikke også, okay?

4. Kokosvand

Den næste drik, der kan mindske kvalme på grund af mavesyre, er frisk kokosvand. Udover at være kendt som en naturlig isotonisk, er kokosnøddevand også effektivt til at overvinde ubehaget forårsaget af stigende mavesyre. Dette skyldes, at kokosvand indeholder kalium, som er nyttigt til at gøre syreniveauet i kroppen basisk, så det kan neutralisere overdreven mavesyre. Indtagelse af et glas kokosvand uden sukker efter at have spist kan hjælpe dig med at undgå mavesyresygdomme under aktiviteter.

Læs også: Helbred mavesyre med disse 5 fødevarer

Det er 4 valg af drikkevarer, som du kan indtage, når du oplever kvalme på grund af mavesyre. Hvis din tilstand ikke forbedres, bør du skynde dig Hent Ansøgning at tale med en læge, når som helst og hvor som helst. Din læge kan ordinere medicin og give dig andre tips til at lindre din sure opstød.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad skal man drikke for Acid Reflux.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hjemme- og naturmidler mod mavebesvær.