Pludselig forslået hud, pas på disse 5 sygdomme

Jakarta – Kroppen faldt eller ramte ikke, men pludselig dukkede et lilla blåt udslæt op? Bare rolig, denne tilstand sker ofte for nogle mennesker. Forekomsten af ​​dette udslæt eller blå mærker opstår på grund af brud på små blodkar i en del af kroppen, såsom låret, armen eller balderne. I den medicinske verden kaldes udseendet af dette udslæt purpura simplex.

Alligevel skal der også holdes øje med let blå mærker uden nogen åbenbar grund. Årsagen er, at der er flere kroniske sygdomme med symptomer i form af blå mærker. Især hvis du oplever disse blå mærker ledsaget af forskellige andre klager. Nå, her er 5 sygdomme forårsaget af blå mærker, der pludselig dukker op:

1. Hæmofili

Sygdommen forårsaget af blå mærker, der pludselig opstår først, er hæmofili eller mangel på visse proteiner i kroppen, der gør det svært for blodet at størkne. Graden af ​​alvorligheden af ​​denne sygdom hos hver syge er ikke den samme. Nogle ramte oplever blå mærker uden tilsyneladende årsag, mens andre vil få blå mærker, hvis deres krop rammer noget. I Indonesien er hæmofili en sjælden sygdom, der kan forårsage død.

2. Purpura Dermatitis

Er en lidelse, der opstår i blodkar forårsaget af blod siver ud af kapillærerne. Denne sundhedssygdom angriber ofte ældre. Det første symptom, der ofte opstår, er et rødlilla blå mærke på overfladen af ​​huden, netop på skinnebenet. I nogle tilfælde efterfølges blå mærker, der opstår, også af kløe, som er lidt irriterende.

Læs også: Betydningen af ​​farven på blå mærker, der pludselig vises på kroppen

3. Diabetes type 2

Sygdommen forårsaget af forslået hud er diabetes type 2. Diabetes, da denne sygdom er bedre kendt. Overskydende sukkerniveauer i blodet er den vigtigste udløser for en person til at udvikle denne sygdom. Normalt vil læger give insulininjektioner for at kontrollere blodsukkerniveauet i den syges krop. Desværre øger dette faktisk risikoen for insulinresistens.

Nå, et af de symptomer, der ofte opstår, når mennesker med insulinresistens er forekomsten af ​​blå mærker på huden forårsaget af beskadigede blodkar i flere dele af kroppen. Men blå mærker, som personer med diabetes oplever, har en tendens til at være sværere at hele, så det er ikke ualmindeligt, at mennesker med denne sygdom har mange blå mærker.

4. Leukæmi

Det mest almindelige symptom, når nogen har leukæmi, er forekomsten af ​​blå mærker på kroppen, såsom ryggen. Dette skyldes mangel på blodplader i kroppen hos en person med leukæmi, som fungerer ved at omdanne flydende blod til blodpropper. Denne fortyndede blodtilstand gør folk med leukæmi tilbøjelige til at få blå mærker og blødninger. At være en af ​​de sygdomme med lav forventet levetid gør, at mennesker med leukæmi skal behandles med det samme.

Læs også: Genkend Hidradenitis Suppurativa fra disse symptomer

5. Mangel på blodplader

Sygdommen med mangel på at holde blod i kroppen er også kendt som trombocytopeni. I en sund tilstand er kroppen i stand til at rumme så mange som 150.000 til 450.000 blodplader eller blodplader. Nå, trombocytopeni opstår, fordi blodpladerne i kroppen er under intervallet.

Trombocytopeni i sig selv opstår på grund af forskellige ting, lige fra leukæmi, graviditet, kemoterapi, overdrevent alkoholforbrug, virusinfektioner til anæmi. Det symptom, der ofte opstår, er forekomsten af ​​blå mærker på grund af tilstanden med for fortyndet blod, der siver fra kapillærerne.

Det var sygdommen forårsaget af det pludselige udseende af blå mærker på huden. Denne tilstand er svær at undgå, især hvis du træner eller laver overdreven fysisk aktivitet. Nå, hvis du oplever det og vil spørge en læge, kan du bruge Spørg en læge-tjenesten i applikationen . Gennem denne applikation vil du være direkte forbundet med ekspertlæger, du ved. Kom nu, Hent Ansøgning på din telefon lige nu!