Gå ikke i panik, dette forårsager næseblod hos børn

Jakarta - Forældre vil helt sikkert føle sig bekymrede, når deres barn har en næseblod. Årsagen er, at der er en frygt for sig selv, hvis denne tilstand er et symptom på et alvorligt problem i den Lilles krop. Men ifølge sundhedsdata offentliggjort af Børnehospitalet i Philadelphia , årsagen til næseblod hos børn er normalt ikke en farlig tilstand.

Børn i alderen 3 til 10 år er mere tilbøjelige til at få næseblod. Dette skyldes, at de har blodkar, der er mere skrøbelige og let knækker. Børns blodkar, som stadig er relativt tynde og skrøbelige, knækker let, når et barn har for meget aktivitet.

Så hvad er årsagerne til næseblod hos børn, der skal kendes?

Læs også: 6 årsager til blodigt snot, du behøver at vide

1. Ekstremt vejr

Årsagen til næseblod hos børn kan udløses af ekstremt vejr. For eksempel kan meget varm luft irritere og tørre næseslimhinden og forårsage kløe og blødning, når den bliver ridset. Derudover kan ændringer i temperatur og miljø påvirke brud på blodkar i næsehulen.

2. Næseplukkevaner

Småbørn og børn har en stor nysgerrighed omkring genstande omkring dem og deres kroppe. Dette giver dem mulighed for at udforske noget for langt, såsom at indsætte et fremmedlegeme i næsen.

Denne tilstand er årsagen til næseblod hos børn. Derudover kan vanen med at plukke eller plukke næsen, der er for dyb eller stærk, også forårsage næseblod hos børn.

3. Banket næse

Når børn leger, er der stor risiko for skader. En af de tilstande, der kan opstå, er en stødt næse. Endsige børn, der har tynde blodkar i næsen, voksne, der oplever et næsestød, har også potentiale til at opleve næseblod.

Når næsen rammes, kan blodkarrene i næsen briste og til sidst bløde fra næseborene. Så forældre bør overvåge deres børn, når de leger, for at holde dem sikre og undgå hårde kollisioner.

Læs også: Kan stress virkelig forårsage næseblod?

4. Træthed

Træthed får ikke kun kroppens udholdenhed til at falde, men svækker også blodkarrene. Når et barn er træt, kan det pludselig få en næseblod uden nogen åbenbar grund. Dette skyldes, at blodkarrene er svage, så det er nemt at spænde op for så til sidst at briste.

5. Stress

Årsagen til næseblod hos børn kan også udløses af psykiske problemer, såsom stress. Tro ikke, at små børn ikke kan opleve stress. Forskellige omstændigheder, såsom problemer i skolen, forældre, der ikke er harmoniske og andre, kan få et barn til at blive stresset. Ligesom træthed kan stress også svække blodkarrene i dit barns næse, hvilket igen udløser næseblod.

Dette vil være værre, hvis barnet har astma. Årsagen er, at astma får børn til at trække vejret stærkere, når blodkarrene i næsen er svage. Til sidst kom der en næseblod.

6. Næsedeformiteter

Hvis dit barn har hyppige næseblod, så prøv at få tjekket deres næse. Årsagen er, at børn, der har en skæv næse (afviget septum), er mere tilbøjelige til at få næseblod.

7. Andre årsager

Udover ovenstående er der også nogle årsager til næseblod hos børn, som skal kendes. For eksempel at pudse næsen for hårdt, irritation på grund af kemiske forbindelser, såsom ammoniak, tumorer i næsehulen, næseplastik, akut bihulebetændelse, til abnormiteter i blodets evne til at størkne.

Læs også: 3 ting at gøre, når din lille har næseblod

Næseblod at passe på

Faktisk er næseblod hos børn faktisk ikke farligt. Der er dog nogle forhold, som du skal være opmærksom på. Så søg straks en læge, hvis dit barn har en næseblod og efterfølges af andre klager, såsom:

  • Holder længere eller mere end 30 minutter.
  • Huden bliver bleg.
  • Næseblod ledsaget af blødning fra andre dele af kroppen, for eksempel i urinen.
  • Næseblod, der opstår efter en skade.
  • Forårsager åndedrætsbesvær.
  • Uregelmæssig hjerterytme.
  • Mængden af ​​blod, der kommer ud, er ret meget.
  • Næseblod, der forekommer hos børn under to år.
  • Opstår efter operation i næse- eller bihuleområdet.
  • Hyppige næseblod på kort tid.
  • Feber og udslæt.

Hvis din lille oplever ovenstående symptomer, skal du straks søge eller spørge en læge for at få den rigtige behandling. Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, med Hent Ansøgning Du kan kontakte en sagkyndig læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke sandt!

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Sundhed. Næseblod (Epistaxis).
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Symptomer. Næseblod.
Healthline. Tilgået 2021. Næseblod hos børn: Årsager, behandling og forebyggelse.
Børnehospitalet i Philadelphia. Tilgået i 2021. Næseblod.
Børns sundhed. Tilgået 2021. Pædiatrisk næseblod.