Opdag disse 9 alvorlige sygdomme gennem neglesundhed

Jakarta – Negle er den vigtigste del for at understøtte udseendet, især for kvinder. Det er ikke underligt, at kvinder også kan lide at male deres negle farverige.

Udover at være noget, der kan understøtte dit udseende, kan "udseendet" af dine negle også indikere en bakteriel infektion eller skade, du ved. Derudover kan neglevækst også give information om din krops helbredstilstand. For eksempel vokser sunde negle normalt omkring 3,5 mm om måneden. Dette er påvirket af ernæringsmæssig indtagelse af lægemidler, traumer, sygdom og kroppens ældningsproces.

Her er 9 tegn på negleforandringer, der er relateret til indikationer på en alvorlig sygdom, som du skal passe på:

1. Gule negle

Generelt påvirket af aldring og overdreven brug af neglelak. Eller det kan være på grund af rygning, som også efterlader gullige pletter på overfladen af ​​neglene. Hvis dine negle er tykke, skøre og gule i farven, så er hovedårsagen en svampeinfektion. I mellemtiden, for indikationer på sygdom, der er angivet med gulne negle, er skjoldbruskkirtelsygdom, diabetes, psoriasis eller luftvejsproblemer (kronisk bronkitis eller bihulebetændelse).

2. Tørre, revnede eller skøre negle

Tørre og skøre negle selv efter behandling kan være en indikation på en bivirkning af hypothyroidisme. Bløde og skøre negle opleves dog generelt af folk, der svømmer meget, bruger acetone for ofte eller altid er i et tørt hjemmemiljø. Som et resultat mangler negle indtaget af vitamin A, B og C.

Andre mulige årsager omfatter hyppig eksponering for kemikalier i rengøringsmidler (opvaskemiddel, opvaskemiddel) eller aldring. Løsningen på dette er at bruge en håndfugtende creme. Selvom teksturen er hård, er negle organer, der let absorberer væsker, som hud. Så hvis dine negle er tørre, kan du påføre en håndfugtighedscreme, der indeholder hyaluraconsyre, glycerin eller sheasmør. Derudover kan du også tage biotinpiller, et ikke-receptpligtigt tilskud, der understøtter sund neglevækst.

Læs også: Dette er grunden til, at krops- og håndfugtighedscreme skal være forskellige

3. Klubbgang

Nail clubbing opstår, når vævet under neglen bliver tykkere, og fingerspidserne er afrundede og hævede. Spidsen af ​​neglen vokser indad efter fingerspidsens form.

Clubbing menes at være resultatet af øget blodgennemstrømning til fingerspidserne, hvilket er en arvelig og harmløs tilstand. Men hvis du pludselig bemærker noget "underligt" ved denne tilstand, kan det være et tegn på mangel på ilt i blodet. Hvis du har dette, kan det være forbundet med lungesygdomme, skrumpelever eller kræft. De mest alvorlige sygdomme, der er vist ved klubber, er lever, hjerte, nyrer og AIDS.

4. Vandret hvid linje

Farvede vandrette linjer på neglene kaldes normalt Meels linjer, en indikation på sygdom i negletilstande som denne er tegn og symptomer på arsenforgiftning, Hodgkins sygdom, malaria, spedalskhed/spedalskhed eller kulilteforgiftning.

Men generelt kan forekomsten af ​​vandrette hvide linjer på neglens overflade være resultatet af traumer eller sygdom efterfulgt af høj feber, såsom skarlagensfeber eller lungebetændelse. Denne tilstand er forårsaget af responssystemet, der forsinker neglevæksten, fordi kroppen prioriterer restitutionsprocessen for andre problemer, som kroppen kan opleve.

5. Ske negle (Koilonychia)

Fingernegle som denne er markeret fra neglen ligner en ske, negleoverfladepladen rager indad og spidserne vokser udad. Hvis du har negle med markeringer som denne. Du kan have jernmangelanæmi, hæmokromatose (overskydende jernoptagelse), hjertesygdomme, lupus, Raynauds sygdom eller hypothyroidisme.

6. Perforerede eller buede negle

Hvis du har negletegn såsom små huller eller ujævne fordybninger på negleoverfladen, kan det være tegn på psoriasis, eksem, alopecia areata eller reaktiv arthritis.

7. Sorte negle

Normalt opstår en sort negl, fordi der er blod under den, dette skyldes en skade eller traume forårsaget af en skade. Men hvis den sorte farve er direkte på overfladen af ​​neglen og efterfølges af smertefuld neglevækst. Dette kan være et tegn på melanom, den dødeligste hudkræft.

Generelt påvirker subungualt melanom kun én negl. Melanom får også de mørke linjer til at ændre sig (f.eks. bliver mørkere eller bredere) og pigmentering, der påvirker huden på fingrene omkring neglen.

8. Hvide og brune negle

Et af tegnene på en person, der lider af nyresvigt, kan ses fra de hvide og brunlige negle. Denne sandsynlighed vurderes til at være op til 40 procent. Selvom lægerne ikke kan vide med sikkerhed forholdet mellem de to. En teori er, at nyresvigt forårsager kemiske ændringer i blodet, der skubber melanin til at blive frigivet i neglebunden. En anden mulighed er, at nyresvigt forårsager en stigning i antallet af små blodkar i neglene. Samme tilstand ses også af AIDS-patienter og kræftpatienter, der er i kemoterapi.

9. Hvide negle

Hvide negle eller Terrys negle er en tilstand, hvor neglene er hvide med rødlige eller mørke spidser. Dette kan skyldes levercirrhose, hjerte- eller nyresvigt, diabetes, jernmangelanæmi, kemoterapireaktioner, hyperthyroidisme eller underernæring.

Læs j

Læs også: 6 Enkel og nem neglepleje

Nå, hvis du bemærker nogen væsentlige og mærkelige ændringer i dine negle, herunder hævelse, misfarvning eller ændringer i form og tykkelse af dine negle, bør du diskutere dem med en specialist så hurtigt som muligt. Symptomerne beskrevet i denne artikel kan være harmløse og vil gå over af sig selv, men de kan også indikere en bestemt helbredstilstand.

I stedet for at gætte, kan du spørge lægen på , når som helst og hvor som helst via Chat, taleopkald, eller Videoopkald. Nok med Hent applikationer i App Store og Google Play, og indtast derefter funktionen Kontakt læge for at kunne stille spørgsmål. Kom nu, brug appen lige nu!