Kend de hormoner, der påvirker menstruationscyklussen

, Jakarta – Menstruation er udskillelsen af ​​slimhinden i livmoderen (endometrium), der forekommer i månedlige cyklusser gennem en kvindes reproduktive liv, undtagen under graviditet. Menstruationen begynder ved puberteten og stopper permanent ved overgangsalderen.

De fire hormoner, der er ansvarlige for menstruationscyklussen, er østrogen, progesteron, follikelstimulerende hormon (FSH) og luteiniserende hormon (LH). Vil du vide mere om menstruationscyklussen og de hormoner, der påvirker den, så læs nedenfor!

Hvordan opstår menstruation?

Dette er selvfølgelig et spørgsmål. Den simple forklaring er, at udviklingen af ​​ægfollikler i æggestokkene stimuleres af FSH. Når ægget modnes, udskiller det østrogen, som stimulerer slimhinden i livmoderen (endometriet) til at forberede sig på et befrugtet æg ved at blive tykkere og rigere på blod og næringsstoffer.

Forhøjede østrogenniveauer undertrykker FSH-udskillelsen, hvilket forhindrer udviklingen af ​​æg under menstruationscyklussen. Ægløsning opstår, når en stigning i østrogen producerer en stigning i LH, som får folliklen til at briste og frigive et æg i æggelederen.

Læs også: Uregelmæssig menstruation, hvad skal man gøre?

En sprængt follikel er kendt som corpus luteum , vil udskille progesteron, som hjælper med at forberede endometriet til et befrugtet æg. Når ægget er befrugtet, frigives østrogen og progesteron for at holde livmoderslimhinden intakt.

Hvis ægget ikke er befrugtet, corpus luteum stopper med at producere progesteron og niveauet af østrogen og progesteron falder. Lavere niveauer af disse hormoner får livmoderslimhinden til at falde, og menstruationen begynder.

Cyklussen starter igen, når FSH-niveauet stiger på grund af lave østrogenniveauer. Under perimenopause bliver æg mindre følsomme over for FSH og udvikler sig muligvis ikke. Hvis ægget ikke udvikler sig ordentligt, frigives mindre østrogen, og niveauerne er muligvis ikke høje nok til at forårsage den LH-stigning, der er nødvendig for ægløsning.

Dette er kendt som en anovulatorisk cyklus (en cyklus uden ægløsning). Fordi folliklen ikke brister, intet corpus luteum at udskille progesteron. Lave niveauer af østrogen og progesteron forårsager uregelmæssige eller tunge menstruationer.

Hvis du har brug for mere fuldstændig information om en sund menstruationscyklus, så spørg direkte på . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge forældre kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak når som helst og hvor som helst.

Forbliv sund og munter, selv mens du har menstruation

Når menstruationscyklussen kommer, oplever du nemlig ofte et fald humør og fysiske forhold, der ikke er passe . Du kan stadig få en sund og munter periode ved at gøre følgende:

Læs også: Dette er 5 betydninger af Miss V fluid, som du har brug for at kende

  1. Træning med lettere aktiviteter

Lad ikke din menstruation forhindre dig i at træne. Du kan holde dig til strækøvelser, såsom gåture, yoga og svømning, som kan hjælpe med at øge blodgennemstrømningen og reducere kramper.

  1. Varmepude

Den behagelige varme fornemmelse af en varmepude på maven vil i høj grad berolige de kramper, der får dig til at føle dig utilpas passe. En varmepude kan slappe af musklerne, lindre kropsligt ubehag og minimere kramper.

  1. Drik vand for at forblive hydreret

Det kan virke mærkeligt, at du skal drikke mere vand, når du føler dig oppustet og hævet. Men jo mere vand du drikker, jo nemmere er det for dig at komme af med det vand, der har samlet sig i kroppen.

Drik otte til 10 glas vand, juice eller mælk i løbet af dagen. Hvis du rejser, skal du sørge for at medbringe en vandflaske. Dette vil hjælpe dig med at holde dig hydreret hele dagen, selv når du har travlt.

Reference:

Tampax. Hentet i 2019. Sådan får du det bedre med din menstruation.
Sundhedsfællesskaber. Hentet 2019. Menopause og menstruationscyklus.