Næseblod ledsaget af hovedpine. Kend årsagen

, Jakarta – Næseblod aka epistaxis opstår, når blod kommer ud af næsen. Der er mange tilstande, der kan få en person til at opleve blødning fra næsen. Generelt er denne tilstand også ledsaget af smerter eller hovedpine. Næseblod ledsaget af hovedpine er almindelige, men bør ikke ignoreres.

Blødning fra næsen ledsaget af hovedpine kan være et tegn på visse sygdomme, såsom feber, anæmi, til lave røde blodniveauer. Næseblod kan ramme alle, men de er mest almindelige hos børn. Denne tilstand er synonym med træthed, luft der er for tør eller stress. Men i nogle tilfælde kan næseblod også være tegn på visse sygdomme.

Læs også: Hvorfor kan næseblod opstå, når kroppen er træt?

Næseblodssymptomer, man skal passe på

Næseblod er normalt og sjældent farligt. En person kan nemt opleve denne tilstand, når han er træt, stresset eller i for tør luft. Du skal dog være opmærksom på næseblod, der er ledsaget af visse symptomer, såsom hovedpine, ansigtssmerter og stivhed og vejrtrækningsproblemer under søvn.

Der er tilstande, der kan få en person til at opleve næseblod ledsaget af hovedpine, herunder feber, allergisk rhinitis, influenza, bihulebetændelse, tørre næsehuler. Derudover kan næseblod ledsaget af hovedpine også være tegn på mere alvorlige sygdomme, såsom leukæmi til hjernetumorer.

Gå straks på hospitalet, hvis du oplever symptomer på en næseblod ledsaget af en alvorlig hovedpine. Medicinsk behandling skal udføres med det samme, hvis næseblødningen er ledsaget af åndedrætsbesvær, kroppen føles svag, let træt og kvalme og opkastning. Hvis du er i tvivl, kan du formidle de første symptomer, der viser sig til lægen, gennem ansøgningen .

Blødning i næsen ledsaget af hovedpine siges også at opstå på grund af kulilteforgiftning, for højt blodtryk, anæmi, næseinfektioner, ulykker, til bivirkninger fra brugen af ​​visse lægemidler. Næseblod kan også forekomme sammen med andre symptomer på hovedpine eller migræne.

Læs også: 6 Symptomer på næseblod, der er farlige

Næseblod ledsaget af hovedpine kan også forekomme hos kvinder, der er gravide. Denne tilstand kaldes endda almindelig under graviditet, fordi næse og luftveje kan få mere blodgennemstrømning. Dette medfører også, at gravide ofte har svært ved at trække vejret. Under visse forhold kan denne meget blodgennemstrømning også udløse næseblod.

Hormonelle ændringer, der opstår hos gravide, kan også udløse hovedpine og er ofte ledsaget af blødning fra næsen. Ud over gravide kvinder er næseblod også sårbare over for angreb på børn. Der er flere faktorer, der kan øge risikoen for næseblod hos børn. Denne tilstand kan opstå på grund af vanen med at pudse næsen for stramt, allergi, næseskade, kronisk bihulebetændelse.

Gå på hospitalet med det samme, hvis du har en alvorlig næseblod, og den ikke går væk i mere end 20 minutter. Blødning, der ikke behandles med det samme, kan øge risikoen for komplikationer og uønskede ting.

Læs også: Blodig snot, besøg straks en ØNH-læge

Du kan også finde ud af mere om årsagerne til næseblod ledsaget af hovedpine ved at spørge en læge på appen . Læger kan nemt kontaktes via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Hvad forårsager din hovedpine og næseblod?
Meget godt helbred. Hentet 2020. Hovedpine og næseblod hos børn.