Kig på naturlige måder at starte vanskelig afføring på

Jakarta – Oplever du ofte forstoppelse eller svært ved at få afføring, så din mave føles utilpas og endda gør ondt? Faktisk er der ingen standardstandard for, hvor mange gange en person normalt skal have afføring på en dag eller uge, fordi hyppigheden af ​​afføring varierer fra person til person. Nogle mennesker har afføring helt op til 1-2 gange om ugen, men der er også dem, der gør afføring op til tre gange om dagen. Men hvis du ikke har haft afføring i tre dage eller mere, bør du straks finde en måde at håndtere det på. Kom nu, tag et kig på følgende naturlige måder at forbedre din fordøjelse på.

Genkend årsagerne til vanskelig afføring

Der er ingen sikker årsag til forstoppelse. Men generelt er der flere faktorer, der kan forårsage forstoppelse eller besvær med afføring, herunder:

  • Effekt af diæt

At spise mindre frugt, grøntsager og korn, der indeholder fibre, og at drikke mindre kan udløse forstoppelse. Ændring af din kost eller indtagelse af for mange mejeriprodukter kan også gøre det svært for dig at få afføring. Andre årsager, nemlig spiseforstyrrelser og vægt, der ikke er ideelle, såsom at være for tynd eller for tyk, påvirker også din fordøjelse.

  • Graviditet

Ikke få gravide kvinder, der oplever forstoppelse under graviditeten, især i de tidlige stadier af graviditeten. Det skyldes, at kroppen under graviditeten producerer mere af hormonet progesteron, hvis virkning kan afspænde musklerne, hvilket gør det svært for tarmmusklerne at trække sig sammen. Som følge heraf bliver gravide kvinder svære at få afføring.

  • Forsinkende afføring

Forskellige årsager, såsom skam, dovenskab, mangel på tid og andre gør, at folk udsætter afføringen, selvom der er en trang til det. Det kan dog gøre dig forstoppet. Så prøv straks at besvare dette opkald fra naturen.

  • Konsekvenser af at tage stoffer

Visse lægemidler kan også give bivirkninger i form af forstoppelse. Hvis du tager nogen af ​​følgende typer medicin: calciumtilskud, jerntilskud, antileptika, antidepressiva, antipsykotika, vanddrivende medicin og smertestillende midler, der kan være vanedannende, såsom kodein og morfin, kan du opleve forstoppelse. Medicin til behandling af fordøjelsessygdomme, såsom antacida af aluminium, kan også forårsage forstoppelse.

  • Tegn på helbredsproblemer

Vanskelige afføringer kan også være et tegn på visse sundhedsproblemer, såsom diabetes, irritabel tyktarm, hypercalcæmi eller overskydende calcium i blodet, inflammatorisk tarmsygdom, tyktarms- eller endetarmskræft eller rygmarvsskade.

  • Psykologisk indflydelse

Psykologiske tilstande, som du føler, såsom stress, angst, depression og andre, kan også gøre det svært for dig at få afføring.

Naturlige måder at starte vanskelig afføring på:

  • Opfyld vandbehovet til din krop hver dag.
  • Spis masser af fødevarer, der indeholder fibre, såsom frugt, grøntsager eller korn, mindst 18-30 gram om dagen.
  • Hvis du bruger toiletsædet til at gøre afføring, skal du placere dine fødder på en lav skammel, så dine knæ er over din talje. Med denne position vil snavs være lettere at komme ud.
  • Disciplinér dig selv til at gøre afføring regelmæssigt ved at bestemme, hvornår og på hvilket toilet du føler dig godt tilpas ved at gøre afføring.
  • Træning kan også hjælpe med at forbedre fordøjelsen. Beslut dig for en sport, du vil dyrke regelmæssigt.
  • Gå på toilettet med det samme, når trangen til afføring opstår, og tøv ikke.

Hvis du har lavet alle de naturlige metoder ovenfor, men ikke er lykkedes med at hjælpe dig med at få afføring regelmæssigt, kan du bede om råd fra en læge gennem ansøgningen. . Du kan nemt kontakte lægen via Snak og Stemme/videoopkald hvor som helst og når som helst via smartphone du. Du kan også få de sundhedsprodukter, du har brug for, gennem funktionerne Apotek levering. Så hvad venter du på? Hurtigt Hent Ansøgning i App Store og Google Play.