5 tips til at overvinde overdreven træthed

, Jakarta – Kroppen føles ofte træt? Måske er de aktiviteter, du laver hver dag, meget energikrævende. Det kan dog være, at kroppens tilstand, der altid føler sig træt, også udløses af forskellige andre faktorer, såsom en uhensigtsmæssig livsstil, visse medicinske tilstande, til stress.

Alligevel behøver du ikke bekymre dig, fordi overdreven kropstilstand kan overvindes ved at gøre følgende nemme måder.

1. Ændring af kost

Den rigtige diæt viser sig at hjælpe dig med at genvinde energi i kroppen, der ser ud til at gå så hurtigt. Så sørg for, at din krop får den rigtige ernæring. Mød indtaget af kulhydrater, protein og fedt i henhold til portionen. Glem ikke at være opmærksom på fiberindtag og fødevarer, der er anti-inflammatoriske.

Læs også: Madtrang, tegn på en usund kost?

Ikke alene hjælper det med at genoprette energien, en sund kost hjælper også kroppen med at undgå fordøjelsesproblemer, hvoraf den ene er irritabelt tarmsyndrom eller irritation af tyktarmen. Undersøgelser offentliggjort i Mikrobiom bevise, at der er en sammenhæng mellem fordøjelsesbesvær og træthed.

2. Drik mere vand

Dehydrering kan forårsage lave energiniveauer, påvirke dårlig søvnkvalitet og reducere koncentration og hukommelse. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i Plos One, et øget vandindtag hos mennesker, der normalt ikke drikker, har en positiv indflydelse på at øge energien. De har også en tendens til at have mere positive tanker og mere stabile følelser.

Læs også: Konstant træt under graviditeten, er det normalt?

3. Håndtering af stress

Stresshormoner kan have negative effekter på søvnmønstre, kropssystemer og det generelle helbred, herunder træthed. Så håndter stress godt ved at gøre ting, du nyder, som at forkæle dig selv, læse, træne eller meditere.

4. Tilstrækkelige hvilebehov

Korrekt hviletid er meget vigtig, hvis du ønsker, at din krop skal føles mindre træt. Slap af inden du går i seng, og sørg for at få ikke mindre end 6 timers søvn hver nat. Undgå at interagere med din telefon før sengetid, og dæmp lyset, så du falder i søvn hurtigere.

5. Bevæg dig aktivt

Motion hjælper kroppen med at frigive endorfiner, som naturligt øger energien. En undersøgelse offentliggjort i Psykoterapi og psykosomatik fandt ud af, at regelmæssig motion kan hjælpe med at reducere overdreven træthed i kroppen. Træn mindst to timers moderat intensitet hver uge for maksimale resultater.

Læs også: 6 grunde til, at din krop altid føles træt

Det var fem nemme måder, du kan gøre for at overvinde overdreven træthed. Men hvis det stadig ikke virker, er det på tide, at du får løsningen direkte fra den rigtige sundhedsekspert. Hvordan, brug applikationen , fordi du kan direkte snak med en læge uden at skulle vente længe, ​​når som helst, hvor som helst. Sundhed betyder noget, prøv det aldrig, okay? Sørg for, at du kun får løsninger fra eksperterne!

Reference:
Mikrobiom. Tilgået 2020. Fækale metagenomiske profiler i undergrupper af patienter med myalgisk encephalomyelitis/kronisk træthedssyndrom
Psykoterapi og psykosomatik. Tilgået 2020. En randomiseret kontrolleret undersøgelse af effekten af ​​aerob træning i følelsen af ​​energi og træthed hos stillesiddende unge voksne med vedvarende træthed
Pls One. Tilgået 2020. Effekter af ændringer i vandindtag på humøret hos høj- og lavdrikkere