Kend forskellen mellem lopper, mider og lopper hos katte

, Jakarta – Parasitisk infektion er et meget almindeligt sundhedsproblem hos katte. Selvom de normalt ikke forårsager alvorlige hudproblemer, kan parasitære infektioner forårsage ubehagelige symptomer for dit kæledyr.

Af de mange typer af parasitter, der kan inficere katte, er lopper, mider og lopper de tre mest almindelige. Så hvordan kan du se forskel på lopper, mider og lopper? Tjek anmeldelsen her.

lus (lus)

Faktisk er loppeinfektioner sjældne hos katte. I modsætning til lopper binder lopper sig til en bestemt vært, så lopper fundet på katte vil ikke angribe mennesker eller andre dyr. Denne parasit kan dog overføres mellem katte ved direkte kontakt.

Hvide til brune æg, der klæber til din kats pels, er normalt det mest tydelige tegn på en loppeinfektion. Katte med lopper kan også klø, miste deres hår fra hyppige kradser eller have skorpepletter på huden.

Forskellen på lopper, mider og lopper er, at loppeæg kan blive på din kats hud og ikke dør med det samme. På grund af dette kan din dyrlæge ordinere den rigtige medicin for at sikre, at de udklækkede loppeæg dør ligesom voksne lopper.

Nå, du kan købe medicin til dit kæledyr ved at bruge denne applikation . Metoden er nem og praktisk, bare bestil gennem applikationen og din ordre vil blive leveret inden for en time.

Læs også: Pas på 2 typer lopper, der kan angribe katte

loppe (loppe)

Lopper er den mest almindelige kattehudsparasit. Næsten alle katte, der må leve udendørs, har normalt lopper i håret. Lopper lever og lægger æg på overfladen af ​​kattens krop og suger dyrets blod.

Hunlopper kan lægge æg op til 50 gange om dagen. Loppeæg kan så falde fra katten og udklækkes til larver på 2-16 dage. De bliver derefter til en kokon og bevæger sig ikke, mens de er i kokonen. Loppelarver udvikler sig i kokoner og venter på signaler, der indikerer tilstedeværelsen af ​​et værtsdyr, såsom varme, kuldioxid og vibrationer.

Loppen vil derefter komme ud af kokonen og holde sig til den, når den finder et værtsdyr inden for få sekunder. I mangel af dyr kan lopper vente i kokoner i op til to år.

En kat, der ofte ses kløe på grund af kløe, er den eneste måde at fortælle, om en kat har en loppeinfektion. Men medmindre katten er allergisk over for loppebid, viser nogle katte ofte ingen mærkbare symptomer, når de har lopper i kroppen. Derudover kan lopper bevæge sig meget hurtigt, hvilket gør det svært at se.

Den bedste måde at tjekke det på er at lægge katten ned på et stykke papir og forsigtigt rede katten. Særlige kamme kan normalt fange en eller to lopper, men loppeklatter i form af sorte pletter kan normalt falde ned på papiret. Loppeklatter eller æg kan også findes i kattens sengetøj.

Læs også: 4 tips til at forhindre lopper hos katte

mider (myte)

Mider er små parasitter, der kan forårsage en række hudproblemer og er meget smitsom mellem katte.

En type mide, der ofte angriber katte og er meget skadelig, er Sarcoptes . Denne mideinfektion, også kendt som fnat, er en hudsygdom, der er meget ubehagelig for katte, fordi den forårsager ekstrem kløe. Sarcoptes tunneler i kattens hud og de lever og lægger æg i de tunneler. Mider er ikke synlige på overfladen af ​​huden.

Andre typer mider, der ofte angriber katte, især i ørerne, er: Otodectes sp . Disse mider kan forårsage betændelse i kattens ører, og hvis de ikke behandles med det samme, kan de forårsage høretab eller døvhed.

Det synlige symptom er øret, der ser beskidt ud. I alvorlige tilfælde kan øret udlede et ildelugtende udflåd, pus, og nogle gange kan katten ryste på hovedet fra den ene side, afhængigt af hvilken side af øret der er påvirket.

Generelt kan mideinfektioner hos katte forårsage intens kløe, hvilket kan gøre dit kæledyr meget ubehageligt. I starten giver mideinfektionen muligvis ingen symptomer, men som tiden går, vil din kat begynde at klø, ofte ses kradse eller gnide sin krop mod hårde genstande i nærheden.

Under svære forhold vil kattens appetit og drikkeri også blive forstyrret. Så lad den ikke være alene, tag den straks til dyrlægen til behandling, hvis katten viser symptomer på en mideinfektion.

Læs også: Forskellige typer mider, der ofte angriber katte

Det er forskellen mellem lopper, mider og lopper hos katte, som du skal kende. Kom nu, Hent Ansøgning nu også for at hjælpe dig med at opretholde kæledyrs sundhed hver dag.

Reference:
kat. Hentet 2021. Lopper og andre parasitter.
Indonesiske Pro-planer. Adgang i 2021. Forskellige parasitære sygdomme hos katte.