Ofte forvirret, dette er forskellen mellem forkølelse og influenza

, Jakarta – I overgangssæsonen eller regntiden som i dag opstår ofte forkølelse og influenza. Hvis du har oplevet symptomer, såsom nysen, ondt i halsen eller tilstoppet næse, vil nogle mennesker antage, at det er et symptom på influenza. Der er dog også nogle mennesker, der siger, at det er et symptom på en forkølelse. Faktisk er forkølelse og influenza to forskellige sygdomme. Kom nu, find ud af forskellen mellem influenza og forkølelse her.

Være forkølet

Forkølelse er en lidelse i de øvre luftveje forårsaget af en virusinfektion. Faktisk er der hundredvis af typer vira, der forårsager forkølelse, herunder: coronavirus, adenovirus, human parainfluenza (HPIV), og respiratorisk syncytialvirus (RSV). Imidlertid, rhinovirus er den type virus, der oftest forårsager løbende næse til nys.

Selvom det kan forekomme når som helst, er forkølelse normalt mest almindelig om vinteren eller regntiden. Dette skyldes, at de fleste forkølelsesvirus trives i lave temperaturer (kold) og tør luft.

Forkølelse er også en smitsom sygdom. Du kan blive ramt af forkølelsesvirus, hvis du ved et uheld indånder de spytdråber i luften, som den syge udstøder, når han hoster eller nyser. Derudover kan det også være en måde, hvorpå forkølelsesvirussen kan trænge ind i din krop, hvis du holder overfladen af ​​en genstand, der er blevet forurenet med spytstænk, der indeholder forkølelsesvirussen, og direkte berøring af din næse, mund eller øjne.

Forkølelsessymptomer vil vise sig to til tre dage efter, at forkølelsesvirus kommer ind i kroppen. Symptomerne, du vil føle, når du er forkølet, omfatter:

  • Ondt i halsen, som normalt går over i løbet af en dag eller to.
  • Tilstoppet eller løbende næse.
  • Nyse.
  • Hoste med grøn eller gul slim.
  • Hovedpine (indimellem).
  • Kroppen føles svag.
  • Feber .
  • Nedsat lugtesans og smagssans.

Snot, der kommer ud under en forkølelse, er normalt klart de første par dage. Men jo længere slim teksturen kan være tykkere og mørkere i farven. Det er et tegn på, at der er en indsats for at bekæmpe virusinfektioner i din krop.

Forkølelse forsvinder normalt inden for 7 til 10 dage. Men for hurtigt at blive rask, anbefales det, at de af jer, der er forkølede, får nok hvile, spiser fiberrige fødevarer og drikker masser af vand for at erstatte væsketab fra kroppen.

Influenza

Mens influenza eller også kendt som influenza er en virusinfektion, der angriber luftvejene, nemlig systemet bestående af næse, hals og lunger. Der er tre typer vira, der forårsager influenza, nemlig influenza A, influenza B og influenza C. Influenzaen er dog oftest forårsaget af influenza type A og B. I modsætning til almindelig forkølelse, som kan opstå når som helst, er influenza er en sæsonbetinget sygdom.

Måden influenzavirus overføres på er den samme som forkølelse, nemlig gennem spyt, som frigives af den syge ved hoste eller nys, som ved et uheld indåndes. Men i modsætning til almindelig forkølelse kan influenza udvikle sig til mere alvorlige sygdomme som lungebetændelse. Dette er især tilbøjeligt til at forekomme hos børn, gravide kvinder, ældre, mennesker med kroniske sygdomme (hjertesvigt, lungesvigt eller diabetes) og personer, der har et svagt immunsystem, såsom mennesker med hiv.

Influenzasymptomer viser sig også hurtigere og mere alvorlige end forkølelsessymptomer. Symptomerne omfatter:

  • Høj feber i 3-5 dage, selvom disse symptomer ikke forekommer hos alle patienter.
  • Hovedpine.
  • Hoster.
  • smerter.
  • Nedsat appetit.
  • Ondt i halsen.

Influenzasymptomer kan blive værre på to til fem dage. Derfor skal de af jer, der har influenza, drikke masser af vand og hvile nok. For at mindske influenzasymptomer kan du tage paracetamol eller ibuprofen, der sælges i håndkøb på apotekerne.

Nå, det er forskellen mellem influenza og forkølelse. Vil du købe forkølelses- og influenzamedicin, skal du blot bruge appen lige. Du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen og din bestilte medicin vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.

Læs også:

  • Årsager til, at forkølelse kan forårsage hoste
  • Uden at tage medicin kan du slippe af med influenzaen med disse 4 sunde fødevarer
  • Tilstoppet næse, bihulebetændelse Symptomer, der ligner influenza