5 symptomer på divertikulitis, du ikke bør ignorere

, Jakarta – Divertikulit opstår, når divertikula bliver betændt eller inficeret. Divertikler er poser, der dannes langs fordøjelseskanalen, især i tyktarmen (tyktarmen). Disse lommer begynder normalt at dannes i en alder af 40 år og derover.

Denne tilstand opstår, fordi tarmene i den alder er begyndt at svækkes. Det kan også skyldes genetik eller arvelighed. Risikoen for at udvikle divertikulitis vil være højere hos mennesker, der sjældent spiser fiberføde.

Symptomer på divertikulitis, der ikke bør ignoreres

Bortset fra alder er symptomerne på divertikulitis ofte generaliserede og ligner andre fordøjelsesforstyrrelser, så de bliver ofte overset. Det er en god idé at genkende de symptomer, der viser sig som tegn på divertikulitis, nemlig:

1. Mavesmerter

I modsætning til de sædvanlige mavesmerter, vil smerter, der er et tegn på diverticulitis, normalt kunne mærkes, efter at maven er fyldt. Smerter vil føles mere ulidelige, selv når kroppen bevæges lidt. Smerterne opstår normalt i venstre side af maven, men nogle gange kan de også angribe højre side Medicinske nyheder i dag.

Læs også: 4 tegn på ignorerede fordøjelsesproblemer

2. Forstoppelse eller diarré

Divertikulit kan også udløse symptomer på forstoppelse eller diarré eller begge dele. Forstoppelse eller forstoppelse er en lidelse, der får en person til at have svært ved at få afføring regelmæssigt.

Ikke alene er det svært at få afføring, denne tilstand kan medføre, at den ramte ikke helt udstøder afføring eller slet ikke er i stand til at gøre afføring.

På den anden side er diarré en tilstand, der får en person til at have hyppige afføringer og gøre afføring, der passerer vandig end normalt. Udover virkningen af ​​at indtage usund mad og drikke, er diarré også ofte et symptom på visse typer sygdomme.

Læs også: Dette er forskellen mellem mavesår og mavesår

3. Oppustet mave

En ubehagelig følelse i maven, såsom at føle sig mæt, stram eller fyldt med gas, kan også være et tegn på diverticulitis. Denne tilstand, kendt som flatulens, kan også få maven til at se større ud, end den faktisk er.

Selvom det er et mildt symptom, bør du ikke ignorere luft i maven, især hvis det ikke bliver bedre i løbet af et par dage. Du kan bruge appen for at gøre det nemmere at komme til nærmeste sygehus el snak med en læge når som helst og hvor som helst.

4. Afføringsforstyrrelser

Der er mange tilstande, der ofte indikeres af symptomer på forstyrrelser under afføring. Dette skyldes, at ændringer i farven på afføring eller afføring ofte bruges som indikatorer til at vurdere kroppens sundhedstilstand.

Ved divertikulitis er den lidelse, der ofte opstår, afføring ledsaget af slimudledning. WebMD angiver, på et mere alvorligt niveau, er den afføring, der passeres, også ledsaget af blod.

5. Feber og opkastning

Citeret fra siden sundhedslinje, betændelse, der har udviklet sig til divertikulitis, udløser også fremskredne symptomer ud over mavesmerter. Startende fra feber til kvalme, som får de syge til at kaste op. Smerten, der angriber maven, vil føles mere alvorlig og vedvarende.

Læs også: Peritonitis Mavesmerter kan være dødelige

Hvis du mærker nogen af ​​symptomerne, skal du straks tjekke din helbredstilstand til det nærmeste hospital. Ubehandlet eller forsinket divertikulitis kan føre til en række komplikationer, herunder bylder, blokeringer i tyk- og tyndtarmen, fistler mellem tarm og blære og bughindebetændelse.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om divertikulitis.
Healthline. Tilgået 2020. Alt hvad du behøver at vide om divertikulitis.
WebMD. Tilgået 2020. Divertikulit.