Indtagelse af stoffer efter at have drukket kaffe, er det OK?

Jakarta – "Venner" tager forskellige slags medicin til hver person. Nogle skal bruge frugt (såsom bananer), te, mælk, sirup og kaffe. Årsagen er klar, fordi medicinen har tendens til at være bitter. Det betyder dog ikke, at det er tilladt at tage medicin sammen med te eller kaffe.

Læs også: Dette er virkningen af ​​at drikke for meget kaffe på fordøjelsen

Der er et udtryk "lægemiddelinteraktion" i den medicinske verden, som er en tilstand, hvor virkningen af ​​et lægemiddel ændrer sig på grund af tilstedeværelsen af ​​andre indtag, såsom mad, drikkevarer, urteingredienser og miljøændringer. Så du bør ikke skødesløst tage medicin, der er regler, der skal overholdes, så dens effektivitet er optimal.

Årsager til ikke at tage medicin efter at have drukket kaffe

Koffein i kaffe er et stimulerende middel til at stimulere hjertet og hjernen til at arbejde hurtigere end normalt. Derfor drikker mange mennesker kaffe for at forblive læsefærdige og mere fokuserede på deres aktiviteter. Du bør dog ikke tage stoffet efter at have drukket kaffe, fordi det kan forstyrre optagelsen af ​​stoffet i maven og tyndtarmen. Hvis du vænner dig til det, vil effektiviteten af ​​de forbrugte lægemidler være mindre end optimal.

Direkte indtagelse af stoffer efter at have drukket kaffe kan også få hjertet til at slå hurtigt. Koffein i kaffe holder også længere i kroppen end stoffer indeholdt i stoffer. I alvorlige tilfælde kan indtagelse af stoffer efter at have drukket kaffe også udløse koffeinforgiftning på grund af interaktioner mellem stoffer og koffein.

Nogle lægemidler, der ikke bør tages efter at have drukket kaffe, omfatter antidepressiva, østrogen, blodfortyndende midler, quinoloner og lægemidler til behandling af skjoldbruskkirtellidelser og osteoporose.

Så hvad er godt at indtage, mens du tager medicin? Svaret er vand, ikke kaffe, te, juice, mælk, sodavand eller alkohol. På den måde bliver processen med lægemiddeloptagelse i kroppen optimal, så du kommer dig hurtigt uden bivirkninger.

Læs også: Tag straks medicin, når du har feber, er det muligt?

Hvornår skal du tage medicin efter at have drukket kaffe?

Efter du har indtaget kaffe, bør du vente 3-4 timer, før du tager medicinen. Eller du kan spørge din læge eller apotek direkte om et sikkert tidspunkt at drikke kaffe før eller efter at have taget medicin. En anden ting at bemærke er reglerne for at tage medicinen, der er anført på emballagens etiket. Især hvis du tager medicin uden lægerecept, der sælges meget på apoteker eller på markedet. Forstå dosis og tidspunkt for medicinforbrug. For at være klar, her er reglerne for at tage den rigtige medicin:

  • Læs og følg lægens anvisninger. Spørg din læge i detaljer om dosis, hvornår du skal tage den og de mulige bivirkninger. Hvert lægemiddel har forskellige egenskaber, måder at arbejde på, bivirkninger og påvirkninger på hver krop.

  • Læs oplysningerne på lægemiddelemballagens etiket for at bestemme udløbsdatoen, bivirkninger, interaktioner, advarsler og andre ting, du skal være opmærksom på, når du bruger lægemidlet.

  • Stop ikke med at tage din medicin, uden at din læge ved det, da det kan gøre dine symptomer værre.

  • Tal med din læge, hvis der opstår visse symptomer efter at have taget medicin, eller hvis du ikke føler, at du tager den ordinerede medicin.

Læs også: Det skal indtages regelmæssigt, her er reglerne for at tage diabetesmedicin mens du faster

Det er grunden til, at det ikke anbefales at tage stoffet med kaffe. Hvis du pludselig får en allergisk reaktion efter at have taget medicin, skal du straks tale med din læge for at få en korrekt diagnose og behandling. Uden at skulle stå i kø kan du bestille tid og se en hudlæge på det valgte hospital her. Du kan også spørge lægen direkte ved at: Hent Ansøgning i smartphone , Ja!