7 sunde fødevarer til mennesker med mavesyre

, Jakarta - Der er mange faktorer, der udløser stigningen af ​​mavesyre i spiserøret, hvoraf den ene er mad. Sure frugter, mad med højt fedtindhold, krydret mad og chokolade er eksempler på fødevarer, der kan udløse sure opstød.

Hvis du ser dig omkring, er disse fødevarer faktisk godt lide af mange mennesker, men de bør undgås af mennesker med mavesyre, fordi de har risiko for at få GERD-sygdommen til at gentage sig. Når mavesyren stiger, oplever de syge kvalme, opkastning, luft i maven og en brændende fornemmelse i maven eller mad, der stiger tilbage op i spiserøret.

Naturlig mavesyre, indtag disse fødevarer

Hvordan man undgår disse symptomer, skal folk med mavesyre være opmærksomme på den mad, de spiser. Følgende er sunde fødevarer, der er sikre til indtagelse af personer med mavesyre, nemlig:

1. Ingefær

Denne krydderiplante giver ikke kun varme, men kan også mindske risikoen for at udvikle mavesyresymptomer. Lanceret fra Healthline, ingefær har anti-inflammatoriske egenskaber til at overvinde fordøjelsesproblemer og er et naturligt middel mod mavesyre eller sår. Du kan spise ingefær ved at skære eller rive den, derefter forarbejdes den til en varm drik for at lindre symptomer på mavesyresygdom.

Læs også: Fødevarer, der skal undgås med gastritis

2. Aloe Vera

Hvis du hører aloe vera, forestiller du dig helt sikkert dets fordele for ansigtets skønhed. Tilsyneladende har fordelene ved aloe vera også egenskaber som en naturlig healer, hvoraf den ene er mod mavesyresygdomme. Aloe vera kan indtages i form af en drink eller omdannes til en koagulationsvæske eller fortykningsmiddel.

3. Havregrød

Andre typer mad, som også anbefales til personer med mavesyre, er fødevarer, der er rige på f.eks havregryn. Oatmåltid ofte indtages af folk, der er på diæt, fordi det giver en følelse af mæthed længere. For mennesker med mavesyre, havregryn kan overvinde symptomerne på sygdommen ved at optage mavesyre, så symptomerne kan aftage.

Hvis du har mavesyre og ønsker at gå på slankekur for at tabe dig, bør du konsultere en ernæringsekspert først. Sådan diæt, der ikke er passende, risikerer at forværre symptomerne på mavesyre, der allerede eksisterer. Du kan tale med en ernæringsekspert eller anden læge via når som helst og hvor som helst.

4. Banan

Dem af jer, der har mavesyresygdom, anbefales også at spise bananer regelmæssigt. Bananer har en pH på omkring 5,6, hvilket er godt til at neutralisere mavesyre. Udover bananer er andre frugter, der kan indtages, pærer, æbler og meloner.

Læs også: Stiger mavesyren efter at have spist? Pas på dyspepsi syndrom

5. Grønne Grøntsager

At tale om sund mad er bestemt ikke langt fra grøntsager. Eksempler på grøntsager, der anbefales til personer med mavesyre, er blomkål, broccoli, kartofler, salat, agurk, kikærter og asparges. Disse grøntsager er fiberrige og indeholder indhold, der kan reducere mavesyren.

6. Magert kød

Kød med højt fedtindhold er ofte en trigger for, at mavesyren stiger. Derfor bør folk med mavesyre vælge fedtfattigt kød eller fisk, der er let fordøjeligt af maven. For dem af jer med mavesyre, vælg fedtfattigt kød uden skind eller kød, der er forarbejdet ved stegning, kogning, dampning eller grillning.

7. Brød

Ifølge en undersøgelse fra Cleveland Clinic kan personer med mavesyre stadig spise brød. Den anbefalede type brød er dog brød, der er lavet af hvede eller indeholder en række forskellige kerner. Dette skyldes, at denne type brød er rig på vitaminer, fibre og næringsstoffer, der er gode for mavesundheden.

Læs også: For at gastritis ikke længere opstår igen, er her tips til at regulere din kost

Udover mad er der mange andre faktorer, der får mavesyren til at stige. Ikke kun at opretholde en sund kost, undgå vaner, der udløser mavesyre, såsom rygning, spise store portioner på én gang, ligge ned efter at have spist og drikke alkoholiske drikke.

Reference:

Healthline. Besøgt 2019. 7 fødevarer til at hjælpe din sure opstød.

Sundhed. Besøgt 2019. 11 fødevarer, der hjælper halsbrand, ifølge gastroenterologer.

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2019. Hvad skal du spise og undgå, hvis du har GERD.