Kan en besværlig livmoder forstyrre fertiliteten?

Jakarta - Livmoderen eller livmoderen er en del af det kvindelige reproduktionssystem, som er der, hvor fosteret vokser, når graviditeten indtræffer. For at kunne blive gravid skal en kvindes livmoder være i optimal funktion. I dette tilfælde er der ingen visse sundhedsproblemer. Det er dog ikke altid, at en problematisk livmoder kan forstyrre fertiliteten, du ved.

Fordi alt vil afhænge af, hvor alvorlig lidelsen er og den generelle sundhedstilstand. For eksempel retro livmoder, som er en tilstand, når livmoderen vendes om, men ikke mindsker en kvindes chancer for at blive gravid. Generelt kan problemer med livmoderen overvindes, så længe du konsulterer en læge.

Læs også: Alt om fertilitet hos mænd, du bør kende

Hvad er kendetegnene ved en problematisk livmoder?

Nogle af de almindelige træk ved en problematisk livmoder er:

  • Smerter i livmoderen eller underlivet.

  • Unormal vaginal blødning eller uden for menstruationscyklussen.

  • Uregelmæssig menstruationscyklus.

  • Unaturligt udflåd fra skeden.

  • Uudholdelige menstruationssmerter.

  • Øget hyppighed af vandladning.

  • Smerter under samleje.

  • Mave hævelse.

  • Forstoppelse.

  • Tilbagevendende blæreinfektioner.

  • Træthed.

  • Feber.

Ud fra nogle af de tidligere nævnte egenskaber ved den problematiske livmoder kan tilstanden helt sikkert variere fra kvinde til kvinde, afhængigt af hvor alvorlig tilstanden er. Hvis du mærker karakteristikaene ved den problematiske livmoder, bør du ikke vente med at se en læge.

For at gøre det lettere, Hent kun app at tale med lægen igennem snak eller få en tid hos en gynækolog på sygehuset. Fødselslægen kan anbefale flere undersøgelser for at bestemme en sikker diagnose og behandlingsmetoder, der kan foretages.

Læs også: Få ikke børn, tjek fertiliteten på denne måde

Forskellige sygdomme forbundet med livmoderen

Der er flere sygdomme eller infektioner forbundet med livmoderen, nemlig:

1. Uterine Fibromer

Uterine fibromer eller myomer er godartede vækster i livmoderen. Hos syge kan antallet og størrelsen af ​​tumorer, der vokser, variere. De oplevede symptomer er normalt uudholdelige menstruationssmerter, smerter under sex og ubehag ved vandladning. Denne sygdom kan behandles med lægemidler, der undertrykker hormonerne østrogen og progesteron, eller kirurgi.

2. Adenomyose

Et andet almindeligt problem med livmoderen er adenomyose, som i symptomer ligner myomer i livmoderen. Denne sygdom opstår, når slimhinden i livmoderen vokser inde i musklerne i livmodervæggen. Derfor kan personer med adenomyose føle overdreven smerte under menstruation. Men når de undersøges med ultralyd, forveksles adenomyose ofte med uterine fibromer på grund af tilstanden, så nogle gange er yderligere undersøgelse nødvendig.

3. Polycystisk ovariesyndrom (PCOS)

Polycystisk ovariesyndrom, også kendt som PCOS, er forårsaget af fremkomsten af ​​væskefyldte ægfollikler, der ikke producerer optimale æg. Normalt kan denne tilstand overvindes ved at leve en sundere livsstil og kan forsvinde af sig selv.

Læs også: 4 ting, mænd skal tjekke for sæd

4. Cyste

En cyste er en væskefyldt sæk, der vokser på overfladen eller indersiden af ​​livmoderen. I de fleste tilfælde er cyster harmløse, men de har en risiko for komplikationer, så de bør ikke ignoreres.

5. Livmoderprolaps

Livmoderprolaps er også kendt som afstamning. Denne tilstand opstår, når bækkenbundsmusklerne og ledbåndene svækkes, så de ikke længere kan understøtte livmoderen optimalt. Som et resultat vil livmoderens position falde ned i skeden.

6. Livmoderkræft

En anden mulighed, der forårsager livmoderproblemer, er livmoderkræft. Normalt vil den syge opleve blødning og have behov for øjeblikkelig behandling, så den ikke spredes bredere.

Ud over nogle sygdomme i livmoderen er der selvfølgelig mange andre tilstande eller ting, der udløser forekomsten af ​​en problematisk livmoder hos kvinder. En grundig undersøgelse er påkrævet for at vide, hvad den nøjagtige udløser er. Så tal altid om eventuelle helbredsmæssige klager til lægen, en problematisk livmoder kan hurtigt opdages.

Reference:
Meget godt helbred. Tilgået 2020. Almindelige livmodertilstande.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad skal du vide om forstørret livmoder.