Grunden til at du ikke bare kan vælge en kløende medicin til dit barns hud

, Jakarta – Kløe gør enhver utilpas, ikke? Ikke kun hos voksne kan kløe hos børn gøre dem optaget af at klø den kløende hud. Du kan dog ikke bare vælge og påføre kløemedicin til dit barns hud.

Behandling af kløe hos et barn afhænger af flere faktorer. Hvordan er barnets generelle tilstand? Har barnet andre symptomer eller tegn på sygdom? Hvor hurtigt kommer udslættet? Er tilstanden kun i visse dele af kroppen eller i hele kroppen? Og har barnet nogensinde været udsat for mad, sæbe eller andre hudprodukter?

Læs også: Får huden til at klø, her er 6 behandlinger til kontaktdermatitis

Vigtigheden af ​​at vælge den rigtige kløemedicin til børns hud

Valg af kløemedicin til et barns hud skal være i overensstemmelse med, hvad der forårsager kløen. For der er mange ting, der kan få et barns hud til at kløe. Startende fra eksem, kontakteksem eller tør hud. Denne tilstand opstår normalt, når huden kommer i kontakt med ting, der kan udløse kløe, såsom sæber eller lotioner, der ikke er egnede til hudtypen.

Det er derfor, så længe du påfører en kløende medicin på dit barns hud, kan det faktisk gøre tilstanden værre. Hvis din lille oplever kløe, så kontakt straks lægen via applikationen at få den rigtige behandling. Hvis lægen ordinerer en bestemt kløende medicin, så sørg for at påføre det barnet efter lægens anvisning, ja.

Til behandling af kløe på huden er der flere typer cremer, som læger normalt ordinerer. Det er dog vigtigt at huske, at nogle af de cremer, der er beskrevet nedenfor, kun er til vidensøjemed. For at helbrede kløe hos børn skal du stadig konsultere en læge, så du ikke vælger den forkerte creme eller kløende medicin.

1. Hydrocortison

En ikke-fluoreret steroidcreme, hydrocortison kan reducere betændelse i huden. Cremer indeholdende én procent hydrocortison kan behandle udslæt og kløe forårsaget af metalsmykker og produktirritation vasketøj .

Denne type creme kan også bruges til at lindre kløe på grund af allergi i områder af huden, der ikke er for spredte. Hydrocortison anbefales dog ikke brugt i mere end 2 uger, da det kan give bivirkninger i form af udtynding af hudlaget, som kan udløse kraftigere kløe.

Læs også: Disse 5 naturlige ingredienser kan virke mod kløende hud

2. Calamine

Normalt tilgængelig i lotionform, er calamin ikke så populær som hydrocortison. Imidlertid indeholder kløemedicin, der indeholder calamin, normalt en blanding af zink- og jernoxider, som er meget effektive til at lindre kløe og tørre blærer. Kløe forårsaget af insektbid er også effektivt med calamin.

3. Diphenhydramin

en type antihistamin, diphenhydramin Det kommer normalt i form af cremer, geler og sprays. Måden det virker på er at blokere kløeeffekten af ​​histamin, som er en forbindelse, som huden producerer, når der opstår en allergisk reaktion. Kløe medicin med dette indhold anbefales normalt af læger for kløe forårsaget af insektbid eller stik. Det skal dog overvejes at bruge det, fordi det kan irritere huden og forårsage allergiske reaktioner hos nogle mennesker.

Læs også: Gør det kløende, her er hvordan man behandler fnat

4. Pramoxin

Pramoxin er et mildt anæstesilignende stof, som ofte tilsættes kløemedicin, der også indeholder hydrocortison og andre aktive ingredienser. Kløemedicin indeholdende pramoxin er effektivt til at lindre kløe på grund af insektbid.

5. Menthol

Ofte brugt som tilsætningsstof tjener mentholindholdet i kløende medicin til at sende en kølende fornemmelse til huden og hjernen, så det kan aflede opmærksomheden fra kløe på huden. Selvom det er meget effektivt til behandling af kløende hud, er det ikke alle, der egner sig til menthol. Så dets brug skal virkelig være i overensstemmelse med anbefalingerne og instruktionerne fra en læge.

Det er det, du skal vide om vigtigheden af ​​at vælge den rigtige kløemedicin til børn. På den måde kan hudlidelser hos børn løses optimalt.

Reference:
WebMD. Tilgået 2019. Kløe for tør hud.
Forbrugerrapporter. Tilgået 2019. Vælg de rigtige produkter til at stoppe kløende hud.
Forældre. Tilgået i 2021. Behandling af hududslæt: Sådan stopper du kløen