5 komorbiditeter at passe på under en pandemi

"Overførsel af COVID-19 sker vilkårligt. Alle kan opleve det, babyer, børn, teenagere, voksne, til ældre. Desværre har dem med medfødte eller komorbide sygdomme en højere risiko."

Jakarta - Antallet af overførsler af COVID-19 stiger dag for dag. Enhver kan få sygdommen, der opstår på grund af denne corona-virusinfektion. Babyer, børn, teenagere, voksne, endda ældre. Utallige liv er gået tabt, siden Indonesien også oplevede pandemien.

Det viste sig dog, at personer med følgesygdomme eller medfødte sygdomme havde større risiko, da COVID-19 ramte. De oplevede symptomer vil også være mere alvorlige sammenlignet med personer, der er smittet med COVID-19 uden følgesygdomme.

Komorbide sygdomme, der forværrer COVID-19

Komorbide eller komorbide sygdomme er andre sundhedsproblemer, som en person har, før hans krop blev inficeret med corona-virussen. Denne sygdom vil gøre COVID-19, der opleves af patienter, værre på grund af et svagt immunsystem. Især hvis den ikke håndteres.

Læs også: Lær 5M Health Protocol til at forebygge COVID-19 at kende

Så hvad er de typer af følgesygdomme, der kan gøre COVID-19 værre, og du skal være opmærksom på? Her er nogle af dem:

  • Forhøjet blodtryk

Vær opmærksom, hypertension er mistænkt for at være en alvorlig følgesygdom. Fordi blodtrykket, der strømmer til alle dele af kroppen, kan beskadige organer hurtigt. Især hvis det efterfølges af COVID-19-sygdommen. Denne tilstand er meget modtagelig for at ske for alle, men det er mere risikabelt at forekomme hos ældre mennesker.

  • Diabetes

Ud over forhøjet blodtryk er diabetes en anden samtidig sundhedssygdom, der skal holdes øje med. Diabetes er karakteriseret ved meget høje blodsukkerniveauer. Uden behandling vil denne sygdom forårsage skade på blodkar, hjerte, nyrer og endda øjne.

Desværre kan coronavirusinfektion gøre organskader hos personer med diabetes hurtigere. Så så meget som muligt kontrollerer du altid blodsukkerniveauet i kroppen. Tricket er selvfølgelig at vænne sig til en sund kost og livsstil.

Læs også: Hemmeligheden bag disse 3 lande fri for masker i midten af ​​deltavarianten

  • Lungeproblemer

COVID-19 kan også blive værre, hvis den syge har følgesygdomme relateret til luftvejene. Disse omfatter KOL, tuberkulose og astma. Desværre vil COVID-19 også skade lungerne. Som et resultat vil kroppen ikke få nok ilt, hvilket resulterer i organskader.

  • Hjerte sygdom

Vær opmærksom, hvis du har en sygehistorie relateret til hjerte- eller andre kardiovaskulære problemer. Ikke uden grund bliver sygdommen også en følgesygdom, som senere kan gøre COVID-19 værre.

Svag immunitet på grund af sygdommen kan føre til betændelse og mere alvorlig skade. Hvis den ikke behandles med det samme, kan denne tilstand føre til alvorlige og farlige komplikationer.

Læs også: Negativ indvirkning af Covid-19 på børn med komorbiditet

  • DHF

Overgangssæsonen er tæt forbundet med sygdom, hvoraf en af ​​dem skal holdes øje med er DHF. Dette sundhedsproblem, der er tilbøjeligt til at opstå hos børn, har faktisk bidraget til at gøre COVID-19 endnu mere dødbringende.

Derfor skal forældre være opmærksomme på symptomerne på denguefeber hos børn. Årsagen er, at COVID-19 og DHF menes at have lignende symptomer. Så sørg for, at moderen straks går til den nærmeste læge eller hospital, hvis hun ser sin baby vise usædvanlige medicinske symptomer.

Ingen grund til panik, mødre kan nu nemmere stille spørgsmål til lægen eller bestille tid til behandling på det nærmeste hospital ved hjælp af applikationen . Nok HentAnsøgning på mors telefon for at kunne bruge den.

Reference:
CNN Indonesien. Tilgået i 2021. 5 samtidige sygdomme, der forårsager Covid-19-patienters død
Sundhed er mit lands sundhedsministerium. Tilgået i 2021. Komorbiditeter er den største dødsårsag blandt COVID-19-patienter