Fordele ved Moringa-blade til mennesker med anæmi

"Dette blad bruges også ofte til at behandle anæmi. Dette er takket være det høje niveau af jern, som er gavnligt for mennesker med anæmi. Moringa-blade kan hjælpe kroppen med at optage mere jern, hvilket er det, der adskiller den fra andre jerntilskud. Desuden indeholder Moringa-blade mere jern end andre grøntsager."

, Jakarta – Moringa-blade, kendt under det videnskabelige navn Moringa oleifera, har længe været kendt som en ingrediens i traditionel medicin. Moringa-blade giver mange sundhedsmæssige fordele. Denne plante kommer fra det nordlige Indien, men kan vokse andre tropiske og subtropiske steder, herunder Indonesien.

Moringa-blade indeholder mange vitaminer, mineraler, antioxidanter, proteiner og andre vigtige stoffer. Normalt omdannes Moringa-blade til et fint pulver og bruges som kosttilskud. Dette blad bruges også ofte til at behandle anæmi. Men der er faktisk mange andre næringsstoffer og fordele ved Moringa-blade.

Læs også: Dette er grunden til, at mangel på blod kan forårsage besvimelse

Jern i Moringa-blade er godt til at overvinde anæmi

Vitaminerne, mineralerne, proteinerne og andre næringsstoffer i Moringa-blade er meget gavnlige for det generelle helbred. For eksempel kan de høje niveauer af kalium og niazimicin i Moringa-blade hjælpe med at sænke blodtrykket. Niazimicin er en sukkerforbindelse, der findes i visse fødevarer.

Derudover har Moringa-blade høje niveauer af jern, som er gavnlige for mennesker med anæmi. Anæmi er en tilstand, der forårsager en lav mængde jern i blodcellerne og kroppen. Kroppen har brug for jern for at lave hæmoglobin, et protein i røde blodlegemer, der hjælper med at transportere ilt fra lungerne til alle dele af kroppen.

Moringa-blade kan hjælpe kroppen med at optage mere jern, hvilket er det, der adskiller den fra andre jerntilskud. Desuden indeholder Moringa-blade mere jern end andre grøntsager, hvilket er 17,2 milligram pr. 100 gram. Mennesker med anæmi får lov til at indtage Moringa-blade regelmæssigt, så jernbehovet bliver opfyldt, og symptomer på anæmi kan forebygges.

I nogle typer af anæmi, såsom arvelig anæmi, kan det muligvis ikke forhindres. Imidlertid kan anæmi forårsaget af mangel på jern, vitamin B12 og vitamin B9 forebygges ved at spise jernrige fødevarer, såsom Moringa-blade.

Indtagelse af fødevarer, der giver tilstrækkeligt med jern og vitaminer, bør også ledsages af fødekilder til C-vitamin, så processen med jernoptagelse hjælpes. Glem ikke at drikke nok væske til at opretholde hæmoglobinniveauet.

Læs også: Hvordan overvinder man anæmi hos gravide kvinder?

Andre fordele ved Moringa-blade

Udover at være gode til at forhindre anæmi, er Moringa-blade også nyttige for en person, der har andre sundhedsproblemer, herunder:

  1. Håndtering og forebyggelse af diabetes

Moringa-blade kan bruges til at kontrollere blodsukkerniveauet, hvilket kan forebygge og behandle diabetes. Moringa-blade indeholder højt proteinindhold, som også kan reducere chancerne for diabetes. Hvis du erstatter kød i din daglige kost med protein fra planter som Moringa-blade, reduceres din risiko for type 2-diabetes med 18 procent.

  1. Kræftbehandling og forebyggelse

Moringa blade indeholder mange anticancer forbindelser, herunder eugenol, niazimicin og isopropyl isothiocyanat. Disse forbindelser er bioaktive, hvilket kan give sundhedsmæssige fordele ud over deres grundlæggende næringsværdi. Disse forbindelser kan dræbe kræftceller og potentielt forhindre udviklingen af ​​kræft. Der er dog stadig brug for yderligere forskning for at bevise dette.

  1. Beskytter og nærer hud og hår

Antioxidanter såsom vitamin B2 og en række proteiner er meget indeholdt i Moringa-blade. Når de bruges som en olie eller fugtighedscreme på huden og håret, er Moringa-blade i stand til at bekæmpe skadelige forurenende stoffer og ustabile molekyler kendt som frie radikaler.

  1. God til en sund fordøjelse

Hvem skulle have troet, at Moringa-blade har meget fiberindhold. Fiberindholdet er godt til at regulere fordøjelsessystemet. Moringa-blade er rige på opløselige og uopløselige fibre, de to hovedtyper af fibre, der ikke kun hjælper med at fordøje mad, men også forebygger sygdom.

Læs også: Lignende, men ikke det samme, dette er forskellen mellem mangel på blod og lavt blod

Det er det, du skal vide om fordelene ved Moringa-blade. Udover at være nyttige for mennesker med anæmi, er Moringa-blade grundlæggende også gavnlige for det generelle helbred.

Hvis det anæmi problem du har ikke kan overvindes med Moringa blade, så er det tid til at kontakte lægen via applikationen at få lægehjælp. Kom nu, download applikationen lige nu!

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Sundhedsmæssige fordele ved Moringa
NCBI. Tilgået 2021. Effekt af Moringa Oleifera bladpulvertilskud til at reducere anæmi hos børn under to år i Kisarawe District, Tanzania