Genkend 5 årsager til hyppig vandladning

, Jakarta - Vandladning er ethvert menneskes behov. Generelt sker dette, når du drikker for meget vand, eller stuetemperaturen er kold. Men hvis du tisser for ofte, kan det skyldes forskellige ting.

Generelt kan en person tisse så meget som 4 til 8 gange. Hvis du oplever det mere end den frekvens og også vågner ofte om natten med lyst til at gå på toilettet, så bør du få det tjekket. Det kan være forårsaget af andre lidelser. Her er diskussionen!

Læs også: Hyppig vandladning midt om natten, dette er et sundhedsproblem

Årsager til for hyppig vandladning

En person, der tisser for ofte, betyder, at han har trangen til at gå på toilettet oftere. Dette kan forstyrre din daglige rutine, og din søvncyklus kan blive uregelmæssig og kan være et tegn på visse medicinske tilstande.

Nogle mennesker kan have en lidelse, der gør vandladning for ofte, eller medicinsk kaldet hyppighed. Når en person udskiller mere end 3 liter væske fra kroppen om dagen, kaldes det polyuri. Hyppigheden er dog ikke den samme som urininkontinens, der forårsager urinlækage.

I sjældne tilfælde kan overdreven vandladning være et symptom på en mere alvorlig tilstand. Derfor skal du stille den rigtige diagnose til behandling. Her er nogle lidelser, der kan få en person til at tisse ofte, nemlig:

  1. Urinvejsinfektion

En af årsagerne til, at kroppen tisser ofte, er forårsaget af en urinvejsinfektion. Dette forårsager en infektion i dit urinvejssystem, især blæren og urinrøret. Når dette sker, øges trykket for at tisse. Dette kan forårsage smerte.

Læs også: Svært at tisse, lav straks en uroflowmetrisk undersøgelse

  1. Diabetes

En anden grund til, at en person oplever at tisse for ofte, er forekomsten af ​​diabetes. Denne lidelse kan være et tidligt symptom på diabetes type 1 og type 2. Den opstår, når kroppen forsøger at slippe af med glukose, der har ophobet sig i kroppen gennem urin.

Hvis du har spørgsmål vedrørende årsagen til overdreven vandladning, lægen fra i stand til at svare på det. Tricket, du behøver bare Hent Ansøgning , nemt er det ikke? Du kan også bestille en fysisk undersøgelse vedrørende lidelser, der kan ramme dig på udvalgte sygehuse gennem ansøgningen.

  1. Graviditet

I de tidlige uger af graviditeten kan du opleve hyppig vandladning. Dette er forårsaget af den voksende livmoder, som lægger pres på blæren. Når dette sker, er tendensen til at urinere hyppigere. Dette forårsager dog ingen skade.

  1. Prostata lidelser

En anden abnormitet, der kan opstå, når en person tisser for ofte, oplever prostataproblemer. Det forstørrede område kan lægge pres på urinrøret og blokere for strømmen af ​​urin. Derfor bliver blærevæggen irriteret. Blæren begynder at trække sig sammen, selv når den kun rummer en lille mængde urin, hvilket gør vandladningen hyppigere.

Læs også: Skal vide! Dette er, hvordan man overvinder hyppig vandladning under graviditet

  1. Interstitiel blærebetændelse

Også kendt som smertefuldt blæresyndrom, kan denne lidelse også få din krop til at udskille væske gennem urinrøret for ofte. Det har andre symptomer, såsom smerter i blæren og bækkenområdet.

Reference:

Medicinsk nyhed i dag. Besøgt 2019. Hyppig vandladning: Årsager, symptomer og behandling
WebMD. Fået adgang til 2019.frequent-urination-causes-and-treatments