Er det OK at erstatte hvide ris med shirataki til børn?

, Jakarta - Shirataki ris er faktisk shirataki nudler, der er skåret til at ligne ris. Dette er en unik mad, der er meget mættende, men lavt i kalorier. Shirataki ris er lavet af glucomannan, en type fiber, der kommer fra roden af ​​konjacplanten. Konjac-planter kan findes i Japan, Kina og Sydøstasien. Denne ris indeholder meget få fordøjelige kulhydrater, men de fleste af kulhydraterne kommer fra glucomannan fiber.

Men måske undrer du dig over, om det er det rigtige valg for dit barn at erstatte hvide ris med shirataki? For at finde ud af sikkerheden ved at indtage shirataki, lad os se på følgende anmeldelser!

Læs også: Disse er fordelene ved Shirataki-ris til diæt

Fordele ved Shirataki for børn

Shirataki er en fiberrig fødevare, men mangler kalorier og kulhydrater. Glucomannan fiber i nudler er en type tyk fiber ( opløselig fiber ). Dette svarer til, hvad der findes i chiafrø, idet de kan absorbere op til 50 gange deres vægt i vand.

For børn, naturligvis shirataki mange fordele. En af dem er det præbiotiske i glucomannan fiber. Denne fiber giver ikke kalorier eller næringsstoffer til menneskeceller, men den kan opretholde gode bakterier i fordøjelsessystemet. Denne fiber bevæger sig også langsomt gennem fordøjelsessystemet og tilbyder fordøjelses- og tarmsundhedsfordele.

Gode ​​tarmbakterier vil gære denne uopløselige fiber i shirataki-ris og andre frugter og grøntsager. Tarmbakterier vil fodre på biprodukterne fra denne gæring. I tyktarmen fermenterer bakterier fiber til kortkædede fedtsyrer, som kan bekæmpe betændelse, forbedre immunforsvaret og give andre sundhedsmæssige fordele. Børn med cøliaki kan også spise shirataki-ris, fordi det er et glutenfrit alternativ.

Læs også: Glutenfri mad myter og fakta

Men fordi børn stadig har brug for kalorieindtag, er det bedre, hvis forbruget af shirataki-ris også ledsages af andre sunde fødevarer. Hvis det er nødvendigt, kan du også blande almindelige ris med shirataki ris. Derudover er shirataki også kendt som en god mad til dem, der taber sig, men desværre er de fleste af disse fordele muligvis ikke nødvendige for børn, der vokser. Derfor kan mødre servere shirataki med andre nærende fødevarer til børn.

citere Meget godt pasform , bør dosis af glucomannan ikke overstige 100 milligram per kilogram per dag. Så mødre skal diskutere med børnelægen kl for at beregne den korrekte dosis. Lægen vil altid give de rigtige sundhedsråd til støtte for barnets vækst.

Læs også: 4 fødevarer, der hjælper med at booste dit barns vækst

Shiratakis svaghed

En potentiel ulempe ved shirataki-ris, der indeholder glucomannan, er kortvarigt fordøjelsesbesvær. Selvom Glucomannan generelt anses for at være sikkert, er der nogle potentielle kortsigtede fordøjelsesbivirkninger såsom oppustethed og ubehag. For at undgå dette problem anbefales det generelt at begynde at indtage shirataki-ris langsomt og øge det gradvist, hvis moderen ikke bemærker nogen betydelig fordøjelsesbesvær, som barnet oplever.

På grund af glucomannans evne til at absorbere store mængder vand, må det ikke indtages tørt eller uden tilstrækkeligt vand. Intestinal obstruktion er blevet rapporteret på grund af indtagelse af store mængder af den tørrede form af glucomanrod i shirataki-ris. Det er bedst ikke at indtage shirataki-ris eller andre glucomannanholdige fødevarer inden for et par timer efter at have taget medicin eller kosttilskud, fordi de kan reducere absorptionen.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Shirataki Noodles: The Zero-Calorie 'Miracle' Noodles.
Meget godt pasform. Tilgået i 2020. Sundhedsmæssige fordele ved Glucomannan.
Wellness Mama. Tilgået 2020. Er Shirataki Nudler gode for dig?