5 måneders babyudvikling

, Jakarta - Mange forældre er meget glade for at se deres barns vækst fra tid til anden. Fra begyndelsen blev han født, som kun kunne sove og græde, endelig kunne han spise sine hænder, vende kroppen og ligge på maven. Hermed er den følelse af lykke, der mærkes, meget udtalt.

En af de ting, der er meget synlig vækst, er når barnet er fyldt 5 måneder. Babyer har gennemgået meget vækst og er blevet meget aktive. Derfor skal du som forælder kende de indikatorer, som baby skal igennem i en alder af 5 måneder. Her er hele diskussionen!

Læs også: Dette er udviklingen af ​​fosteret i livmoderen i en alder af 5 måneder

Baby udvikling ved 5 måneder

Udviklingen af ​​en baby, når den når en alder af 5 måneder, er en vigtig overgangsperiode for ham. Du kan forvente, at han vil se indsats for sine første ord i denne aldersgruppe. Derudover er hans krop også klar til at kravle, det er godt at være forberedt, så han har plads nok.

Men hver baby er forskellig og har deres eget udviklingstempo. Men indikatoren for en baby, når den når en alder af 5 måneder, er dens kropsvægt, som er fordoblet fra fødslen. Den gennemsnitlige vækstrate for en baby efter fødslen er omkring 0,5 kg i vægt og 2 centimeter i længden.

Hvad er de ting, der ser ud til at stige markant hos en 5 måneder gammel baby? Her er hele diskussionen:

  1. Motor færdigheder

En af de babyudviklinger, der kan opstå i en alder af 5 måneder, er en stigning i motorikken. Babyer, der har nået denne alder, har kunnet sidde oprejst i lang tid. Alligevel har din baby måske stadig brug for at blive støttet af en pude. Men uden støtte kan du også sidde et par sekunder.

Nogle børn helt ned til 5 måneder er i stand til at rulle af ryggen og vende tilbage til rygleje. Når babyen vælter, kan du bemærke, at hans fødder bevæger sig og vugger. Det varede ikke længe, ​​før han var klar til at kravle. Du skal holde din baby sikker, så du ikke kommer til skade.

Babyer har også et stærkere håndgreb. Mors barn er i stand til at trække genstande, der er tæt på deres hænder, og overføre dem fra den ene hånd til den anden. Faktisk er drikkeflasker, der normalt skal holdes, begyndt at blive holdt af en selv.

Læs også: Vigtige stadier af babyvækst i det første år

  1. Forbedring af sanser

I en alder af 5 måneder bliver barnets udvikling relateret til synet bedre. Selvom babyer endnu ikke har perfekt syn, kan de godt se på en vis afstand. Derudover er der sket farvegengivelse mellem to forskellige farver. De primære farver er dog stadig hans favorit, nemlig rød, blå og gul.

Har du spørgsmål vedrørende dit barns udvikling ved 5 måneders alderen, kan lægen fra klar til at hjælpe. Tricket, du behøver bare Hent Ansøgning i smartphone du. Derudover kan du også købe medicin uden at forlade huset med denne ansøgning.

  1. Forbedret kommunikation

Udviklingen af ​​en baby, når han er 5 måneder gammel, er, at han er begyndt at pludre, og hans tale har nærmet sig de oprindelige ord. Dit barn kan være begyndt at kombinere konsonanter og vokaler. Alligevel har babyer endnu ikke en specifik betydning med hensyn til de ord, der kommer ud af deres mund.

Babyer er også begyndt at forstå den lyd, de hører, såsom lyden af ​​en motor eller et fjernsyn, når det er tændt. Selvom de ikke forstår ord, vil barnet lede efter lydkilden, når nogen kalder hans eller hendes navn eller hører en velkendt stemme.

Læs også: Fosterudviklingsalder 20 uger

  1. Hvordan man sover

De fleste babyer sover også hele natten, når de er 5 måneder gamle, men ikke alle. For at barnet kan sove hele natten, prøv at etablere en regelmæssig søvnrytme. Du kan bade ham i varmt vand og derefter synge en sang eller fortælle en historie, som til sidst begynder at falde i søvn.

I løbet af dagen har babyer stadig brug for to lur, en om morgenen og en efter frokost. Prøv ikke at udsætte det, før din baby er kræsen og græder. Juster stilling til at sove, hvis der er tegn på søvnighed.

Reference:
WebMD. Tilgået 2019. Babyudvikling: Din 5-måneder-gamle
Forældre. Tilgået 2019. 20 uger gammel babyudvikling