Genkend typerne af allergier baseret på årsagen

, Jakarta - Allergier opstår, når immunsystemet reagerer på fremmede stoffer, såsom pollen, bigift, kæledyrsskæl eller endda visse fødevarer. Immunsystemet vil producere stoffer kendt som antistoffer. Når du har en allergi, danner dit immunsystem antistoffer, der identificerer et bestemt allergen som farligt, selvom det ikke er det. Når du kommer i kontakt med et allergen, kan immunsystemets reaktion give flere symptomer såsom betændelse i huden, bihuler, problemer i luftvejene, til fordøjelsessystemets lidelser.

Sværhedsgraden af ​​allergier kan variere fra person til person og kan variere fra mild irritation til anafylaksi (en potentielt livstruende nødsituation). Selvom de fleste allergier ikke kan helbredes, kan behandling hjælpe med at lindre allergisymptomer.

Læs også: Her er hvad du behøver at vide om rhinitis

Allergier

Der er flere typer allergi baseret på følgende årsager:

Allergisk rhinitis, som kan forårsage symptomer som:

Nysen.

Kløe i næse, øjne eller mundhule.

Løbende næse, tilstoppet næse.

Vandige, røde eller hævede øjne (konjunktivitis).

fødevareallergi, hvilket kan forårsage:

Prikken i munden.

Hævelse af læber, tunge, ansigt eller hals.

Anafylaksi

Allergi på grund af insektstik, kan forårsage:

Omfattende område med hævelse (ødem) på stedet for stikket.

Kløe eller kløe over hele kroppen.

Hoste, trykken for brystet, hvæsende vejrtrækning eller åndenød.

Anafylaksi.

Medicin Allergi, kan forårsage:

Kløende hud.

Udslæt.

Hævelse i ansigtet.

Anafylaksi.

Atopisk dermatitis, en allergisk hudlidelse også kaldet eksem, kan få huden til at:

Kløe.

Rødme.

Pille af.

Læs også: Pas på hyppig nysen om morgenen, tegn på allergisk rhinitis

Allergisk rhinitis som et ret almindeligt tilfælde af allergi

Allergisk rhinitis eller høfeber er en allergisk reaktion på visse allergener. Pollen er det mest almindelige allergen i sæsonbetinget allergisk rhinitis, denne tilstand er et symptom på allergier, der opstår med årstidens skift.

ifølge American Academy of Allergy, Astma & Immunology (AAAAI), næsten 8 procent af voksne i USA har en form for allergisk rhinitis. Derudover kan mellem 10 og 30 procent af verdens befolkning også have allergisk rhinitis.

Når kroppen kommer i kontakt med et allergen, frigiver den histamin, som er et naturligt kemikalie, der beskytter kroppen mod allergener. Disse kemikalier kan forårsage allergisk rhinitis og dens symptomer, herunder løbende næse, nysen og kløende øjne.

Ud over træpollen omfatter andre almindelige allergener:

Græspollen.

Støvmider.

Dyrepels.

Kattespyt.

På bestemte tidspunkter af året kan pollen være særligt problematisk. Træ- og blomsterpollen er mere almindelig om foråret. Græs og ukrudt producerer mere pollen om sommeren og efteråret.

Der er to typer af allergisk rhinitis, nemlig sæsonbetinget og permanent. Sæsonbestemte allergier opstår normalt i løbet af foråret og efteråret og er normalt som reaktion på udendørs allergener såsom pollen. Årlige allergier kan forekomme året rundt eller på et hvilket som helst tidspunkt af året som reaktion på indendørs stoffer, såsom støvmider og kæledyrsskæl.

Læs også: Bihulebetændelse, astma og næsepolypper kan virkelig forværre allergisk rhinitis?

Allergier kan påvirke alle, men du er mere tilbøjelig til at udvikle allergisk rhinitis, hvis der er en familiehistorie med allergier. At have astma eller atopisk eksem kan også øge din risiko for allergisk rhinitis. Derudover er der flere eksterne faktorer, der kan udløse eller forværre denne tilstand, herunder:

Cigaretrøg.

Kemikalier.

Kold temperatur.

Fugtig luft.

Vind.

Luftforurening.

Hårspray.

Parfume.

Trærøg.

Damp.

Men hvis du har sæsonbetinget eller permanent allergisk rhinitis, behøver du ikke bekymre dig længere. Du kan bruge Ritez fra Dexa Medica som kan bruges til sæsonbestemt allergisk rhinitis, årlig allergisk rhinitis, til kronisk idiopatisk nældefeber. Dette produkt indeholder det aktive stof Cetirizin og fås i form af sirup, dråbe og FT-tabletter.

Nu kan du købeRitezi gennem lægemiddelkøbsfunktionen. Nu er det nemmere at købe medicin eller andre sundhedsbehov takket være . Din ordre vil blive leveret sikkert på mindre end en time. Nemt er det ikke? Kom nu, drag fordel af køb medicin-funktionen på at få alle dine behov for medicin eller kosttilskud lige fra din håndflade.

Reference:
American College of Allergy, Asthma & Immunology. Tilgået 2020. Allergisk rhinitis.
Healthline. Tilgået 2020. Allergisk rhinitis.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Allergier.
Mayo Clinic personale. Hentet i 2020. Høfeber.