Hvordan muskler fungerer i den menneskelige krop, du har brug for at vide

"Muskulatursystemet i den menneskelige krop er meget vigtigt. Faktisk er 40 procent af vægten af ​​den menneskelige krop muskler. Det hjælper kroppen med at bevæge sig, tale, tygge, pumpe blod, trække vejret, fordøje mad og regulere menneskets kropstemperatur. Forskellige typer muskler, så det vil også være forskelligt, hvordan de fungerer i kroppen.«

, Jakarta – Muskelsystemet i den menneskelige krop består af forskellige typer muskler, som hver især spiller en vigtig rolle i kropsfunktioner. Muskler tillader en person at bevæge sig, tale og tygge. Selv muskler styrer også puls, vejrtrækning og fordøjelse. Andre funktioner i muskelsystemet omfatter også regulering af kropstemperatur og syn.

Muskler tegner sig for omkring 40 procent af en persons kropsvægt, hvor den største muskel i kroppen er gluteus maximus i balderne. Muskelsystemet i den menneskelige krop indeholder mere end 600 muskler, der arbejder sammen for at muliggøre fuld kropsfunktion. Så hvordan fungerer hver muskel? Find ud af svaret gennem følgende anmeldelse!

Læs også: 8 sygdomme, der forårsager muskelbevægelsesforstyrrelser

Hvordan muskelsystemet fungerer i den menneskelige krop

Følgende er nogle typer muskler i kroppen, og hvordan de fungerer:

Skeletmuskler

Skeletmuskler er de eneste muskler, der kan kontrolleres bevidst. De er knyttet til knogler, og muskelsammentrækning forårsager bevægelse af disse knogler. Hver handling en person udfører bevidst involverer brugen af ​​skeletmuskler. Eksempler på sådanne aktiviteter omfatter løb, tygning og skrivning.

Glat muskulatur

Glat muskel er den muskel i den menneskelige krop, der beklæder indersiden af ​​blodkar og organer, såsom maven, og er også kendt som visceral muskel. Det er den svageste muskeltype, men har en vigtig rolle i at flytte mad langs fordøjelseskanalen og holde blodet cirkulerende gennem blodkarrene. Glat muskel virker ufrivilligt og kan ikke kontrolleres bevidst.

Hjertemuskel

Hjertemuskel, også kendt som hjertemuskel kun placeret i hjertet, hvis hovedfunktion er at pumpe blod gennem hele kroppen. Hjertemusklen stimulerer sine egne sammentrækninger, der udgør hjertebanken. Signaler fra nervesystemet styrer sammentrækningshastigheden. Denne muskeltype er stærk og virker ufrivilligt.

Muskelbevægelse opstår, når neurologiske signaler producerer elektriske ændringer i muskelceller. Under denne proces frigives calcium til cellerne og får musklerne til at forkorte. Problemer med forbindelserne mellem celler eller såkaldte synapser kan føre til neuromuskulær sygdom.

Læs også: Fordele ved Pull Ups for at træne muskelstyrke

Lidelser af muskeltilstande i kroppen

Muskelsmerter er et almindeligt problem, som kan signalere mange problemer, selvom det er noget så simpelt som overbelastning på grund af træning eller arbejde. Der er flere muskelsygdomme og tilstande, der påvirker muskler, herunder:

  • Muskelsmerter.
  • Forstuvninger og forstrækninger.
  • blå mærker.
  • kramper.
  • myopati.
  • Muskeldystrofi.
  • Parkinsons sygdom.
  • Fibromyalgi.
  • Multipel sclerose.

Korrekt ernæring og motion er vigtigt for at holde alle muskler sunde, uanset om det er hjertemuskler, glatte muskler eller skeletmuskler.

Har du brug for lægeråd til, hvordan du vedligeholder muskelsundheden, så tøv ikke med at kontakte lægen på . Læger vil altid være klar til at give dig de sundhedsråd, du har brug for, om hvordan du kan tage vare på din krops muskelsundhed, når du bliver ældre.

Læs også: Vælg 5 muskelopbyggende fødevarer

Unikke fakta om muskelsystemet i den menneskelige krop

Der er nogle unikke fakta om muskelsystemet i den menneskelige krop, som du har brug for at vide, herunder:

  • Hjertet er den hårdest arbejdende muskel i kroppen. Den er i stand til at pumpe 5 liter blod i minuttet og 2.000 gallons dagligt.
  • Gluteus maximus er den største muskel i kroppen, og den er i balderne for at hjælpe mennesker med at opretholde en oprejst holdning.
  • Øret indeholder de mindste muskler i kroppen foruden de mindste knogler. Disse muskler holder det indre øre sammen og forbinder til trommehinden.
  • En muskel kaldet masseter i kæben er de stærkeste muskler efter vægt. Dette gør det muligt for tænderne at lukke med en kraft på op til 22 kilo på fortænderne eller 90 kilo på kindtænderne.
Reference:
Dummies. Hentet 2021. Sådan fungerer muskelsystemet.
Healthline. Tilgået i 2021. Muskelsystem.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad er hovedfunktionerne i muskelsystemet?