Dette er, hvad der menes med lungernes vitale kapacitet, her er anmeldelsen

"Lungernes vitale kapacitet er den mængde luft, der kan komme ind og ud af lungerne, når mennesker trækker vejret. Det er vigtigt at måle lungernes vitale kapacitet gennem en diagnostisk test kaldet spirometri for at teste funktionen af ​​disse organer. I mellemtiden er nogle eksempler på spirometrimålinger forceret vitalkapacitet og forceret udåndingsvolumen.

, Jakarta – Åndedræt eller vejrtrækning er en obligatorisk ting, der udføres af ethvert menneske. Mennesker kan ikke adskilles fra respirationsprocessen gennem hele deres liv. Husk, at mænd trækker vejret 14-16 gange i minuttet og kvinder 18-20 gange i minuttet. Nå, for at måle det, er et af benchmarks for vejrtrækning, der bruges, lungernes vitale kapacitet.

Imidlertid er lungernes vitale kapacitet vigtig at kende, fordi det påvirker menneskers sundhed. Årsagen er, at hvis lungekapaciteten er under normale grænser, kan en person opleve helbredsproblemer. Lad os derfor se på forklaringen vedrørende lungernes vitale kapacitet her!

Forklaring vedrørende lungernes vitale kapacitet

Lungernes vitale kapacitet er den maksimale mængde luft, der kan udstødes fra lungerne efter den første maksimale indånding efterfulgt af maksimal udånding. Kort sagt er lungernes vitale kapacitet mængden af ​​luft, der kan komme ind og forlade lungerne, når mennesker trækker vejret.

Vital kapacitet indikerer også kroppens evne til at trække vejret dybt og hoste. Derudover repræsenterer vitalkapacitet også, hvordan lungemuskelstyrken fungerer, når processen med inspiration og udånding finder sted i kroppen.

Vær opmærksom på, at der er forskellige hovedfaktorer, der kan påvirke lungeorganernes kapacitet. For eksempel stigende alder, lider af visse sygdomme såsom astma, kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), til cystisk fibrose. Derudover kan flere andre faktorer også påvirke lungekapaciteten. Startende fra deformiteter i brystvæggen, rygevaner, hyppig udsættelse for forurening, til manglende fysisk aktivitet.

Læs også:Tag ikke fejl, dette er en effektiv måde at forhindre våde lunger på

Hvordan måler man lungens vitale kapacitet?

Det er vigtigt at måle lungernes vitale kapacitet gennem en diagnostisk test kaldet spirometri for at teste funktionen af ​​disse organer. Spirometri bruges ofte til at diagnosticere KOL eller astma.

Resultaterne af disse tests kan også bruges til at se, om vejrtrækningen forbedres eller ej efter behandling, hvis en person har visse lungesygdomme. Nå, her er nogle eksempler på spirometrimålinger, der kan udføres, herunder:

  1. Tvungen vitalkapacitet

Denne måling udføres ved at måle den maksimale mængde luft, som du kan tvangsudånde fra dine lunger efter at have indåndet fuldstændigt. Det er omkring 80 procent af den samlede lungekapacitet eller 4,8 liter. Husk, at noget af luften forbliver i en persons lunger efter udånding. Derudover kan tvungen vitalkapacitet falde med omkring 0,2 liter pr. årti, selv for raske mennesker, der aldrig har røget.

  1. Forceret udåndingsvolumen

Denne måling er lavet af den mængde luft, en person kan udånde med kraft på et sekund. Forceret udåndingsvolumen eller FEV kan falde 1 til 2 procent om året, når en person fylder 25 år.

Læs også: Her er, hvordan du vedligeholder lungekapaciteten

Effektive måder at bevare lungesundheden på

Nå, her er nogle enkle måder, der kan gøres for effektivt at opretholde lungesundheden, herunder:

  • Undgå udsættelse for passiv rygning og hold op med at ryge.
  • Spis fødevarer rig på antioxidanter.
  • Få vaccinationer såsom influenzavaccine og lungebetændelsesvaccine, for at mindske risikoen for lungeinfektioner.
  • Træn regelmæssigt, for det kan hjælpe lungerne til at fungere bedre. Derudover kan træning også opretholde den generelle kropssundhed.
  • Forbedre indendørs luftkvalitet. Du kan rengøre rummet regelmæssigt eller bruge et indendørs luftfilter. Det har til formål at reducere forurenende stoffer som skimmelsvamp og støvaborre.
  • Anvend flere vejrtrækningsteknikker, så lungernes kapacitet og sundhed bevares, fordi de får den iltforsyning, de har brug for.

Det er en forklaring på lungernes vitale kapacitet, som er vigtig at kende. Flere faktorer kan påvirke lungernes sundhed og kapacitet. Dette inkluderer alder, visse sygdomme og så videre. Hold derfor dine lunger sunde ved at anlægge en sund livsstil og øve dig i en god vejrtrækning.

Læs også: Lungebetændelse, lungebetændelse, der går ubemærket hen

Hvis du ofte føler smerter i brystområdet, når du trækker vejret, en kronisk hoste, der ikke bliver bedre, skal du straks søge læge. Årsagen er, at det kan være, at disse klager er symptomer på lungebetændelse, som ikke blev realiseret fra starten.

Nå, gennem ansøgningen , kan du kontakte lægen for at spørge om de klager, du føler. Gennem funktioner videoopkald/chat direkte på ansøgningen. Hvis der er behov for en fysisk undersøgelse, kan du også bestille tid på det sygehus, du ønsker, gennem ansøgningen. Så hvad venter du på? Kom nu Hent Ansøgning nu!

Reference:

American Lung Association. Tilgået i 2021. Lungekapacitet og aldring
Sciencedirect. Tilgået i 2021. Vital Capacity
NCBI. Tilgået i 2021. Vital Capacity
Healthline. Tilgået i 2021. Åndedrætsøvelser for at øge lungekapaciteten
Harvard Health Publishing. Tilgået i 2021. Puster liv i lungerne
asbest. Fået adgang i 2021. 20 fødevarer, der skal fremme lungesundheden og 5, der skal undgås