Disse 5 sygdomme, der forfølger aktive rygere

Jakarta – Farerne ved rygning er sundhed for kroppen, det lader til, at mange mennesker allerede ved. Men indtil nu er rygning stadig en vane, der ofte gøres af mange mennesker. Ikke kun for aktive rygere, frigivet cigaretrøg kan skade sundheden for dem omkring, der ikke ryger, herunder børn.

Læs også: Årsager til, at cigaretter kan forårsage kræft

Hvad gør cigaretter så sundhedsskadelige? En cigaret indeholder forskellige kemikalier, der er sundhedsskadelige. Kuliltegas, tjæreindhold, oxidantgas og arsen i hver cigaret øger risikoen for helbredsproblemer i kroppen. Reducer i stedet rygevanerne, fordi nogle sygdomme kan lure.

Lungesygdomme til kræftrisiko

De kemiske stoffer, der er indeholdt i cigaretter, kan forårsage en række sygdomme, der er ret farlige. Kend de sygdomme, der lurer aktive rygere, såsom:

1. Lungelidelser

Der er mange lungesygdomme, som en aktiv ryger kan opleve, såsom kronisk bronkitis, emfysem og lungekræft. Rapporteret fra UK National Health Service Lungekræft er et ret alvorligt problem og opleves ofte af aktive rygere. En person, der aldrig har røget, har stadig potentiale til at udvikle lungekræft, men aktive rygere er stadig i risiko for denne tilstand.

Der er flere symptomer, som personer med lungekræft oplever, såsom at hoste slim op, hoste med blod, åndedrætsbesvær, åndenød, træthed og vægttab. Spørg din læge, hvis du oplever disse symptomer. Du kan kontakte lægen gennem ansøgningen .

2. Mundkræft

Rapporteret fra UK National Health Service Mundkræft er almindelig på grund af forbrug af alkohol og cigaretter. Cigaretter indeholder tobak, som indeholder kemikalier og risikerer at beskadige DNA i celler, hvilket øger risikoen for kræft.

Læs også: Dette er, hvad der sker, hvis du bliver udsat for cigaretrøg for ofte

3. Mavesygdomme

Rapporteret fra Hverdagssundhed , rygevaner med mavelidelser er tæt forbundet. Der er flere årsager til, at rygere er tilbøjelige til mavelidelser, såsom en svækket nedre esophageal sphincter på grund af nikotinindhold og rygevaner kan producere mere mavesyre.

4. Hudkræft

Rygning kan øge risikoen for for tidlig aldring. Rygevaner kan forårsage sundhedsproblemer, såsom psoriasis. Psoriasis er generelt forårsaget af en autoimmun lidelse. Hvis du ryger, så bliver risikoen for at udvikle psoriasis højere.

Rapporteret fra Fox News , øger rygning også risikoen for at udvikle hudkræft. Der er intet galt i at bevare en sund hud ved at indtage nok vand og undgå rygning.

5. Fertilitetsniveau

Rygevaner og forstyrre en persons fertilitetsniveau. Hos mænd kan rygning øge risikoen for impotens, reducere sædproduktionen og testikelkræft. Ikke kun hos mænd kan kvinders rygevaner også forårsage infertilitet og risiko for livmoderhalskræft. Rygevaner får kroppens immunforsvar til at svækkes og reducerer kroppens evne til at bekæmpe HPV-infektion som er årsag til livmoderhalskræft hos kvinder.

Læs også: Hvad er farligere, damp- eller tobakscigaretter?

Det er en sygdom, der kan opleves af aktive rygere. Rygning øger samlet set risikoen for kræft i halsen og andre kroniske sygdomme som blodkar- og hjertesygdomme, stofskifteforstyrrelser og andre sygdomme.

Så det skader aldrig at prøve at stoppe med at ryge og leve en sundere livsstil. Bør ikke tøve med at besøge det nærmeste hospital, når du oplever symptomer på visse helbredsproblemer. Tidlig behandling får helbredstilstande til at komme sig hurtigere. Det er nemmere, nu kan du bestille tid hos en læge gennem applikationen .

Reference:
Fox News. Tilgået 2020. Rygning knyttet til én type hudkræft
Sundhed. Tilgået 2020. 15 måder, rygning ødelægger dit udseende på
Hverdagssundhed. Tilgået 2020. Rygning kan føre til GERD
UK National Health Service. Tilgået i 2020. Mundkræft
UK National Health Service. Tilgået 2020. Lungekræft