Gravide kvinder, det er de 4 fordele ved at spise bananer for fosteret

, Jakarta – Under graviditeten skal mødre spise en række nærende fødevarer for at sikre, at barnet i livmoderen får alle de næringsstoffer, det har brug for for at vokse og udvikle sig. Mødre opfordres til at spise mere frisk frugt og grøntsager hver dag, fordi disse fødevarer er fulde af vigtige næringsstoffer, såsom vitaminer og mineraler, der er gode for fostrets vækst.

Nå, en af ​​de sunde, lækre og nærende frugter, der er gode for gravide kvinder at spise, er bananer. Denne gule tropiske frugt indeholder essentielle vitaminer, mineraler, kulhydrater og fibre, så den kan give mange fordele for fosteret i livmoderen. Her er anmeldelsen.

Læs også: Det er bedst for gravide kvinder at indtage denne type frugt

Fordele ved bananer til fosteret

Bananer er rige på vigtige næringsstoffer, såsom kulhydrater, kostfibre, essentielle fedtsyrer såsom omega-3 og omega-6, vitamin C, vitamin B-kompleks og vigtige mineraler, såsom mangan, magnesium, kalium, calcium, kobber og selen. Alle disse næringsstoffer hjælper fosterets sunde udvikling under graviditeten.

Her er fordelene ved at spise bananer under graviditeten for fosteret:

1.Reduktion af risikoen for fødselsdefekter hos babyer

Bananer er en god kilde til folat, som er nødvendig for udviklingen af ​​barnets hjerne og rygmarv. At spise bananer under graviditeten øger folatniveauet i kroppen og forhindrer derved gravide kvinder i folatmangel, som vides at forårsage fosterskader eller for tidlig fødsel.

2. Understøtter udviklingen af ​​babyens nervesystem

Bananer er rig på vandopløseligt vitamin B6 og kan understøtte udviklingen af ​​fostrets centralnervesystem. Indtagelse af bananer regelmæssigt i graviditetens første trimester har også vist sig at være gavnligt for fostrets hjerneudvikling.

3.Hjælper knogleudvikling

Bananer er også en fremragende kilde til calcium, som er nødvendig for knogleudvikling hos både baby og mor.

4. Hjælper med at forhindre infektion

Ikke kun appelsiner, bananer er også rige på vitamin C. Dette vitamin, også kaldet ascorbinsyre, er meget vigtigt for optagelsen af ​​jern i kroppen. C-vitamin hjælper også knoglevækst, reparerer væv og opretholder sund hud. C-vitamin er også en antioxidant, der hjælper med at bekæmpe infektioner. Ved at spise bananer under graviditeten kan både mor og foster få alle de gode fordele ved C-vitamin.

Læs også: 3 fordele ved at indtage bananer under graviditet

Sikre regler for at spise bananer under graviditet

Bananer er en sikker frugt at spise under graviditet. Gravide kvinder anbefales dog stadig at indtage det med måde. Bananer er en sød frugt, så indtagelse af dem i overkant kan forårsage huller i tænderne. Gravide kvinder kan spise 1-2 mellemstore bananer hver dag.

Gravide kvinder med svangerskabsdiabetes bør heller ikke spise for mange bananer, da de kan få sukkerniveauet til at stige hurtigt. Så hvis du er gravid med svangerskabsdiabetes, bør du først tale med din fødselslæge, før du spiser bananer.

Gravide kvinder, der er allergiske over for bananer, bør også undgå at indtage frugten. Bananer indeholder kitinase, som er et allergen, der forårsager latexfrugtsyndrom. Sørg for, at de bananer, du skal spise, er friske og rene. Undgå at spise bananer, der har stået i dagevis, er for modne eller er blevet sorte.

Læs også: Indtaget hver dag er disse 7 fordele ved avocado til gravide kvinder

Det er fordelene ved at spise bananer for fosteret. Hvis gravide kvinder ønsker at spise bestemte fødevarer, men er i tvivl om, hvorvidt disse fødevarer er gode til at spise under graviditeten eller ej, skal du bare spørge lægen gennem ansøgningen . igennem Video/taleopkald og Snak , betroede læger er klar til at give sundhedsrådgivning til gravide kvinder når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent ansøgning med det samme.

Reference:
Forældres første græd. Tilgået i 2021. Spise bananer under graviditeten.