Lær forklaringen af ​​betydningen af ​​kattens halebevægelse at kende

, Jakarta - Har du nogensinde hørt udtrykket "øjne er vinduerne til sjælen"? Dette er sandt i den menneskelige verden. Men i katteverdenen er halen den del af kroppen, der giver størst indsigt i, hvordan katten har det.

Katte bruger deres halebevægelser sammen med deres øjne, ører og kropsholdning til at kommunikere. Som katteejer er det vigtigt at forstå sproget i deres haler for at hjælpe dig med bedre at forstå dit kæledyr.

Du kan fortælle, hvordan han har det eller identificere situationer eller ting, der gør din kat glad eller endda skræmt af hans kropssprog. At læse kattehalesprog hjælper også med at fortælle, hvornår din kat er syg.

Læs også: Ins og outs af kattens kropssprog, du har brug for at kende

Betydningen af ​​kattens halebevægelse

Ligesom hunde bevæger katte også deres hale for at udtrykke deres følelser. Her er nogle kattehalebevægelser og deres betydning:

  • Halebevægelse Banke i jorden/gulvet

Når en kat klapper halen på jorden eller gulvet, betyder det, at den er ked af det eller vred. Dette fortæller dig, at noget generer din kat.

Det giver også et signal om at holde afstand. Hvis du klapper din kat, og den begynder at logre med halen, fortæller den dig, at du skal stoppe. Hvis du ikke stopper, kan katten hvæse, kradse eller bide.

Læs også: Vær forsigtig Katteridser forårsager farlige infektioner

Katte bevæger halespidsen, når de jager og leger, og når de føler sig lidt irriterede og frustrerede. Når din kat får denne hale til at bevæge sig, så læs om den aktuelle situation eller se efter andre spor om hendes humør. Når han ikke leger eller forfølger noget, kan et ryk i halespidsen betyde, at han er ked af det.

  • Logrende hale

Når din kat langsomt logrer med halen fra side til side, fokuserer den måske på noget som et legetøj, et andet dyr i huset eller noget udenfor. Desuden kan han måske bare kaste sig!

Det er en god ting for din kat at engagere sig i rovdyr adfærd som at forfølge og kaste. Så lad dem fortsætte med det, der falder dem i øjnene.

  • Halen ryster

Din kat kan flytte halen som en ryste, når den er spændt på at se dig eller en anden kat. Nogle gange, når en kat rasler med halen, mens den retter sig op og begynder at sidde på hug, kan det være et tegn på, at den er ved at tisse.

Læs også: Dette er den rigtige måde at lave toilettræning for katte på

Betydningen af ​​positionen af ​​kattens hale

Udover halebevægelsen er positionen af ​​kattens hale også meningsfuld og kan fortælle dig, hvordan den har det. Her er placeringen af ​​kattens hale og dens betydning:

  • Haleposition højt og oprejst

Når en kat holder halen højt, mens den går rundt på sit territorium, betyder det, at den viser selvtillid og tilfredshed. En hale, der stikker lige op, betyder lykke og en vilje til at få venner. Læg mærke til den lige ende af halen. Et lille ryk kan betyde, at katten har et meget lykkeligt øjeblik.

  • Buet haleposition som et spørgsmålstegn

Hvis du ser placeringen af ​​kattens hale krølle som et spørgsmålstegn, kan du muligvis tage en pause fra din nuværende aktivitet for at lege med den. Denne haleposition indikerer ofte, at han er i godt humør, og at katten er klar til at lege med dig.

  • Lav haleposition

En kats hale, der er placeret lige ned, kan signalere aggression. En lav hale varsler en meget alvorlig stemning. Vær dog opmærksom på, at visse katteracer, såsom perserne, har tendens til at sænke halen uden nogen særlig grund.

  • Haleposition Puff-up

Hvis en kat får halen til at bule og krøller tilbage, betyder det, at den bliver forskrækket eller skræmt af en pludselig og skræmmende trussel. Hvis din kats pels også står på højkant, hvilket får dens hale til at se større ud, er det en forsvarsreaktion, der indikerer, at katten ønsker at blive ladt alene.

  • Cirkulær haleposition på andre katte

Halen, der vikler sig om en anden kat, som om den omfavner den, betyder, at den viser venskab.

Det er meningen med kattens halebevægelse, som du skal forstå. Hvis din kat er syg, skal du ikke gå i panik. Kontakt blot lægen via appen at søge ordentlig sundhedsrådgivning. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
MD Pet. Tilgået i 2021. Sådan læser du din kats halesprog.
Hills Pet. Hentet 2021. Fortællingerne, din kats hale fortæller