Dette er forskellen mellem sorte komedoner og hvide hudorme

Jakarta - Rutinemæssig vask af dit ansigt er en måde, du kan gøre for at undgå ansigtshud fra forskellige sundhedsproblemer, såsom acne, mat hud og hudorme. Hudorme er små knopper, der opstår i hudens porer og generelt bliver til bumser, hvis de ikke behandles ordentligt.

Læs også: Dette er forskellen mellem hudorme og acne

Hudorme dannes på grund af tilstoppede porer med døde hudceller og overskydende olie i ansigtet. Der er to forskellige typer komedoner, nemlig hudorme og hvide hoveder. Når overfladen af ​​hudorme er dækket af hud, er denne type kendt som whiteheads. I mellemtiden vil hudorme, hvis overflade ikke er dækket af hud, blive sorte eller brune på grund af udsættelse for luft. Det er en god idé at kende forskel på hudorme og whiteheads for at finde den rigtige behandling.

Hvide hudorme kan være forårsaget af rygevaner

Hvide komedoner, kendt som whitehead Det dannes, når døde hudceller, olie og bakterier bliver fanget i ansigtets porer. Alle kan opleve whiteheads på grund af livsstil og daglige vaner.

Der er flere faktorer, der får en person til at opleve whiteheads, såsom ejere af fedtet hud, eksponering for kemikalier fra de anvendte kosmetik, bristning af hårsække forårsaget af vanen med at presse bumser, vaske dit ansigt overdrevent og gøre skrælning med kemikalier.

Derudover findes whiteheads oftere hos folk, der har en rygevane, du ved. Så det skader aldrig at undgå at ryge, så din ansigtshuds sundhed bevares. Ikke kun whiteheads, rygning kan også få tegn på for tidlig aldring i ansigtet til at fremstå hurtigere.

Læs også: Stædige hudorme er svære at miste, her er tipsene

Selvom whiteheads er en forholdsvis mild tilstand, kan denne tilstand, hvis den ikke behandles korrekt, forårsage komplikationer på hudens sundhed, såsom irritation og infektion i huden. Irritation og infektion, der opstår, påvirker hudens sundhed og udløser forekomsten af ​​arvæv eller mørke pletter på ansigtshuden. Hvis du vil tjekke din huds sundhed yderligere, skader det aldrig at spørge en hudlæge gennem applikationen . Du kan spørge når som helst og hvor som helst. Det er nemt, ikke?

Rens dit ansigt regelmæssigt for at undgå hudorme

Hudorme er almindeligvis kendt som hudorm . Generelt forekommer hudorme oftere i næseområdet. Ikke kun i ansigtet vises hudorme ofte på andre kropsdele, såsom ryg, bryst, nakke, arme og skuldre.

Generelt vil den del af ansigtet, der har hudorme, føles mere ru ved berøring. Hertil kommer, i områder, der har hudorme eller hudorme vises lidt fremtrædende. Nogle gange kan hudorme sænke en persons selvtillid.

Årsagerne til hudorme er næsten de samme som hudorme, bortset fra at overfladen af ​​hudorme ikke er dækket af huden, hvilket forårsager udsættelse for luft, som gør hudorme sorte på grund af oxidation. Der er flere andre faktorer, der får en person til at opleve hudorm, såsom at have overdreven svedproduktion, have helbredsproblemer som stress, PMS eller PCOS. Ikke kun det, en person, der ikke holder sit ansigt rent, er tilbøjelig til at få hudorme.

Læs også: 6 tips til nemt at slippe af med hudorme

Men bare rolig, begge typer hudorme kan forebygges ved at anlægge en sund livsstil, såsom at holde dit ansigt og hår rent, undgå mad med højt sukker- og fedtindhold, og du bør undgå at ryge.

Reference:
Healthline. Hentet 2019. Alt hvad du behøver at vide om Whiteheads
Healthline. Tilgået 2019. Hudorme