Ivermectin anses for at være effektivt til at overvinde Corona, disse er fakta

, Jakarta – Ivermectin er et lægemiddel, der ofte bruges til at behandle parasitære rundorminfektioner. Ivermectin tilhører en klasse af lægemidler kendt som anthelmintika. Det vil sige, at dette stof virker ved at lamme og dræbe parasitter. For nylig har der været nyheder om, at ivermectin anses for at være i stand til at afværge COVID-19. Ivermectin hævdes endda at være i stand til at reducere dødsraten for COVID-19.

Lancering fra Anden, Sofia Koswara, vicepræsident for PT Harsen Laboratories,sagde, at kun tre uger efter tilføjelsen af ​​Ivermectin i New Delhi faldt de inficerede tilfælde, som toppede med 28.395 den 20. april, drastisk til 6.430 den 15. maj. Så er ivermectin virkelig effektivt mod corona-virus? Tjek følgende fakta!

Læs også: Kan Azithromycin behandle COVID-19?

Er Ivermectin virkelig effektivt til at overvinde Corona?

Hvis det er citeret fra siden WHO, beviserne vedrørende brugen af ​​ivermectin til behandling af mennesker med COVID-19 er ikke entydige. WHO anbefaler, at lægemidlet kun anvendes i kliniske forsøg, indtil flere data er tilgængelige.

Ivermectin er et bredspektret antiparasitisk middel og er inkluderet på WHO's liste over essentielle lægemidler til flere parasitære sygdomme. Det bruges til behandling af onchocerciasis, strongyloidiasis og andre sygdomme forårsaget af jordbårne orme. Ivermectin bruges også ofte til at behandle fnat.

Indtil videre har der været en gruppe, der har udviklet retningslinjer for behandling af COVID-19 som reaktion på den stigende internationale opmærksomhed på ivermectin som en potentiel behandling af COVID-19. Denne gruppe er et uafhængigt internationalt panel af eksperter, som omfatter kliniske eksperter inden for forskellige specialer og også omfatter etikere og patientpartnere.

Panelet gennemgik data indsamlet fra 16 randomiserede kontrollerede forsøg (i alt 2407 tilmeldte), herunder både indlagte og ambulante COVID-19-patienter. Det var denne gruppe, der beviste, om ivermectin var i stand til at reducere dødeligheden, behovet for mekanisk ventilation, behovet for hospitalsindlæggelse og tid til klinisk forbedring hos COVID-19-patienter.

Som følge heraf er brugen af ​​ivermectin til personer med COVID-19 "meget lav sikkerhed” på grund af de metodiske begrænsninger af de tilgængelige eksperimentelle data. Revisionsgruppen anbefaler ikke brugen af ​​ivermectin til forebyggelse af COVID-19, hvilket er uden for rammerne af gældende retningslinjer.

Læs også: Lær medicinen at kende til at håndtere Corona-virussen i Indonesien

FDA og BPOM svar

FDA har endnu ikke godkendt ivermectin til brug til behandling eller forebyggelse af COVID-19 hos mennesker. Ivermectin er ikke et antiviralt middel, ivermectin-tabletter er kun godkendt til behandling af parasitiske orme, hovedlus og hudsygdomme såsom rosacea.

I mellemtiden har lægemidlet ivermectin ifølge Food and Drug Supervisory Agency (BPOM) antiviralt potentiale i in vitro-tests i laboratoriet. Dette skal dog stadig undersøges nærmere med hensyn til dets effektivitet, sikkerhed og virkning. BPOM bekræftede også, at ivermectin er et stærkt lægemiddel, så det skal ordineres af en læge til dets brug.

Ikke desto mindre er Health Research and Development Agency, det indonesiske sundhedsministerium begyndt at forske i brugen af ​​ivermectin specifikt til COVID-19. Der er allerede en række hospitaler kaldet BPOM involveret i forskningen.

Læs også: Anbefalet vitaminindtag til personer med COVID-19

Indtil videre er tilfælde af Covid-19-transmission i Indonesien stadig høje. Sørg derfor for altid at overholde sundhedsprotokoller, når du skal flytte udenfor hjemmet. Du kan også tage vitaminer eller kosttilskud for at øge udholdenheden. Hvis lagerbeholdningen er ved at løbe tør, skal du bare købe den i en helsebutik . Du behøver ikke bekymre dig om at vente i kø, bare læn dig tilbage derhjemme, og ordren vil blive leveret til dit sted.

Reference:

WHO. Tilgået i 2021. WHO anbefaler, at ivermectin kun bruges til at behandle COVID-19 i kliniske forsøg.

FDA. Tilgået i 2021. Hvorfor du ikke bør bruge ivermectin til at behandle eller forebygge COVID-19.
Sekunder sundhed. Tilgået i 2021. Viral Ivermectin kaldet Powerful to Prevent COVID-19, Dette er BPOMs forklaring.