Rygsmerter under graviditeten, her er hvordan du overvinder det

Jakarta - Rygsmerter under graviditet er en almindelig klage. Selvom det normalt bliver bedre af sig selv, kan rygsmerter under graviditeten have en negativ indvirkning på moderens komfort, hvis de ikke behandles. I nogle tilfælde kan rygsmerter, der opstår, også være et tegn på et alvorligt helbredsproblem.

Rygsmerter under graviditet er generelt forårsaget af ændringer i kroppens tyngdepunkt. På grund af livmoderens udvikling skal gravide kvinder justere deres kropsholdning, når de står og går. Derudover kan der også forekomme hormonforandringer og stræk af ledbåndene, som kroppens naturlige proces i forberedelsen af ​​fødslen. Denne strækning kan udløse tryk og smerter i lænden og taljen.

Læs også: Dette er hvad det betyder Rygsmerter

Tips til at overvinde rygsmerter under graviditet

Selvom du er gravid, betyder det ikke, at dine daglige aktiviteter derhjemme kun er at spise og slappe af. Gravide kvinder skal stadig være fysisk aktive, selv normale aktiviteter som før graviditeten, men med lettere portioner. Så hvilke aktiviteter kan gøres for at reducere rygsmerter under graviditeten? Her er nogle af dem:

1. Træn regelmæssigt

Motion kan øge kroppens fleksibilitet, samtidig med at musklerne styrkes. Denne aktivitet kan også træne musklerne i taljen, underlivet og benene. Men den type øvelse, der skal laves, er egentlig ikke tung. Du kan starte med at gå, svømme eller lave yoga. Udfør alle bevægelser omhyggeligt, fordi leddene i kroppen under graviditeten har tendens til at blive løsere.

2. Reparer sovestillinger, der kan være forkerte

Under graviditeten rådes moderen til at sove på siden, ikke på ryggen. Når du sover på siden, skal du bøje det ene knæ og lægge en pude under det. Læg også en pude under maven og bag ryggen. Brug også en støttepude på ryggen, når du ligger eller sidder i længere tid.

Læs også: Pas på nyresygdomme, når rygsmerter viser sig?

3. Undgå at sidde og stå for længe

Gravide kvinder er mere udsatte for rygsmerter, hvis de bruger for meget tid på at sidde eller stå. På længere sigt kan siddende og stående aktiviteter udløse forekomsten af ​​rygsmerter.

4. Graviditetsmassage

Der er en særlig massage til gravide udført af certificerede behandlere, der kan hjælpe med at lindre rygsmerter og gøre den gravides krop mere afslappet. Derudover kan gravide også følge akupunkturbehandling, ved først at tjekke med en læge. For at være hurtigere kan mor Hent Ansøgning og brug den til at spørge lægen igennem snak , når som helst og hvor som helst.

5. Oprethold ideel vægt

Gravide kvinder skal også opretholde en ideel kropsvægt. Fordi overvægt risikerer at forårsage rygsmerter under graviditeten. Så prøv at begynde at kontrollere vægtøgningen ved at spise masser af sunde fødevarer og reducere sukkerholdige og fede fødevarer.

Læs også: Sidder for længe, ​​måske er dette hovedårsagen til rygsmerter

6. Bær altid flade hæle

Bær altid komfortable flade hæle, når du rejser, og undgå at stå i lange perioder. Efterhånden som maven forstørres, vil brugen af ​​høje hæle kun gøre gravide i større risiko for at få ondt i ryggen.

Det er nogle tips, som du kan prøve at håndtere med rygsmerter under graviditeten. Hvis smerten ikke forsvinder efter at have prøvet disse metoder, bør du straks konsultere en læge. Gravide kvinder bør også være mere opmærksomme, hvis der opstår smerter i bagsiden af ​​taljen, under ribbenene, fordi det kan være et symptom på en nyreinfektion.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Rygsmerter under graviditet: 7 tips til lindring.
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Din graviditets- og babyguide. Rygsmerter under graviditet.
Baby Center. Hentet i 2020. Lændesmerter under graviditet.
WebMD. Tilgået 2020. Rygsmerter under graviditet.