Har du brug for at vide, dette er forskellen mellem et brækket håndled eller en håndledsforstuvning

, Jakarta – Smerter, der opstår i håndleddet på grund af skade, forveksles ofte med et symptom på en forstuvning. Det får folk, der oplever det, til at beslutte sig for at gå til en massageterapeut med det formål at mindske smerterne. Men du ved, ikke alle håndledssmerter er et tegn på en forstuvning.

Smerter, der opstår i håndleddet, kan opstå på grund af brud. Fordi forstuvninger og brud både gør håndleddet smertefuldt og hævet. Hvordan man håndterer disse to forhold er dog slet ikke det samme. Håndledsbrud bør ikke masseres. At massere et brækket håndled kan faktisk gøre tilstanden værre.

Hvis smerterne i håndleddet opstår på grund af et brud, så er den nødvendige behandling at gå til en ortopædlæge. Så hvordan kan man se forskel på et forstuvet håndled eller en brækket knogle?

Læs også: Gå ikke i panik, dette er førstehjælp til brækkede knogler

Håndledssmerter og hævelse på grund af forstuvning

En forstuvning er en tilstand, der opstår på grund af afbrydelse eller beskadigelse af ledbåndene, som er de bånd, der binder mellem to knogler. Ledbånd kan være revet, snoet eller trukket, hvilket forårsager smerte. Skader på ledbånd kan opstå på grund af tryk og kraft på leddene, fx på grund af fysisk aktivitet, der er for tung eller et fald, der forårsager skade.

Ud over smerter omfatter tegn på et forstuvet håndled blå mærker på det forstuvede område, hævede håndled og ændringer i hudfarve i det forstuvede område. Når man oplever en forstuvning, kan behandlingen ske ved at hvile håndleddet og komprimere det hævede område med koldt vand. Hvis smerterne generer dig, kan du tage håndkøbs smertestillende medicin på apoteket.

Mindre forstuvninger tager normalt kun et par dage at hele. På den anden side, jo mere alvorlig forstuvningen er, jo længere tid vil det tage at hele, muligvis uger. Alligevel er det normalt at få nok hvile og undgå anstrengende aktivitet i et stykke tid meget effektivt til at håndtere smerte og hævelse forårsaget af en forstuvning.

Læs også: Hjemmebehandlinger for forstuvninger

Håndledssmerter og hævelse på grund af brud

Selvom de har næsten de samme symptomer, er forstuvninger og brud forskellige tilstande. Begge disse tilstande forårsager smerte og hævelse, men brud har faktisk andre symptomer, der er anderledes end almindelige forstuvninger.

Brud i håndleddet er kendetegnet ved en "knæk"-lyd, når de falder eller oplever noget, der forårsager skade, udover at de smerter, der opstår, normalt er ret alvorlige og meget ulidelige. Smerten forårsaget af en brækket knogle vil normalt blive værre, selv ved en blid berøring, hævelse på brudstedet, blå mærker og følelsesløshed i brudområdet vil fremstå.

At overvinde denne tilstand kan ikke være vilkårlig. Smerten, der opstår, er normalt meget smertefuld og kan vare i længere tid. Generelt tager brud alt fra 6 uger til måneder at hele. Sørg for at gå til lægen, hvis smerten, der opstår, føles unaturlig, så årsagen til smerterne kan opdages.

Læs også: Brækkede knogler, det er tid til at komme tilbage til normalen

Eller du kan spørge lægen om de symptomer, du mærker i ansøgningen . Læger kan kontaktes via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!