Nældefeber heler aldrig, hvad forårsager det?

, Jakarta - Nældefeber på din hud forsvinder ikke? Chancerne er, at du oplever kronisk nældefeber. De fleste forbinder altid kløe og nældefeber med renlighed, fx om du er flittig eller sjældent går i bad. Det er bare, at kløen viser sig ikke kun om problemet med ikke at holde kroppen ren.

En person kan føle kløe efter at blive nældefeber forårsaget af allergi over for et stof, der får kroppens immunforsvar til at reagere. En af de tilstande, der kan opstå på grund af en allergisk reaktion, er nældefeber. Denne hudlidelse, også kendt som nældefeber, opstår, når kroppen udvikler et rødt udslæt, der opstår pludseligt. Nældefeber kan forårsage kroniske hudlidelser, så det er nødvendigt at vide, hvordan man håndterer dem.

Læs også: Kend forskellen mellem angioødem og nældefeber

Overvinde kronisk nældefeber på huden

Kronisk nældefeber forekommer på huden, normalt karakteriseret ved et rødt udslæt ledsaget af kløe. Nældefeber kan forekomme i alle dele af kroppen. Kløe på grund af nældefeber vil forårsage ubehag og dermed forstyrre de daglige aktiviteter. Nældefeber siges at være kroniske, hvis denne hudlidelse varer i seks uger, og symptomerne kommer og går i årevis.

Ubehaget og kløen forårsaget af nældefeber gør, at du er nødt til at vide, hvordan du håndterer kronisk nældefeber. Fordi hvis kronisk nældefeber ikke kontrolleres, vil det udgøre en farlig risiko relateret til hudreaktioner, der opstår. Her er nogle effektive måder, du kan gøre for at behandle kronisk nældefeber:

1. Tag antihistaminer

Den tidligste behandling, der kan gøres for at behandle kronisk nældefeber, er at tage antihistaminer. Flere typer antihistaminer, der kan gives til behandling af kronisk nældefeber, er cimetidin, ranitidin og chlorpheniramin.

Behandlingen udføres normalt ved at tage et antihistamin uden beroligende middel om dagen og med et beroligende middel om natten. I justerede dosismængder har alle antihistaminlægemidler samme effekt.

Lægen kan fordoble den eksisterende dosis, hvis personen med kronisk nældefeber ikke producerer vilje, når den får standarddosis. Antihistaminer kan erstatte fordøjelsesbesvær. Derfor er det vigtigt at finde den rigtige kombination til denne behandling.

Læs også: Ikke at komme i vand kan være en kraftfuld nældefebermedicin?

2. Tag histaminblokkere

Ud over den tidligere medicin kan du behandle kronisk nældefeber ved at tage histaminblokkere. Dette lægemiddel bruges ved injektion eller gennem munden. Nogle eksempler på denne type lægemiddel omfatter cimetidin, ranitidin og famotidin. Hvis du har kronisk nældefeber og ikke ved, hvad du skal gøre, så spørg din læge via appen om den handling, der skal tages.

3. Anti-inflammatoriske lægemidler

Dette stof kan også indtages, så kronisk nældefeber kan overvindes. Disse kortikosteroidmedicin kan reducere hævelse, rødme og kløe. Nogle lægemidler tages oralt, nemlig prednison. Denne type medicin kan dog forårsage alvorlige bivirkninger, hvis de tages i lang tid.

Læs også: Nældefeber, allergi eller sygdom?

4. Påfør lotion på nældefeber

Den kløe, der opstår på grund af nældefeber, er nogle gange svær at holde, så den udløser trangen til at klø. Men hvis du ridser den kløende del, vil det gøre tilstanden værre. Dette kan give tør hud, så det er nødvendigt at bevare fugten ved at smøre lotion på nældefeberne.

Nå, hvis du allerede ved, hvordan du skal håndtere nældefeber, der ikke forsvinder eller er kroniske, er det håbet, at denne hudlidelse ikke vil gentage sig. Sund glat hud vil vende tilbage, og røde udslæt forsvinder. Så prøv at forhindre lidelsen i at vende tilbage ved at undgå udløseren, ja!

Reference:
NCBI. Tilgået 2020. Kronisk nældefeber og behandlingsmuligheder.
Mayo Clinic. Hentet 2020. Kronisk nældefeber.