Hvordan man behandler tandpine efter midlertidig fyldning

, Jakarta – Tandforfald er et af de mest almindelige tandsundhedsproblemer, som mange mennesker oplever. Denne tilstand kan være forårsaget af mange ting, lige fra hyppig indtagelse af sukkerholdige fødevarer eller drikkevarer, ikke at rense dine tænder regelmæssigt eller have for mange bakterier i munden.

Nå, for at overvinde hullerne i tænderne, vil lægen normalt fylde hullerne. Selvom fyldninger normalt er permanente, kan din læge i første omgang behandle huller i tænderne med midlertidige fyldninger. En af de bivirkninger, der ofte opstår efter midlertidig fyldning, er dog tandpine. Så hvordan håndterer man det?

Læs også: Sådan behandler du tandpine

Lær den midlertidige patch-procedure at kende

Midlertidig fyldning er en tandbehandling, som kan vælges af en tandlæge under visse forhold. Hvis du for eksempel har huller, der giver stærke og skarpe smerter, og tandlægen ikke når at lægge en permanent fyldning, vil lægen give dig en midlertidig fyldning som nødhjælp, fordi forløbet er relativt hurtigt.

Derudover kan midlertidige plastre også bruges under følgende forhold:

  • Når du vil installere en tandkrone

Tandlægen kan også give midlertidige fyldninger, hvis hullerne kræver en krone (en hætte, der placeres over tanden). Midlertidige fyldninger vil beskytte tanden, indtil kronen er klar til at blive placeret.

  • Efter at have udført rodbehandling

Alvorligt ødelagte tænder kan også kræve en rodbehandlingsprocedure for at fjerne bakterier inde fra tanden og til sidst reparere den. Nå, en midlertidig fyldning efter kanalen vil kunne lukke hullet i tanden, så mad og bakterier ikke kommer ind i hullet og forårsager yderligere tandproblemer.

Når rodkanalen er helet, vil tandlægen erstatte den med en permanent fyldning.

  • Når tænderne er følsomme

Hvis du har følsomme tænder, vil lægen placere en midlertidig medicinsk fyldning. Dette kan lindre følsomme nerver og lade tanden hele, før en permanent fyldning placeres.

Her er trinene i den midlertidige patch-procedure:

  • Først vil tandlægen bedøve tænderne, tandkødet og det omkringliggende område med et bedøvelsesmiddel.
  • Ved hjælp af en boremaskine fjerner tandlægen derefter enhver skade og udfører om nødvendigt en rodbehandling eller anden tandbehandling.
  • Derefter blander tandlægen fyldmaterialet og presser materialet ind i hullet og spreder det ud over hele tandens hjørner. Lægen vil fortsætte med at tilføje fyldmaterialet, indtil hullet er fuldt.
  • Det sidste trin er at udglatte det overskydende materiale og forme tænderne.

Den midlertidige plasterprocedure er meget hurtig, hvilket er mindre end 30 minutter. Men hvis du er midlertidigt lappet for en tandkrone, kan der være yderligere skridt, som lægen skal tage.

Læs også: Dette er hvad du skal gøre efter at have fyldt dine tænder

Sådan overvindes tandpine på grund af midlertidig patching

Det er normalt at have tandpine efter en midlertidig fyldning. Tandlægen har jo lige boret og pillet ved dine tænder under den midlertidige fyldningsproces. Normalt vil tandpinen forsvinde efter en dag eller to.

Der er dog flere måder, man kan gøre for at lindre tandpine efter midlertidige fyldninger:

  • Tag smertestillende håndkøbsmidler, såsom acetaminophen eller ibuprofen.
  • Brug en lokal salve, der kan få tandpinen til at forsvinde midlertidigt.
  • Brug en blødere tandbørste til at rense dine tænder.
  • Spis ikke fødevarer, der er for hårde eller svære at tygge i et stykke tid, såsom kiks.
  • Undgå at tygge, hvor tanden fyldes.

Hvis tandpinen ikke bliver bedre efter 3 dage, eller hvis du føler en tandpine, der er så alvorlig, at det er svært at spise, selv åbner munden, skal du straks kontakte din tandlæge for behandling.

Læs også: Årsager til, at løse tandfyldninger kan udløse smerter

Nu kan du nemt gå til tandlægen ved at bestille tid på det sygehus, du vælger, via ansøgningen , du ved. Kom nu, Hent applikationen nu for at gøre det nemmere for dig at få den mest komplette sundhedsløsning.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Alt om midlertidige fyldninger.
Sninski & Schmitt. Fået adgang i 2021. Min tand gør ondt efter en fyldning – hvad nu?.