At overvinde søvnløshed med sovepiller, er det sikkert?

”Hvis det gøres af og til efter lægens råd, vil det ikke skade en person at tage sovemedicin. Men hvis dette gøres på længere sigt, vil det udløse en ophobning af stoffer i kroppen, så bivirkninger ikke kan undgås.”

Jakarta - Sund er ikke begrænset til at indtage næringsrige fødevarer og opretholde konditionen ved at træne alene. En persons helbred bedømmes også ud fra kvaliteten af ​​søvn om natten. For at støtte kroppen, og dens funktioner kan køre ordentligt, anbefaler sundhedseksperter voksne at sove 6-8 timer hver nat.

Men i en stadig mere moderne og sofistikeret æra får folk nu ikke tid nok til at hvile sig, især om natten. Denne søvnløshed får dem så ubevidst at ændre deres livsstil til at være usund. Faktisk udløser denne livsstil forekomsten af ​​forskellige alvorlige sygdomme. Men er det faktisk sikkert eller ikke at tage sovepiller for at behandle søvnløshed?

Læs også: Søvnløshed? 7 måder at overvinde søvnløshed Dette er et forsøg værd

Kan du behandle søvnløshed med sovemedicin?

Forpligtelse til at møde timers søvn om natten er ikke uden grund. Søvn hjælper kroppen og hjernen med at fungere korrekt. At have en god nats søvn og kvalitet kan forbedre indlæring, hukommelse, beslutninger og endda kreativitet. Ikke nok med det, at have nok timers søvn kan reducere risikoen for hjertesygdomme, diabetes, slagtilfælde og fedme.

På grund af dens meget vigtige funktion tager mange mennesker genveje til at tage sovemedicin. Dette lægemiddel anses for at være den bedste løsning til mennesker med søvnforstyrrelser. Faktisk er det fint, hvis det indtages af og til. Men hvis søvnløshed opstår på lang sigt og varer hver nat, er denne tilstand en klage, der kræver mere opmærksomhed.

Årsagen er, at det kan være, at du indtager for meget koffein eller interagerer for længe med gadgets før sengetid. Kort sagt er sovepiller en midlertidig løsning, også kendt som ikke til langtidsforbrug. Normalt anbefales disse sovepiller til folk, der lige har rejst meget lange afstande. Eksempler inkluderer at krydse kontinenter eller bare komme sig efter visse medicinske procedurer.

Læs også: Søvnbesvær om natten, hvorfor opstår søvnløshed?

Er der risici efter brug?

Du skal vide, at alle sovepiller har forskellige bivirkninger, afhængigt af den enkelte brugers type, dosering og kropsmodstand. Selvom forskellige, almindelige bivirkninger, der kan opstå, såsom langvarig døsighed den næste dag, hovedpine, muskelsmerter, forstoppelse, mundtørhed, til koncentrationsbesvær.

Ud over de oplevede fysiske symptomer kan langvarig brug af sovemedicin påvirke hjernens sundhed. Brugere kan endda opleve nedsat hukommelse og fokus eller hukommelsestab. Bivirkninger, der påvirker hjernens sundhed, kan helt sikkert reducere livskvaliteten for den syge, hvilket gør det svært for ham at arbejde og udføre sine daglige aktiviteter.

En anden risiko ved at indtage for meget sovemedicin er forekomsten af ​​afhængighed. En anden ting du skal vide er, at der findes flere typer sovemedicin, især piller udskrevet af en læge, som kan udløse afhængighed. Det betyder, at du har brug for stoffet hver nat, uanset om du kan sove eller ej. Derudover kan de sovepiller, du tager, interagere med andre typer stoffer.

Denne tilstand kan helt sikkert forværre bivirkninger og kan bringe den syges liv i fare. Især hvis sovemedicin interagerer med smertestillende medicin eller andre beroligende midler. Vær derfor opmærksom på årsagen til søvnløshed, der opstår, og tag derefter de passende trin i henhold til årsagen.

Læs også: 4 typer søvnforstyrrelser, som ældre er sårbare over for at opleve

Så undervurder ikke den negative virkning af sovemedicin, okay? Brug i stedet et alternativ med lavere risiko, såsom at drikke kamille eller grøn te lige før sengetid. Begge disse naturlige ingredienser er beroligende, så hjernen og kroppen bliver mere afslappet i et stykke tid efter at have indtaget dem. Hvis du har brug for andre måder at håndtere søvnløshed på, kan du diskutere de problemer, du oplever, direkte med din læge på appen , Ja.

Reference:
Cleveland Clinic. Tilgået i 2021. Sovemedicin.
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Receptpligtige sovepiller: Hvad er det rigtige for dig