Farer ved phenylalaninakkumulering hos gravide kvinder

, Jakarta – Vedligeholdelse af helbredsforhold er en vigtig ting for kvinder, der er gravide. Fordi det kan hjælpe med at undgå uønskede tilstande, der kan føre til genetiske abnormiteter hos barnet, der skal fødes.

En af de tilstande, som gravide kvinder bør undgå, er ophobning af phenylalanin, som opstår på grund af phenylketonuri-sygdom. Denne sygdom gør, at den syge ikke har evnen til at nedbryde aminosyrer, som er stoffer, der spiller en vigtig rolle i kroppens dannelse af protein. Når kroppen ikke kan behandle disse stoffer, vil aminosyrer ophobes i blodet og hjernen og kan udløse visse lidelser.

Hvis det sker, kan forskellige alvorlige og farlige komplikationer angribe, såsom permanent skade på hjernen, nervelidelser, der forårsager rysten eller anfald, indtil hovedstørrelsen bliver lille og ser unaturlig ud.

Den dårlige nyhed er, at denne sygdom kan "overføres" fra forældre til børn, der vil blive født. Denne tilstand kan få barnet til at bære den genetiske lidelse phenylketonuri, også kendt som phenylketonuri phenylketonuri. Denne tilstand opstår på grund af en sjælden genetisk lidelse, der har været til stede siden fødslen og er sjælden. Når moderens krop ikke kan kontrollere stoffet phenylalanin, er der risiko for, at samme tilstand opstår hos barnet.

Læs også: Kend 3 årsager til phenylketonuri

Dybest set opstår phenylketonuri sygdom på grund af en genetisk mutation, som derefter gør genet phenylalanin hydroxylase manglende produktion af phenylalanin-nedbrydende enzymer i kroppen. Alligevel vides det stadig ikke præcist, hvad der er årsagen bag den genetiske mutation.

For at finde ud af og opdage denne sygdom vil der blive foretaget en undersøgelse, da barnet er en uge gammel. Undersøgelsen er generelt i form af en blodprøve. Hvis det påvises, at barnet bærer phenylketonuri-sygdom, vil barnet have behov for og bør straks gennemgå rutineundersøgelser. Formålet med undersøgelsen er at måle og bekræfte niveauet af phenylalanin i kroppen.

Læs også: Hvordan behandles phenylketonuri?

Symptomer på phenylketonuri, du bør kende

Desværre viser phenylketonuri hos nyfødte sjældent specifikke symptomer. Alligevel, hvis sygdommen ikke opdages og ikke behandles, vil symptomerne begynde at dukke op efter et par måneder. Symptomer, der ofte vises som et tegn på denne sygdom, er intellektuelle lidelser og mental retardering, adfærdsmæssige og følelsesmæssige forstyrrelser, nedsat knoglestyrke, for at bremse væksten.

Epilepsi, rysten, hyppige opkastninger, hudlidelser, til unormal hovedstørrelse eller mikrocefali kan også være et tegn på denne sygdom. Fenylketonuri er en uhelbredelig sygdom. Alligevel skal der stadig udføres behandling for at kontrollere niveauet af aminosyrer i kroppen for ikke at udløse tilstande, der kan være farlige. Det kan også hjælpe med at minimere symptomer og mulige komplikationer.

Håndtering af denne tilstand kan gøres ved at vedtage en kost, der er lav i protein, det anbefales at undgå fødevarer rige på protein, såsom æg, mælk, fisk og alle typer kød. Ikke kun fødevarer, der indeholder protein, andre typer fødevarer bør også måles mængden af ​​forbrug, så det ikke indtages overdrevent eller underforbruges.

Læs også: Disse er de komplikationer, der kan opstå på grund af phenylketonuri

Fuldfør også behandlingen af ​​phenylketonuri ved at tage aminosyretilskud for at imødekomme det ernæringsmæssige indtag, der er nødvendigt under vækst. For at gøre det nemmere, køb kosttilskud din krop har brug for eller andre sundhedsprodukter med appen . Med en leveringsservice vil din ordre blive leveret til dit hjem inden for en time. Gratis fragt. hej kom så, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!