Hvorfor er papaya frugt gavnlig for kroppen?

, Jakarta – Indtil videre er papaya kendt som en god frugt til at opretholde et sundt fordøjelsessystem. Frugt, der har en sød smag, kan hjælpe med at starte fordøjelsessystemet og undgå forstoppelse. Men mere end det, faktisk kan forbruget af denne ene frugt give flere sunde fordele for kroppen. Hvorfor er papaya frugt gavnlig for kroppens sundhed?

Alle de sunde fordele ved papayafrugt opnås fra de forskellige næringsindhold, der er indeholdt i den. Papaya frugt siges at have et højt C-vitaminindhold, endda højere end C-vitamin i citrusfrugter. Derudover indeholder papaya frugt også masser af vitamin A, vitamin B1, B3, B5, vitamin E, vitamin K, fibre, calcium, folat, kalium og magnesium. Alle disse næringsstoffer er meget gode for kroppen og kan give sundhedsmæssige fordele.

Læs også: 7 fordele ved papaya frugt til sundhed

Forskellige sunde fordele ved papayafrugt

Udover at være i stand til at hjælpe med at glatte fordøjelsen, kan regelmæssig indtagelse af papayafrugt faktisk også give en række sunde fordele for kroppen. Her er de forskellige fordele, der kan opnås fra denne frugt:

  • Sundere øjne

Vedligeholdelse af øjets sundhed kan gøres ved regelmæssigt at indtage papaya frugt. Indholdet af vitamin A i denne frugt kan gøre hornhinden sundere. Ikke nok med det, A-vitamin kan også producere nok fugt til at undgå tørre øjne.

  • Overvind brændt hud

Indholdet af lycopen i papaya kan hjælpe med at helbrede solskoldet hud. Indtagelse af fødevarer, der indeholder lycopen, kan opretholde en sund hud takket være dette stofs antioxidantaktivitet. Indholdet af antioxidanter i papaya spiller en rolle i at modvirke celleskader forårsaget af frie radikaler.

  • Sundt hår og negle

Forskellige vitaminer og mineraler i papaya kan hjælpe med at øge hår- og neglevækst. Ud over at blive indtaget, kan høste fordelene ved papaya også gøres ved at lave denne frugt som en hårmaske for at få mere frugtbart og sundt hår.

  • Boost immunitet

Et velholdt immunsystem kan hjælpe med at forebygge sygdom. Disse fordele kan opnås takket være indholdet af vitamin A, C og E i papayafrugt.

Læs også: Slip af med for tidlig aldring, her er 6 fordele ved ansigtsmasker

  • Sundere hjerte

Papaya frugt indeholder masser af C-vitamin og lycopen, som er gode til at opretholde hjertesundheden. Regelmæssig indtagelse af papaya hver dag kan hjælpe med at reducere risikoen for hjertesygdomme. Antioxidantindholdet i papaya kan også øge effekten af ​​det gode kolesterol, alias HDL, i kroppen.

  • Reducerer kræftrisiko

Fordelene ved denne er måske ikke almindeligt kendte. Regelmæssigt indtagelse af papayafrugt siges dog at kunne hjælpe med at reducere risikoen for kræft. Dette er takket være antioxidantindholdet i lycopen, som er effektivt til at reducere kræftfremkaldende frie radikaler.

  • Forhindre aldring

Vil du have en sund krop og en hud, der holder let? Forbrug af papaya frugt. Denne frugt indeholder enzymet papain, som hjælper med at blødgøre og revitalisere huden. Den indeholder også vitamin A og vitamin C, som hjælper med at reducere rynker og falme mørke pletter på huden. C-vitamin i papaya er også nyttigt til at hjælpe kroppen med at producere kollagen, som kan reducere rynker.

Læs også: 6 naturlige masker til at lysne ansigtet

Find ud af mere om de sunde fordele ved papayafrugt ved at spørge lægen i ansøgningen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og snak. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
WebMD. Fået adgang i 2019. Prøv en papaya for smag og C-vitamin!
Healthline. Tilgået 2019. 13 fantastiske sundhedsmæssige fordele ved papaya.
Sundhed. Hentet i 2019. Papaya Power.