Hormonet østrogen har en meget vigtig rolle i en kvindes krop. Hormonet østrogens funktioner omfatter regulering af reproduktionssystemets ydeevne,

, Jakarta – Hormonet østrogen har en meget vigtig rolle i en kvindes krop. Hormonet østrogens funktioner omfatter regulering af reproduktionssystemets ydeevne, forøgelse af chancerne for graviditet og understøttelse af udviklingen af ​​føtale organer i livmoderen. Derfor er det vigtigt altid at holde østrogenniveauet i balance.

Dybest set produceres hormonet østrogen naturligt af kroppen i forskellige niveauer. Kvinder, der planlægger en graviditet eller er gravide, har generelt brug for mere af dette hormon. Derfor er der flere måder, man kan gøre for at øge hormonerne hos kvinder, hvoraf den ene er gennem mad. Så hvilke fødevarer kan man spise? Her er diskussionen!

Fødevarer rig på østrogen

Østrogen er et vigtigt hormon for kvinder. Alligevel er dette hormon faktisk også i den mandlige krop, men i mindre mængder. Østrogen er ikke det vigtigste mandlige hormon.

Kroppen vil naturligt producere hormonet østrogen. Der er dog flere typer fødevarer, som siges at øge niveauet af hormonet østrogen i kroppen. Det anbefales til kvinder, der er gravide eller planlægger en graviditet.

Der er forskellige typer fødevarer, der er rige på østrogen, så de kan øge hormonniveauet i kroppen, herunder:

  • Sojabønner

En fødevare, der kan øge østrogenniveauet i kroppen, er sojabønner. Indholdet af protein og isoflavoner i disse fødevarer kan virke ligesom det naturlige hormon østrogen. Udover sojabønner kan du også spise edamame, som har lignende næringsindhold.

  • Grøntsager

At spise grøntsager har vist sig at give sundhedsmæssige fordele, fordi de indeholder masser af fibre. Men tilsyneladende kan denne type mad også være med til at øge hormonerne hos kvinder. Nogle typer grøntsager, der kan indtages for at øge østrogenniveauet, er broccoli, kål eller kål.

  • Tørret frugt

Nogle typer tørret frugt, såsom dadler eller rosiner, kan være et valgfrit mellemmåltid for at øge niveauet af hormonet østrogen i kroppen. Grunden til, at denne tørrede frugt har et ret stort indhold af fytoøstrogen. Ikke nok med det, så indeholder denne type mad også en masse fibre og næringsstoffer, som kroppen har brug for.

  • Hvidløg

Hvem skulle have troet, denne ene fødevareingrediens kan også øge østrogenniveauet i kroppen. Kvinder, der spiser meget hvidløgsbaseret mad, siges at have en lavere risiko for at opleve mangel på hormonet østrogen.

  • Tempe og Tofu

Sojabønner siges at hjælpe med at forhindre, at kroppen mangler østrogen. Tempe og tofu er ret populære typer forarbejdede sojabønner. Begge disse fødevarer indeholder isoflavoner, som er ret høje og kan opfylde kroppens behov. Ikke nok med det, disse to fødevarer er også rige på præbiotika, vitaminer og mineraler, så de er gode til indtagelse.

  • Hørfrø

Hørfrø er en type mad, der indeholder mest østrogen. Derudover er denne type mad også rig på fibre, så den er god til mennesker med højt kolesteroltal og fordøjelsesbesvær. Hørfrø kan blandes i salater eller indtages med yoghurt.

Har du et helbredsproblem og har brug for en læges råd? Brug appen lige. Du kan nemt kontakte lægen via Video/Taleopkald og snak når som helst og hvor som helst. Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hentnu i App Store og Google Play!

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. 11 østrogenrige fødevarer.
Indiens tid. Tilgået 2020. Spis disse fødevarer for at øge østrogenniveauet i kroppen.
Forældre. Tilgået 2020. Et snydeark til graviditetshormoner.
Berrywell Health. Tilgået 2020. Hvad kvinder bør vide om at have lavt østrogen.
WebMD. Tilgået 2020. Normale testosteron- og østrogenniveauer hos kvinder.