At vælge Obgyn eller jordemoder, hvad er bedre?

, Jakarta – To lyserøde streger, der vises på testpakke gør bestemt mødre, der forventer børn, meget glade. Men hvad er det næste, du skal gøre?

Nå, en af ​​de første ting, du skal gøre efter at have indset, at du er gravid, er at finde en læge, der er specialiseret i prænatal pleje. Der er to sundhedsarbejdere, som generelt bliver valgt af mange gravide kvinder til at yde omsorg under graviditet og fødsel, nemlig: obgyn (fødselslæger og gynækologer) eller jordemødre. Hvilken er bedst?

Læs også: Hvornår er det bedste tidspunkt at gå til lægen til en gynækologisk undersøgelse?

Forskellen mellem Obgyn og Jordemoder

For at afgøre, hvilken læge der er bedst egnet til gravide kvinder, skal moderen først og fremmest kende forskel på obgyn og jordemoder.

Både fødselslæger og jordemødre er uddannet til at yde lægehjælp, støtte og vejledning på følgende områder:

  • Prænatal pleje.
  • Arbejdskraft.
  • Svangerskabsforebyggelse.

Der er dog en række forskelle mellem obgyner og jordemødre baseret på deres uddannelse, certificering og akkreditering, nemlig:

  • Obgyn

Obgyn eller fødselslæge er en speciallæge, der er uddannet fra den almene lægeskole og afsluttet sin speciallægeuddannelse i obstetrik og gynækologi og sundhed i det kvindelige reproduktive system.

En ob-gyn er autoriseret til at håndtere både normale og komplicerede graviditeter og fødsler. Obgyns har også ekspertisen til at udføre operationer. I forhold til graviditet er de operationstyper, der kan udføres, kejsersnit og episiotomi.

  • Jordemoder

Mens jordemødre ikke er læger, har de fleste deltaget i akkrediterede jordemoderuddannelser, der studerer prænatal pleje, graviditet, fødsel og postpartum pleje.

Generelt kan jordemødre kun udføre rutinemæssig prænatal kontrol af gravide kvinder og fostre, hvis tilstand er sund og normal. En jordemoder er også kun autoriseret til at hjælpe med en normal fødsel og handlinger til at hjælpe en normal fødsel, såsom en episiotomi. I mellemtiden, hvis graviditeten har problemer, vil jordemoderen normalt henvise den gravide til fødselslægen.

Læs også: Dette er forskellen mellem en jordemoders og en doulas pligter, som du skal kende

Så hvad er bedre?

Svaret afhænger af det fødeforløb, du ønsker at gennemgå, tilstanden af ​​moderens graviditet, det sted, hvor moderen ønsker at føde og økonomiske forhold.

Obgyn kan være det bedste valg for mødre, der har en højrisikograviditet, ønsker at føde ved kejsersnit eller har medicinske problemer, før de bliver gravide, som frygtes kan påvirke graviditeten.

Obgyner behandler også kvinder der ikke er gravide, de af jer der har en yndlings ob-gyn kan også vælge at fortsætte behandlingen hos lægen efter at have fundet en positiv graviditetstest. Hvis der opstår en nødsituation, og der er behov for et kejsersnit, behøver du ikke at bekymre dig, fordi ob-gyn er uddannet til at udføre operationen.

Jordemødre kan dog også være det bedste valg, hvis moderens graviditet anses for normal, sund og har en lav risiko. Denne praktiserende læge er også ideel til kvinder, der ønsker en mere holistisk tilgang til graviditet og anbefalinger til ikke-medicinske interventioner til at håndtere smerter og smerter ved graviditet og fødsel.

Derudover er udgifterne til konsulentydelser og leveringsomkostninger hos jordemødre som regel også billigere end udgifterne til konsultation og levering hos fødselslæger. Nogle jordemødre kan også tilbyde sundhedstjek i hjemmet og kan hjælpe med hjemmefødsler.

Selvom moderens graviditet er højrisiko, kan gravide også vælge prænatal pleje hos en jordemoder. Sørg dog for, at den jordemoder, du vælger, er en del af det medicinske team, og kontakt lægen, hvis der opstår komplikationer. Vær også opmærksom på, at der kan opstå komplikationer selv i lavrisikograviditeter. Så du bør godt forstå den medicinske interventionsplan, som jordemoderen har.

Læs også: 5 komplikationer under fødslen, der kan opstå

Det er en forklaring på forskellen mellem obgyn og jordemoder i at hjælpe processen med graviditet og fødsel. Hvis gravide ønsker at diskutere graviditet, skal du blot kontakte lægen gennem ansøgningen du ved. igennem Video/taleopkald og Snak Gravide kvinder kan spørge en ekspert og betroet læge om alt om sundhed. Kom nu, Hent applikationen lige nu.

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Jordemoder vs. OB-GYN: Hvem er den rigtige for dig?