Ingen særlig undersøgelse nødvendig, her er hvordan man opdager Keratosis Pilaris

, Jakarta - Keratosis pilaris er kendetegnet ved små, hårde revner, der kan få huden til at føles som sandpapir. Udslættet er generelt lyst i farven og optræder ofte på overarme, lår og balder. Keratosis pilaris opstår, når keratin, et protein, der beskytter huden, opbygges i et område af kroppen. Opbygningen af ​​keratin tilstopper og blokerer til sidst hårsækkene.

Læs også: Øger fedme risikoen for Keratosis Pilaris?

Denne tilstand opleves ofte af personer, der har tør hud. Faktisk kan det være værre i koldere vejr, men kan gå over af sig selv, når temperaturen begynder at blive fugtig. Mennesker med visse hudsygdomme, såsom eksem, psoriasis, allergier eller svampeinfektioner, er også tilbøjelige til at opleve keratosis pilaris.

Symptomer på Keratosis Pilaris

Det vigtigste kendetegn ved keratosis pilaris er små knopper, der ved berøring føles huden ru og takket. Andre symptomer kan omfatte:

  • Kløe og tørhed, især i ryggen, overarme, ben eller balder;

  • Hvis udslættet bliver irriteret, bliver det rødere i farven;

  • Huden føles ru som sandpapir i det område, hvor revnerne er til stede; og

  • Forholdene kan forværres, da luften er køligere og tørrere.

Hvordan opdager man Keratosis Pilaris?

Det er ikke svært at opdage keratosis pilaris. Årsagen er, at bumser vil være nemme at se, fordi de er meget forskellige fra normal hudtekstur. Faktisk er der ingen særlig test nødvendig for at opdage et udbrud på grund af keratosis pilaris. For lettere at kunne identificere keratosis pilaris, skal du muligvis vide, hvor keratosis pilaris ofte forekommer, og hvad dens karakteristika er.

  • Find placeringen . Som tidligere beskrevet optræder keratosis pilaris oftest på overarme, kinder, ben eller balder.

  • Ingen smerte . Hvis der opstår udslæt i et område, hvor keratosis pilaris ofte udvikler sig, men forårsager smerter ved berøring, er det sandsynligvis ikke keratosis pilaris.

  • Føles kløende og tør . Selvom det er smertefrit, forårsager keratosis pilaris kløe og får huden til at føles tør.

  • Groft struktur. Når du gnider dine hænder på udbrudsområdet, vil det føles ru som sandpapir.

  • Farven kan ændre sig. Til at begynde med ligner udbruddets farve hud. Men hvis de bliver ridset kontinuerligt, kan bumserne blive irriterede og blive røde.

Læs også: Er det rigtigt, at Keratosis Pilaris er påvirket af genetik?

Hjemmemidler mod Keratosis Pilaris

Keratosis pilaris udløses let af kolde temperaturer. Derfor fjernes det ved at gøre temperaturen varm. Du kan tage et varmt bad i cirka 10 minutter for at slippe af med bumserne.

  • Brug en mild sæbe. Når du bader med varmt vand, så prøv at bruge sæbe uden en skrubbe. Sæber med grov tekstur risikerer at irritere huden og forværre tilstanden. Efter badning skal du forsigtigt klappe eller tørre huden af ​​med et håndklæde.

  • Medicinsk creme . Brug af en creme, der indeholder urinstof, mælkesyre, alfa-hydroxysyre eller salicylsyre, kan hjælpe med at fugte og fjerne døde hudceller.

  • Fugtighedscreme . Udover medicinske cremer kan du også bruge fugtighedscreme efter badet. Køb fugtighedscremen gennem appen lige! Klik Køb medicin at bestille en fugtighedscreme. Kom nu, skynd dig Hent Ansøgning i App Store eller Google Play

  • Luftfugter . Lav luftfugtighed kan få huden til at blive tør. For at rumtemperaturen kan blive mere fugtig, kan du bruge en bærbar luftfugter til at øge luftfugtigheden i rummet.

  • Undgå friktion fra stramt tøj . Undgå at bære stramt tøj eller bukser, fordi der er risiko for friktion, der kan inficere det område, der er ramt af keratosis pilaris.

Læs også: Er der nogen forebyggelse for Keratosis Pilaris?