Dette er tilstanden for en kat, der har brug for førstehjælp

, Jakarta - Der er ikke noget mere skræmmende, end når et kæledyr er syg eller kommer til skade. På det tidspunkt går man ofte i panik, fordi man ikke ved, hvad man skal gøre. Derfor er det vigtigt at lære, hvad du skal gøre, når din elskede kat er skadet eller syg og har brug for øjeblikkelig førstehjælp.

Dybest set har katte en eventyrlyst, de kan lide at klatre i træer eller vandre rundt for at udforske andre kattes territorium. Desværre kan denne kærlighed til eventyr nogle gange få dem i problemer. Her er nogle ting, du skal forstå, når du vil give førstehjælp til en kat.

Læs også: Kend 6 sygdomme, som katte er sårbare over for

Ved, hvornår din kat har ondt

Katte er meget hemmelighedsfulde væsner, og derfor ved man nogle gange ikke altid, om de har ondt, så det kan være svært at vide, hvornår de har brug for førstehjælp. Selvom det virkelig afhænger af den specifikke sygdom eller skade, er der nogle af de mest almindelige symptomer på sygdom hos katte, som de vil vise som følger:

  • Gemmer sig, som på et mørkt sted.
  • Hans åndedrag blev hurtigt og kort.
  • Knurren, hvæsende eller grædende.
  • Vær mere hård, både over for mennesker og andre kæledyr i huset.
  • Sov oftere.
  • Mangel på appetit.
  • Slikker tvangsmæssigt visse områder
  • Mangel på egenomsorg.
  • Modvilje mod at bevæge sig eller spille.
  • Lam eller gangbesvær.

Læs også: Pas på demodecosis hudsygdom hos kæledyrkatte

Dette er førstehjælp til katte

Når en kat har smerter, kan det ofte gøre kattens tilstand bedre at vide, hvordan den skal reagere. Prøv at bevare roen, tag dybe vejrtrækninger, da katten sandsynligvis bliver stresset og bange. Du bør heller ikke gå i panik, fordi de er eksperter i at forstå deres ejeres følelser.

Det første du skal gøre er at kontakte dyrlægen kl . Ved henvendelse til dyrlægen pr , vil de give tips til at udføre førstehjælp.

Giv aldrig en kat medicin beregnet til mennesker, da disse kan være giftige og forårsage bivirkninger.

Sådan håndteres en skadet kat

Hvis du skal tage en skadet kat til dyrlægen, skal du vide, hvordan du håndterer den sikkert. Nærmer dig dem meget langsomt, prøv derefter at tage fat i katten i nakken, og løft katten med den anden hånd, der støtter låret eller bagbenet (afhængigt af sårets tilstand). Hvis katten er meget såret, aggressiv eller har svært ved at bevæge sig, kan du sætte kurven/ boks katten på hovedet, indsæt derefter et tyndt bræt eller pap under dens krop og løft katten op. Dette anses for at være mere sikkert at gøre, når de vil tage ham til dyrlægen. Årsagen er, at katte kan løbe væk eller såre mennesker omkring dem på grund af panik og frygt.

Håndtering af en blodig kat

Hvis en kat bløder, er det vigtigt at give førstehjælp til katten med det samme for at forebygge chok eller besvimede. Hvis du er i en situation, hvor du er nødt til at bremse blødningen, før du kan søge hjælp, skal du følge disse trin: Tryk først i mindst 10 minutter på et dybt snit ved hjælp af gaze, væv eller en ren klud. Det kan være svært, og det kan være nødvendigt at bede en anden om hjælp, hvis katten nægter. Bind heller ikke bånd rundt i området.

Når du lægger pres på det blødende område, bør du aldrig løfte forbindingen for at kontrollere, om blødningen er stoppet, da dette kan løsne blodproppen. Hvis der kommer blod ud gennem bandagen, skal du blot placere en ny oven på den anden. Sørg for at søge dyrlægehjælp så hurtigt som muligt.

Læs også: 5 almindelige sundhedsproblemer, som katte oplever

Når katten er forgiftet

Hvis du ved, at din kat er blevet forgiftet af at spise noget, er det vigtigere at gå til dyrlægen end at bruge tid på førstehjælp. Du skal finde giften, ringe til dyrlægen og tage ham til en dyrlægeklinik eller et hospital så hurtigt som muligt. Det er også vigtigt at medbringe etiketter eller information om, hvad katten spiser, eller hvis det er en plante, få navnet og medbring en prøve eller et billede.

Reference:
UK purin. Tilgået 2020. Cat First Aid.
Veterinær Beredskabsgruppe. Tilgået 2020. Hvornår skal du tage din kat til en akutdyrlæge.