7 fordele ved dragefrugt til gravide kvinder

"Dragefrugt indeholder vitaminer, mineraler og antioxidanter, som er vigtige og nødvendige for gravide kvinder. Det er derfor, man ikke må gå glip af fordelene ved dragefrugt, lige fra at forbedre fordøjelsen, øge udholdenheden til at reducere risikoen for graviditetskomplikationer."

Jakarta – Mange mennesker kan lide dragefrugt på grund af dens søde og forfriskende smag. Næringsindholdet i denne frugt er også meget. For gravide kvinder er fordelene ved dragefrugt ret forskellige, så denne frugt er velegnet som et udvalg af sunde snacks.

I alt 170 gram dragefrugt, indeholder omkring 2 gram protein, 22 gram kulhydrater og 5 gram fibre. Derudover indeholder denne frugt også vitamin A og C, calcium, jern, magnesium og andre næringsstoffer, som er vigtige og nødvendige for gravide kvinder.

Læs også: Ikke kun godt for kosten, det er fordelene ved dragefrugt

Utallige fordele ved Dragon Fruit

Ud fra de forskellige næringsindhold, der er indeholdt i dragefrugt, kan det siges, at denne frugt kan være en del af den daglige menu for gravide kvinder. Her er fordelene ved dragefrugt til gravide kvinder, som det er ærgerligt at gå glip af:

  1. Glat fordøjelse

Gravide kvinder oplever ofte fordøjelsesforstyrrelser, såsom forstoppelse eller diarré. Nå, denne tilstand kan forebygges ved at spise dragefrugt, fordi denne frugt har et højt fiberindhold.

  1. Styrkelse af kroppens udholdenhed

Sundhedsproblemer, som gravide oplever, kan mere eller mindre have indflydelse på fosteret i livmoderen. Derfor er det vigtigt at opretholde optimal kropsmodstand, hvoraf den ene er ved at indtage dragefrugt. Dragefrugt indeholder C-vitamin, som spiller en vigtig rolle i at optimere kroppens immunforsvar.

  1. Forebyg anæmi

En anden fordel ved dragefrugt for gravide kvinder er at forhindre anæmi. Dette skyldes, at dragefrugt indeholder jern. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i National Center for Biotechnology Information hjælper jern med at forbedre blodets evne til at distribuere ilt i hele kroppen ved at hæve hæmoglobinniveauet.

Læs også: Fordele ved Dragon Fruit for mennesker med diabetes

  1. Styrk knoglerne

Som forklaret tidligere er et af næringsstofferne i dragefrugt calcium. Derfor har dragefrugt den fordel at styrke knoglerne hos moderen og det udviklende foster i livmoderen.

  1. Reducerer risikoen for fødselsdefekter

Frugt og grøntsager indeholder generelt folinsyre, herunder dragefrugt. Disse næringsstoffer er vigtige for at sænke risikoen for fødselsdefekter, såsom neuralrørsabnormiteter. Folinsyreindholdet i dragefrugt er dog ikke for højt, så stol ikke på denne frugt alene, OK.

  1. Forebyg graviditetskomplikationer

Det naturlige sukkerindhold i dragefrugt vil ikke få sukkerniveauer og blodtryk til at stige. Når den indtages i forbindelse med andre sunde livsstile, kan denne frugt hjælpe med at sænke risikoen for graviditetskomplikationer, såsom præeklampsi.

  1. Afværge faren for frie radikaler

En anden fordel ved dragefrugt for gravide kvinder er at afværge farerne ved frie radikaler. Dette skyldes, at dragefrugt indeholder antioxidanter såsom flavonoider, phenolsyrer og betacyaniner, som er i stand til at afværge frie radikaler for at beskadige celler i kroppen.

Læs også: 5 forkerte vaner, der ofte gøres, når man spiser frugt

Det er nogle af fordelene ved dragefrugt for gravide kvinder, som er vigtige at kende. På trods af de mange næringsstoffer og fordele, skal gravide kvinder spise en række andre sunde fødevarer i afbalancerede mængder.

Derudover er der mange andre næringsstoffer, som kroppen har brug for, som ikke findes i dragefrugt. Denne frugt kan heller ikke bruges som erstatning for kosttilskud, hvis gravide kvinder har tilstande, der kræver kosttilskud.

Selvom det kan reducere risikoen for graviditetskomplikationer, er det vigtigt for mødre ikke udelukkende at stole på dragefrugt og vedtage en overordnet sund livsstil. Hvis du oplever helbredsproblemer, så brug applikationen at tale med fødselslægen, ja.

Reference:
WebMD. Tilgået i 2021. Dragon Fruit.
Hverdagssundhed. Tilgået 2021. Hvad er fordelene ved Dragon Fruit, og hvordan spiser du det? Her er hvad du skal vide.
Forældres første græd. Fået adgang i 2021. Spise dragefrugt under graviditeten – er det sikkert?
Nationalt Center for Bioteknologisk Information. Tilgået i 2021. Jernmangelanæmi.