Sprængt trommehinde, kan det vende tilbage til det normale?

, Jakarta - Når nogen oplever en sprængt trommehinde, vil disse mennesker generelt føle ubehag i deres ører. Derudover vil ørerne også summe og aflade. Trommehinden er den vigtigste del af høresansen, fordi den fungerer til at høre lydene omkring den.

De ting, der får trommehinden til at briste, er infektion, traumer og eksponering for lyd, der er for høj og kontinuerlig, hvilket forårsager en rift i trommehinden. Derudover kan væsketrykket i øret, der stiger på grund af infektion, strække trommehinden og give smerter i øret. Når trommehinden ikke kan strække sig, vil trommehinden briste, og der kommer bakterier ind i mellemøret.

Sprængte trommehinder kan komme tilbage

I medicinske termer kaldes en sprængt trommehinde en trommeperforation. Dette sker, fordi trommehinden eller trommehinden er revet og perforeret. Tilsyneladende kan en sprængt trommehinde heles af sig selv uden hjælp.

Trommehinden vil vende tilbage til sin oprindelige tilstand, men det vil tage tid at hele. Den tid, det tager at komme tilbage til normalen, varierer fra et par uger til tre måneder. Kuren afhænger af, hvad der forårsagede bristningen af ​​trommehinden.

En sprængt trommehinde kan faktisk vende tilbage til sin oprindelige tilstand, men du skal også altid sørge for, at øret altid er tørt. Når du skal i bad, skal du derfor sørge for, at vandet ikke kommer ind i øret. Det kan du bruge hovedbeklædning eller høreværn til.

Behandling af en sprængt trommehinde

Trommehinden kan faktisk hele af sig selv uden at skulle foretage behandling. Hvis denne tilstand ikke forsvinder i lang tid, skal medicinsk behandling ske straks. Behandlinger, der generelt gives af læger, er:

  1. Antibiotika

Antibiotika er et af de trin, der kan tages for at behandle en sprængt trommehinde, der ikke heler. Antibiotika er opdelt i to typer, nemlig formen af ​​piller eller dråber. Funktionen af ​​disse antibiotika er at fjerne infektionen og forhindre infektion i at opstå på grund af en revet trommehinde.

  1. Trommehindefyldninger

En måde at behandle en sprængt trommehinde på er ved at fylde trommehinden. Trommehindefyldninger kan foretages hos en ØNH-specialist. Måden, hvorpå plasteret virker, er ved at påføre et kemikalie på trommehinden, som stimulerer væksten af ​​en ny membran, der dækker tåren. Dette vil fortsætte, indtil hullet er helt dækket.

  1. Operation

Kirurgi er den sidste udvej, der kan gøres for at helbrede en sprængt trommehinde. Operationen, der udføres, er tympanoplastik, som involverer podning af en lille mængde hud på den syges krop for at lukke tåren. Efter operationen er afsluttet, kan den syge straks bevæge sig normalt. Hospitalsindlæggelse er påkrævet, hvis der sker ting, der er uventede og kræver yderligere handling.

Det er en lille diskussion om, hvordan man håndterer en sprængt trommehinde. Hvis du har spørgsmål om en sprængt trommehinde, læger fra klar til at hjælpe. Kommunikation med læger kan ske gennem Snak eller Stemme/videoopkald . Derudover kan du også købe medicin, der er nødvendig, og bestillinger bliver leveret direkte hjem til dig inden for en time. Kom nu, Hent snart i Google Play eller App Store!

Læs også:

  • Sprængt trommehinde, fare eller ej?
  • Hold ikke dit nys tilbage, pas på dine trommehinder brister
  • 5 ting, der kan forårsage bristede trommehinder