Hvor farlige er blodpropper i hjernen?

, Jakarta - Ubehagelige nyheder kom fra den argentinske fodboldverden, hvor en af ​​legenderne led af en farlig sygdom. Nyheden kom fra Diego Maradona, som snart skal opereres for at behandle blodkoagulationsforstyrrelser i hjernen. Denne lidelse er også kendt som et subduralt hæmatom, som generelt opstår som et resultat af et slag eller slag mod hovedet.

Den 60-årige fodboldlegende skal straks søge læge i forbindelse med blodpropper i hjernen. Dette er for at forhindre alle komplikationer, der kan opstå på grund af, at blodet ikke flyder ordentligt i hovedet. Men hvor farlig er denne lidelse, hvis den ikke behandles med det samme? Her er en mere komplet diskussion om dette!

Læs også: Blodpropper, hvad er farerne for helbredet?

Farer ved blodpropper i hjernen

En blodprop eller blodprop er en opbygning af tidligere flydende blod til en gel eller halvfast form. Blodpropper er selvfølgelig vigtige for sårheling, men de kan være farlige, hvis de ikke går i opløsning af sig selv. Dette problem kan være en farlig og livstruende situation, især hvis det opstår i hjernen, som er det mest vitale organ hos mennesker.

En person, der har en blodprop i hjernen, er også kendt som et slagtilfælde. Blokeringer forårsaget af blodpropper gør, at blodet ikke kan strømme til visse dele af hjernen, eller behovet for blod i hovedet er ikke opfyldt. Dette forhindrer hjernen i at få de næringsstoffer og ilt, den har brug for. Hvis det ikke kontrolleres, begynder hjernecellerne at dø og desto sværere at helbrede.

Så hvad er de dårlige virkninger, der kan opstå, når en person oplever blodpropper i hjernen? Her er nogle dårlige ting, der kan ske:

1. Lidelser i åndedrætssystemet

En af de dårlige virkninger, der kan forårsages af blodpropper i hjernen, er problemer, der opstår i luftvejene. En person med denne lidelse har svært ved at kontrollere spisning og synke, også kendt som dysfagi. Derudover kan du have svært ved at lede maden ind i spiserøret og omvendt i luftvejene, hvilket giver problemer i lungerne. Dette problem kan føre til alvorlige komplikationer, såsom infektion og lungebetændelse.

Læs også: Dette er faren for blodpropper for helbredet

2. Lidelser i nervesystemet

Nervesystemet har en vigtig rolle i at sende signaler fra kroppen til hjernen og omvendt. Når der er en forstyrrelse i hjernen, kan der opstå signaleringsproblemer. Du kan have synsrelaterede problemer, der gør det svært at bevæge dine øjne, og din hjerne får ikke den korrekte information fra det, den ser. Mennesker med blodpropper i hjernen kan også opleve lammelser på grund af dette og skal få genoptræning for at komme sig.

Hvis du har spørgsmål vedrørende andre bivirkninger, der kan opstå på grund af blodpropper i hjernen, kan læger fra kan give det rigtige svar. Det er nemt, bare simpelthen Hent Ansøgning , kan du drage fordel af den lette adgang til sundhed med flere eksisterende funktioner!

3. Forstyrrelser i kredsløbssystemet

Mennesker med blodpropper i hjernen er generelt forårsaget af problemer i kredsløbet forbundet med højt kolesteroltal, forhøjet blodtryk, rygning og diabetes. En person, der har et slagtilfælde på grund af blokeret blodgennemstrømning, kaldes et iskæmisk slagtilfælde. Hvis du har denne lidelse, er din risiko for at få et tilbagefald af et slagtilfælde eller hjerteanfald høj.

Læs også: Hvad er årsagerne til slagtilfælde? Dette er svaret

Hvis du har et slagtilfælde, er det derfor en god idé at lave ændringer i din livsstil, såsom at spise sund kost og dyrke regelmæssig fysisk aktivitet. Lægen vil foreslå behandling af flere tilstande, der kan øge lidelsen. Derudover kan regelmæssig indtagelse af medicin også forebygge blodpropper i kroppen, især i hjernen.

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. Effekterne af slagtilfælde på kroppen.
Healthline. Hentet 2020. Sådan fortæller du, om du har en blodprop.
Narayana sundhed. Tilgået 2020. Blodprop i hjerne/slagtilfælde: Forståelse af symptomer, diagnose og behandling.