5 effektive handlinger, der kan være en kur mod børns forkølelse

, Jakarta – Forkølelse er et sundhedsproblem, der ofte opleves af børn. Faktisk vil de fleste børn opleve mindst 6-8 forkølelser om året, og børn, der leger i daginstitution, har større risiko for at udvikle dem.

Selvom de fleste forkølelser kan gå over af sig selv, kan de symptomer, der kan opstå på grund af en forkølelse, såsom nysen, hoste og ondt i halsen, helt sikkert få din lille til at føle sig utilpas. Forældre har brug for at vide, hvad der er de effektive handlinger, der kan bruges som et barns forkølelsesmedicin.

Læs også: Hvorfor har børn ofte forkølelse og hoste i deres vækstperiode?

Årsager til forkølelse hos børn

Forkølelse er forårsaget af en virus, der angriber og irriterer slimhinden i næse og svælg. Der er mere end 200 forskellige vira, der forårsager denne infektion, men rhinovirus er den mest almindelige årsag til forkølelse.

Børn kan blive forkølede, hvis de kommer i tæt kontakt med en, der er smittet med influenzavirus. Her er hvordan influenzavirus spredes:

  • Med fly. Når en forkølet nyser eller hoster, kan små mængder af virussen spredes til luften. Nå, hvis din lille indånder luft, der er blevet forurenet med virussen, vil virussen sætte sig fast i næsen og forårsage en forkølelse.
  • Via direkte kontakt. Det betyder, at børn kan blive forkølede, når de er i tæt kontakt med en smittet person. Influenza spredes let blandt børn, fordi de ofte rører ved deres næse, mund og øjne og derefter rører ved andre mennesker eller andre genstande. Dette kan sprede virussen. Virus kan spredes gennem genstande, såsom legetøj, der er blevet rørt af en, der er forkølet.

Behandling af børns forkølelse

Fordi det er forårsaget af en virus, kan forkølelse ikke behandles med antibiotika. Forkølelse har faktisk ingen kur, men disse sundhedsproblemer aftager normalt inden for en uge eller to. Forkølelse hos børn bliver som regel også bedre af sig selv uden medicin.

For ældre børn kan nogle håndkøbsmedicin hjælpe med at lindre forkølelsessymptomer, men vil ikke få sygdommen til at forsvinde hurtigere. Hvad angår børn under 2 år, fraråder U.S. Food & Drug Administration at give håndkøbsmedicin mod hoste og forkølelse. Det skyldes, at beviser viser, at børns forkølelsesmedicin ikke rigtig hjælper på disse helbredsproblemer, men kan udgøre en reel (omend lille) risiko for bivirkninger.

Læs også: 5 tips til at vælge den rigtige medicin mod influenza og hoste til børn

I stedet for at give medicin er følgende handlinger ikke mindre effektive end børns forkølelsesmedicin, der kan hjælpe med at lindre symptomerne på et barns forkølelse:

1. Giv børn at drikke masser af væsker

Drikkevarer som vand, elektrolytopløsninger, æblejuice og varm suppe er gode at give til børn, der er forkølede. Ved at drikke masser af væske kan din lille undgå dehydrering.

2. Sørg for, at barnet får masser af hvile

Tilstrækkelig hvile er vigtigt for børn, der er forkølede, fordi det kan være med til at fremskynde helingen og restitutionen af ​​kroppen. For at lindre tilstoppet næse kan mødre give ekstra puder, så barnets hoved er lidt højere i hvile.

3. Brug en saltvandsspray

For at lindre dit lille barns tilstoppede næse på grund af en forkølelse, kan mødre forsøge at overvinde det med en saltvandsnæsespray, som kan købes uden recept. I modsætning til næseafsvækkende spray, som kan gøre symptomerne værre, er saltvandsnæsespray sikkert for børn.

4. Hold børn fra cigaretrøg

Cigaretrøg vil forværre irritationen af ​​den lilles næse og hals.

5. Brug en kold luftfugter

Installer en kølig luftfugter i dit barns værelse om natten for at gøre vejrtrækningen lettere.

Mødre kan også lindre febersymptomer hos børn, der er forkølede, ved at give den rigtige medicin, såsom acetaminophen. Men før du giver noget medicin til dit barn, skal du sørge for, at moderen først diskuterer det med sin læge.

Giv ikke ibuprofen til spædbørn på 6 måneder og derunder. Undgå også at give aspirin til børn på 19 måneder og derunder, fordi det kan forårsage Reyes syndrom.

Læs også: Hvornår skal du tage dit barn til lægen, når du har influenza?

For at købe et barns forkølelsesmedicin kan mødre bruge applikationen . Så du behøver ikke at forlade huset for at købe medicin, bare bestil via applikationen og din mors medicinbestilling vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent nu app .

Reference:
Stanford børns sundhed. Hentet 2021. Almindelig forkølelse hos børn.
WebMD. Tilgået i 2021. Børns forkølelsesmedicin: retningslinjer