Børn kommer i puberteten, ved, hvordan de skal håndtere det

, Jakarta - Puberteten bringer mange ændringer for børn og for forældre. Denne periode gør, at barnet går fra barn til voksen. Mange forældre kan føle sig usikre på den bedste måde at støtte et barn, der gennemgår de fysiske, psykologiske og følelsesmæssige forandringer, det forårsager.

Vær ikke bange, der er mange ting, forældre kan gøre for at hjælpe deres børn med at komme igennem denne overgangsperiode, hvoraf én er at overbevise dem. Puberteten er en række naturlige forandringer, som hvert barn gennemgår. Nogle børn kæmper med denne forandring, mens andre går igennem den uden bekymring. Kun en lille procentdel af børn oplever ekstrem uro i denne udviklingsfase. Nå, sådan skal man håndtere børn, der kommer i puberteten og har brug for at blive forstået af forældre.

Læs også: Dette er et tegn på pubertet hos unge piger

Hvordan håndterer forældre pubertetsbørn?

Puberteten kan også være noget spændende og særligt for forældre. Begge forældre er nu i en ideel position til at hjælpe dem igennem det. Start en samtale om puberteten med dit barn.

Det er ikke altid nemt at tale med børn om deres krop. Men at have en åben, afslappet samtale, før de fysiske ændringer begynder at hjælpe dit barn til at føle sig okay, når hans krop begynder at ændre sig. Forældre kan bruge tre trin til at starte en samtale om puberteten, såsom:

  • Find ud af, hvad børn ved . For eksempel kan forældre spørge: 'Snakker de om puberteten og fysiske ændringer i skolen? Hvad sagde læreren og hans venner?'
  • Giv børn fakta og ret misinformation. For eksempel "Alle oplever disse ændringer, men ikke altid i samme hastighed."
  • Brug afslappet samtale som en mulighed for at diskutere værdier. For eksempel: "Hvis dine forældre har en våd drøm, så bare rolig. Fjern bare lagnerne fra sengen og tag dem med i vasketøjskurven.

Læs også: 6 tegn på pubertet hos drenge

Håndtering af puberteten for piger og drenge

Med piger er det vigtigt for forældre at tale om deres menstruation, før de rent faktisk får deres menstruation. Hvis barnet kommer før chatten, kan det blive skræmt af den "blodige" begivenhed.

Generelt har teenagepiger deres første menstruation, når de er 12 eller 13 år, hvilket er omkring 2 eller 2,5 år efter, at de starter puberteten. Men der er også menstruation siden alderen 9 år og 16 år.

I mellemtiden begynder drenge at gå igennem puberteten lidt senere end piger, normalt omkring 10 eller 11 år. Men drenge begynder at udvikle sig seksuelt eller oplever deres første ejakulation uden at se ældre ud.

Seksualundervisning kan opnås af børn i skolen, men forældre skal være den første kilde til at give den. Det er vigtigt for piger at lære om de forandringer, som drenge gennemgår, og drenge lærer også om forandringer, der påvirker piger.

Forældre skal diskutere med læreren, hvad eleverne har fået at vide om puberteten, så forældrene ved, hvilke oplysninger de skal tilføje til deres barn. Det er en god idé at gennemgå lektionen med barnet, for børn har ofte stadig spørgsmål om bestemte emner, men er tilbageholdende med at dele dem.

Nogle gange kan forældre starte samtalen ved at optage en scene i en film eller et tv-program. Det er også en god idé at tage en stor eller seriøs samtale, når barnet er klar til at tale og lytte. I puberteten ønsker børn mere privatliv og tid for sig selv. Så forældre skal være smarte til at finde øjeblikke, hvor børn synes åbne over for at tale om ting, der er relateret til puberteten.

Det kan også være, at barnet ikke vil dele alt med forælderen længere, så prøv ikke at tvinge kommunikation, når barnet ikke vil tale. Dit barn kan også være interesseret i at tale med en skolevejleder eller praktiserende læge. Forældre kan også foreslå, at børn kontakter en læge eller psykolog ved at chatte via applikationen . Læger vil altid være klar til at give råd til børn, der er i puberteten.

Læs også: Myte eller fakta, disse 3 kemikalier kan fremskynde puberteten

Sund livsstil for at hjælpe børn med at møde puberteten

En sund livsstil er nødvendig for at hjælpe med at maksimere puberteten, som børn oplever. Lancering Raising Children Network Australien , her er en livsstil, der kan hjælpe:

  • Tilskyndelse til sund kost. I puberteten har barnet øget appetit og har brug for mere mad. Forældre kan hjælpe med at opfylde teenageres ernæringsbehov på den bedste måde, ved at sørge for sund mad og drikkevarer derhjemme, og opmuntre dem til at medbringe sunde frokoster. For mange fødevarer og drikkevarer med højt sukker- og fedtindhold kan føre til overvægt eller fedme. Spiseforstyrrelser kan også udvikle sig på dette tidspunkt.
  • Inviter børn ofte til fysiske aktiviteter. For et godt fysisk og mentalt helbred har et barn i puberteten brug for mindst 60 minutters moderat til kraftig fysisk aktivitet hver dag. Forældre kan holde deres barn aktive ved at tilskynde til daglig bevægelse og holde dem engageret i team- og individuelle aktiviteter udendørs og indendørs.
  • Nok hviletid. Teenagere har brug for tilstrækkelig søvn af høj kvalitet. Hjælp dit barn med at få en fast sengetid hver dag, undgå mad med højt sukkerindhold og koffeinholdige drikkevarer inden sengetid, og sørg for, at barnet har et roligt og behageligt sovemiljø.

Hvis barnet spiser godt, får nok fysisk aktivitet og søvn og opretholder personlig hygiejne. På denne måde er der større sandsynlighed for, at han føler sig okay med sin skiftende krop. Det er, hvad forældre kan gøre ved, hvordan man håndterer børn, der kommer i puberteten. Så, ingen grund til at være forvirret længere, ja!

Reference:
Raising Children Network (Australien). Hentet 2020. Pubertet: Hjælp dit barn med at håndtere ændringerne.
Bedre sundhedskanal. Tilgået 2020. Opdragelse af børn gennem puberteten.
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Taler med dit barn om puberteten