Ikke kun vanedannende, her er 4 farer ved stoffer

, Jakarta - Stofmisbrug er en fælles fjende, fordi det vil skade nationens fremtid. De bivirkninger, der kan være skadelige for både fysisk og psykisk, er der ikke længere tvivl om. Brugen af ​​illegale stoffer er dog stadig mere udbredt. National Narcotics Agency (BNN) udtalte, at 3,2 procent af eleverne fordelt på 13 provinshovedstæder i Indonesien brugte stoffer. Denne værdi svarer til 2,29 millioner unge mennesker, hvis fremtid er truet på grund af stofmisbrug. Forfærdeligt er det ikke?

Endnu mere trist er de fleste stofbrugere ikke klar over de dårlige virkninger, der hjemsøger dem. De er kun fristet til at føle glæde et øjeblik som en flugt fra de livsproblemer, de står over for. Faktisk er virkningerne af stoffer ikke en beroligende følelse, der gør dig afhængig. Der er mange skadelige virkninger, som kan skade dit fysiske og mentale helbred. For ikke at blive snydt af dets dødelige fornøjelser, overvej følgende fire farer ved stoffer:

1. Sænke bevidstheden om tab af hukommelse

Den første fare ved stoffer er at reducere brugernes bevidsthed, så det kan føre til hukommelsestab. Dette skyldes, at stoffer kan forårsage beroligende virkninger såsom forvirring, hukommelsestab, adfærdsændringer, nedsat bevidsthedsniveau og nedsat kropskoordination. Så bliv ikke overrasket, hvis du ser stofmisbrugere have svært ved at deltage i læringsaktiviteter i skolen eller ikke få forbindelse, når de bliver talt til dem.

Læs mere : Typer af stoffer, du skal kende

2. Dehydrering

Det er ikke bare ikke at drikke nok, der gør dig dehydreret, du ved. Lægemiddelbivirkninger kan også føre til alvorlig dehydrering og elektrolyt-ubalance. Denne tilstand kan så få brugeren til at ende med panikanfald, hallucinationer, brystsmerter og kramper. Du skal dog ikke undervurdere denne bivirkning, hvis den varer ved på længere sigt kan forårsage hjerneskade.

3. Ændring af celler i hjernen

Kontinuerlig indtagelse af medicin på lang sigt kan forårsage hjernecelleskade. Nogle typer stoffer tvinger hjernen til at fungere forkert. Hjernen er tvunget til at arbejde hurtigere, men undertrykker centralnervesystemet og tvinger sig selv til at være roligere. Desuden forstyrrer celleforandringer i hjernen kommunikationen mellem nerveceller, og skaden kan være permanent. Faktisk, selv efter at forbruget er stoppet, vil helingen, indtil den er helt væk, tage lang tid.

Læs mere : Sådan introduceres farerne ved stoffer til børn

4. Forstyrrer livskvaliteten

Misforstå mig ikke, stoffer påvirker ikke kun krop og sjæl. Langvarigt stofmisbrug kan også føre til forringet livskvalitet. En person, der allerede er afhængig af stoffer, vil have brug for højere doser for at tilfredsstille en uudholdelig trang til stoffer. De vil føle sig utilpas, håbløse og vil fortsætte med at bruge det igen.

Selvfølgelig vil disse følelser fængsle hans sjæl og forårsage mange problemer i livet, såsom at droppe ud af skolen, have problemer på arbejdet eller slås med sine kære. Ikke helt der, de oplever også generelt økonomiske vanskeligheder, så de skal stå over for politiet for overtrædelse af loven.

5. Død

Ud over forskellige negative påvirkninger, både fysiske, mentale og sociale, er den mest forfærdelige fare ved stoffer, at det kan forårsage død. Tab af liv kan være forårsaget af anfald, der fører til død, overdosis eller frustration, så han beslutter sig for at afslutte sit eget liv. Dette kan ikke bare ignoreres. Hvis dette fortsætter, vil flere og flere kære og nationens efterfølgere miste deres fremtid på grund af stofmisbrug.

Læs mere : Narkotikamisbrug påvirker hjernens funktion, virkelig?

Vil du vide mere om farerne ved stofmisbrug? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , du kan chatte når som helst og hvor som helst med ekspertlæger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Stofmisbrug.
National Narkotikaagentur. Tilgået i 2019. Definition af stoffer og stoffers farer for sundheden